ľudia čo ste sa učili už na štátnice, akým spôsobom a koľko hodín denne ste sa učili?
ja neviem vstali ste, spravili ste si ranajky a ucili ste sa az do vecera? alebo ako? chcem radu ako je to najucinnejsie a sucasne aby som sa z tolkeho ucenia nezblaznila dakujem
na bakalarske statnice som sa ucil asi tri tyzdne....ale kazdy den inak, niekedy pol hodiny, niekedy dve hodiny, ale nikdy nie viac ako dopolnudnie, resp. popoludnie. Mal som aj dni, ked som sa neucil vôbec(aj viac dni za sebou)- lebo sa mi nechcelo (-:
hm, učila som sa... učivo trochu rozdrobené to bolo, lebo niečo som mala vo vlastných poznámkach, niečo v tlačených skriptách, niečo v skriptách na počítači, niečo vo vypracovaných zadaniach na nete a niečo si bolo treba najprv vygoogliť. zvykla som si učiť sa asi hlavne čítaním a prepisovaním.
koľko je ťažko povedať, keďže celkovo som sa učila štyri týždne (ale ja som expert v tomto, väčšina ľudí volila systém narýchlo a nárazovo, ja potrebujem dlhšie a pozvoľna), takže najprv to bolo len tak, aby sa nepovedalo, možno tri hodinky denne a aj to s prestávkami a celkovo dosť povrchne. potom som zistila, že vďaka môjmu super prístupu som pozadu a pamätám si, že som raz písala spolužiakom niečo v zmysle, že dnes som sa tomu už venovala sedem hodín a už mám na dnes dosť.
čo sa týka nezbláznenia sa, u mňa bolo kľúčové, aby som mala každý večer pár hodín, kedy si môžem oddýchnuť. väčšinou som sa aj počas páuz hrala nejakú hru, lebo keď sa človek ponorí do hry, na chvíľu zabudne na fakt, že ho čaká nejaké učenie a to je podľa mňa najlepšia psychická údržba, nedržať furt v hlave, že to na teba čaká.
Mala som na učenie 6 dní, takže som bola trochu v strese. Ráno som vstala asi o 9-10, nepamätám presne, zjedla raňajky, počítala, čo je nové na internetoch. Potom som sa učila, prestávky na jedlo, samozrejme, boli primerane dlhé (cca pol hodinka). Učila som sa z vypracovaných otázok (z toho jedny som robila ja asi rok a pol predtým na skúšku), popri tom som sa rozčuľovala, že tie, čo som nerobila ja, robil nejaký retard a hľadala v knihách a na nete. Len na jeden predmet som sa učila čisto z kníh, aj to velice zrýchleným štýlom.
Učením som mohla zabiť tak... max. 12 hodín denne (aj do obchodu treba ísť po jedlo). O nejakej polnoci som vždy musela skončiť, lebo už som mala prevarený mozog (boli aj strašné teplá, tie hnusné 35ky). Lenže každý potrebuje svoj vlastný účinný spôsob tento je môj a stačí mi na dlhodobé zapamätanie si vecí. Nie však všetkým.
na statnice z nemciny som sa ucit nemusela, lebo som ich mala zarovno s maturitami, cize tam som sa musela ucit iba literaturu a tak mam C1 len tak za nic ine statnice som zatiat nerobila, kedze sa na vysoku este len chystam ale tak v principe by to malo byt ako na maturu, nie? takze cele tri roky sa podstivo ucit na skusky a potom tyzden pred bakalarskymi obnovovat ja som vstavala tak o 10, ranajky, internety, ucenie tak do 5, potom obedovecera a potom som to potiahla tak do 10
asi 3 týždne to trvalo...ráno som vstal medzi 7 - 8 hodinou, najedol som sa a išiel som na to...na obed pauza....poobede som pokračoval a končil som asi okolo piatej, potom som išiel von si vyvetrať hlavu..takto každý deň
no, keď som sa k tomu už konečne dostala, tak mi týždeň trvalo, kým som si prečítala a zvýraznila všetky otázky a potom 2 týždeň pred štátnicami mi už fakt horelo za riťou, tak som mala budík na siedmu, vstávala som o ôsmej, učit som sa začala okolo deviatej, desiatej až do večera do nejakej šiestej..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
koľko je ťažko povedať, keďže celkovo som sa učila štyri týždne (ale ja som expert v tomto, väčšina ľudí volila systém narýchlo a nárazovo, ja potrebujem dlhšie a pozvoľna), takže najprv to bolo len tak, aby sa nepovedalo, možno tri hodinky denne a aj to s prestávkami a celkovo dosť povrchne. potom som zistila, že vďaka môjmu super prístupu som pozadu a pamätám si, že som raz písala spolužiakom niečo v zmysle, že dnes som sa tomu už venovala sedem hodín a už mám na dnes dosť.
čo sa týka nezbláznenia sa, u mňa bolo kľúčové, aby som mala každý večer pár hodín, kedy si môžem oddýchnuť. väčšinou som sa aj počas páuz hrala nejakú hru, lebo keď sa človek ponorí do hry, na chvíľu zabudne na fakt, že ho čaká nejaké učenie a to je podľa mňa najlepšia psychická údržba, nedržať furt v hlave, že to na teba čaká.
Učením som mohla zabiť tak... max. 12 hodín denne (aj do obchodu treba ísť po jedlo). O nejakej polnoci som vždy musela skončiť, lebo už som mala prevarený mozog (boli aj strašné teplá, tie hnusné 35ky). Lenže každý potrebuje svoj vlastný účinný spôsob tento je môj a stačí mi na dlhodobé zapamätanie si vecí. Nie však všetkým.
prajem vela uspechov
v prvej najdlhšej časti som si to len prvýkrát čítal a vyznačoval ťažšie veci, ktoré sa chcem neskôr doučiť.
nasledovalo druhé čítanie, kde som sa už sústredil aj na vyznačené odstavce.
skončil som tretím čítaním, ktorého predmetom už bolo skôr biflenie vyznačených vecí, keďže zvyšok som už bol schopný obkecať.