» www.topky.sk/cl/10/1388543/N... Myslíte, že je to pravda? Tí, čo v Brne študujete, ako sa tam cítite? Začínajú byť mladí Česi skutočne takí, ako sú prezentovaní v tom č
omg
okrem jedného politológa, čo si kadil do huby, že slováci ani nie sú národ, jednej babky, čo pindala, prečo nehovorím po česky, keď tu bývam a jednej docentky, čo mala veľkú potrebu mi skryto vyčítať, aké mám v čr výhody oproti zahraničným študentom z iných krajín, som sa absolútne s nevraživosťou či dokonca nenávisťou nestretla.
Nestretol som sa vôbec. Najbližšie ako som sa k tomu dostal je keď sa ma spolužiak stretol, že prečo som si vybral českú školu a aj to bola skôr zvedavosť.
Za tie 4 roky tu mám toľko českých kamarátov a kamarátiek, že to ani spočítať neviem. Jediný prípad, keď mi prišlo, že nejaký čech NAOZAJ myslel to, že nás tu nemá rád, bolo keď som sa pred Caribicom rozprával s nejakou 19 ročnou pipkou, ktorá vravela, že sa nemôže dostať na nijakú vysokú, kvôli tomu, že tu zaberáme miesta. Celkovo mi prišla dosť vypatlaná, tak som jej na rovinu povedal, že sme asi múdrejší, na čo si zapálila ďalšieho jointa a odišla...
ja poznám tú "nevraživosť" len ako podpichovanie a srandu .. ale stalo sa mi už v rozjazde, že do mňa piskoval nejaký podnapitý Čech, že sedím na českom sedadle v českom autobuse a mala by som sa nad sebou zamyslieť
ja sa stretavam celkom casto s takym a samej je mi niekedy blbe ked rozpravam po slovensky a tak, pocujem ze to vyznieva divne a celkom ich aj chapem.
neviem, je to zvlastne, ze mame rovnake podmienky ako cesi. nie je to podla mna spravodlive
@h8u nie je to nejak tak, ze skolne za slovakov plati slovenska vlada, a nie ceska?
pretoze pokial sa vam na to studium neskladaju cesi na daniach alebo nieco take (co by asi bol dovod na ich hnev), tak nie je dovod, preco by to malo byt nespravodlive. skola ponuka nejake miesta a ti sikovni ich dostanu. ci sa nebodaj stava, ze tam nejak uprednostnia tych slovakov?
@nenay Nie, my sme v CR ako studenti s rovnakymi pravami na skolach ako Cesi a Cesi maju u nas take iste vyhody. Vsetko nam preplaca ceska vlada.
Ale my tam nechavame minimalne spotrebnu dan, takze urcite aspon ciastocne to preplacame.
Dalej im o dost zvysujeme uroven. Do CR chodia najlepsi slovenski studenti, a mas pravdu, vytlacame Cechov, ale to predsa takisto zvysuje celkovu uroven. Vacsie percento sikovnejsich studentov. Ked vidim, co za ludia dostavaju na Slovensku doplomy, co nevedia ani poriadne pisat... je mi zle. Cudujem sa, ako moji byvali spoluziaci a kamarati v pohode davaju nejake slovenske "univerzity", ked na strednej mali problem napisat diktat na stvorky alebo riesit jednoduche matematicke priklady. A o pristupe k skole ani nehovorim.
Da sa s istotou povedat, ze prestiz hlavne brnenskych univerzit je taka vysoka aj vdaka nam.
raz mi jedna stara babka v autobuse vynadla ze som krava jedna slovenska a ze ona na mna plati...
ale co sa maju co stazovat tak ekd sa raz na tom zhodli ze tam mozme studovat tak nech teraz nepindaju...a okrem toho u mladychludi sa mi nic neprijemne nestalo
ak neratam debilov co pisu na priznania
Ja práve končím magisterské štúdium a musím zhodnotiť, že to bola úžasná skúsenosť. Milí spolužiaci, vyučujúci a samozrejme aj ľudia v mojom okolí. Nezabúdajú na slušnosť a ľudský prístup. Nikdy som nezažila negatívnu skúsenosť, práve naopak. Brno som si zamilovala.
stretla som sa s kadečím. aj s veľmi nepríjemným a nevraživým, ale aj, A TO HLAVNE, veľmi milým a otvoreným prístupom.
a minule jeden môj známy /Čech/ povedal, že (parafrázujem) "kks, ja nechápem, čo sa na vás furt sťažujú, však vy sem mesačne dovalíte toľko peňazí zo Slovenska, tak aký je problém?"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Je to bezny clanok z tupiek. Nevedia, ako by lepsie prilakali pozornost.
okrem jedného politológa, čo si kadil do huby, že slováci ani nie sú národ, jednej babky, čo pindala, prečo nehovorím po česky, keď tu bývam a jednej docentky, čo mala veľkú potrebu mi skryto vyčítať, aké mám v čr výhody oproti zahraničným študentom z iných krajín, som sa absolútne s nevraživosťou či dokonca nenávisťou nestretla.
ale beriem to tak, že češi sa len nevedia zmieriť s tým, že sme proste šikovnejší
neviem, je to zvlastne, ze mame rovnake podmienky ako cesi. nie je to podla mna spravodlive
myslim, ze dalsi komentar netreba
pretoze pokial sa vam na to studium neskladaju cesi na daniach alebo nieco take (co by asi bol dovod na ich hnev), tak nie je dovod, preco by to malo byt nespravodlive. skola ponuka nejake miesta a ti sikovni ich dostanu. ci sa nebodaj stava, ze tam nejak uprednostnia tych slovakov?
že prečo si nespravil test, keď si mal všetko napísané?
bo som slovák
Ale my tam nechavame minimalne spotrebnu dan, takze urcite aspon ciastocne to preplacame.
Dalej im o dost zvysujeme uroven. Do CR chodia najlepsi slovenski studenti, a mas pravdu, vytlacame Cechov, ale to predsa takisto zvysuje celkovu uroven. Vacsie percento sikovnejsich studentov. Ked vidim, co za ludia dostavaju na Slovensku doplomy, co nevedia ani poriadne pisat... je mi zle. Cudujem sa, ako moji byvali spoluziaci a kamarati v pohode davaju nejake slovenske "univerzity", ked na strednej mali problem napisat diktat na stvorky alebo riesit jednoduche matematicke priklady. A o pristupe k skole ani nehovorim.
Da sa s istotou povedat, ze prestiz hlavne brnenskych univerzit je taka vysoka aj vdaka nam.
a navyše: TOPKY!!!!
ale co sa maju co stazovat tak ekd sa raz na tom zhodli ze tam mozme studovat tak nech teraz nepindaju...a okrem toho u mladychludi sa mi nic neprijemne nestalo
ak neratam debilov co pisu na priznania
a minule jeden môj známy /Čech/ povedal, že (parafrázujem) "kks, ja nechápem, čo sa na vás furt sťažujú, však vy sem mesačne dovalíte toľko peňazí zo Slovenska, tak aký je problém?"
a má kurva pravdu.