Okolo 20:50 som prišiel autom domov, zrazu ku autu pristúpi chlap, že či mu nepomôžem. Hovorí, že sa mu pokazilo pri vlakovej stanici auto, že si chcel vybrať peniaze a zadal 3x zlý pin, že sa potrebuje dostať domov, že mu aj vlak ušiel. Hovorím mu bohužiaľ nepomôžem nech hľadá inde. Proste som mu neveril, viem akí ľudia vedia byť. Tak som sa vyhovoril, že niekoho čakám. Odišiel. Ale po chvíli bol späť či mu ozaj nepomôže. Naštartoval som auto a odišiel som, reku obídem pár ulíc a vrátim sa keď bude preč. Videl som len ako ide ku nášmu vchodu, skúšal niekomu zvoniť. Nemyslel som si, že by mu mohol niekto otvoriť.
Po chvíli som sa vrátil. Zaparkujem. Idem domov, pozriem na schodišťové okná, svieti sa. Prejdem po schodoch a čo nevidím, otec (rozumej starší pán drobnej postavy) mu otvoril dvere (povedal mu ten istý príbeh čo mne). On otvoril dvere cudziemu človeku (mohol mať tak 90kg cca 1.80m) a pustil ho do bytovky, rovno pred naše dvere. A diskutuje si tam s ním, cudzinec ho len chváli aký je to milý človek, že mu otvoril. Ani sa ho na meno neopýtal, ani kde býva nevie. Dal cudzincovi peniaze ale on nie a nie odisť. Nakoniec okolo 21:20 odišiel. Hovorím ocovi, ako si to predstavuje, otvoriť dvere cudziemu človeku? A že je dôverčivý hlupák.(dosť som sa s ním preto pohádal) Mal šťastie že to len takto dopadlo. Ja by som mu neotvoril! Už keď odo mňa chcel pomoc tak vyzeral podozrivo. Čo by ste robili vy? Aký je váš názor? Dôverujete ľuďom tak, že by ste ich v neskorých večerných hodinách pustili do bytovky rovno pred váš byt?
Nikdy nikomu nepomáham, ani sa nerozprávam s cudzími ľuďmi, lebo sa bojím. Občas mi je to aj ľúto, že možno sú to fakt ľudia, ktorí skutočne potrebujú pomoc, ale neriskovala by som kvôli tomu svoju bezpečnosť.
A do domu by som nepustila nikoho, koho dôverne nepoznám.
cojaviem, verim svojmu instinktu velakrat som sam vnoci v aute viezol random creepy typka s neuveritelnou backstory, no velakrat sa stalo aj to, ze som takeho poslal dopice, lebo som z neho nemal dobry pocit. nikdy sa sice nedozviem, kolko neskodnych nevinnych ludi som takto odsudil, no faktom je, ze ani jeden z tych, ktorym som sa rozhodol pomoct, nemal ziadne zakerne umysly
@tarassaco@Notme Ja už som pomohol veľa ľuďom keď potrebovali pomôcť, ale to som bol sám a na vlastnú zodpovednosť. Ale tento sa mi nepáčil, možno mu krivdím, ale nemal som z neho dobrý pocit.
tak co ti poviem, ja nevravim, ze moj postup je spravny. in fact, ked sa na to pozriem objektivne, tak neovladam ziadne bojove umenie, nenosim pri sebe/v aute/kdekolvek ziadnu zbran a keby ma ktorykolvek z tych ludi chcel okradnut/ublizit mi/whatever, tak to s najvacsou pravdepodobnostou bez problemov dokaze
a nebol este aj troska spoteny ? klasicke storky vacsinou ludi s abstakom ktory to nutne potrebuju... aaa sanca ze niekto ozaj je na navsteve v cudzom meste a takyto premysleny pribeh sa mu stane, je nulova...
dobre si spravil !
ja by som si pomyslela, ze asi su to s tym pokazenym autom vsetko bachorky ale aj tak by sa opytala kde byva a odviezla by som ho domov som velmi naivna a doverciva aj k cudzim ludom ale zatial som na to nikdy nedoplatila
Vobec takto nepomaham ludom, co ma ciastocne aj vzdy mrzi, ked sa do takejto situacie dostanem, ze co ak nahodou bol akurat tento clovek prave v nudzi a skutocne potreboval pomoct. Ale, bohuzial, ako to dokazes vyselektovat, aby si nebol nakoniec za hlupaka ? Navyse, vacsinou sa jedna o ten isty a uz stokrat omielany pribeh o pokazenom aute, kde sa clovek nema ako dostat domov, lebo nema peniaze, da vam cislo, na ktore mate potom zavolat aposle vam ich, apod.
@notme Aj keď ja som nikoho cudzieho auto neviezol, ale už veľa krát som dal niekomu zavolať, alebo poskytol mobil na net a takéto kraviny. A tiež nie som nejaký bojovník
@077andy To netuším, ale dosť často si dával a zase vyberal ruky z vreciek. Tiež som tomu jeho príbehu veľmi neveril, aj som ho z okna sledoval a ani nešiel na stanicu pre auto ako hovoril, ale opačnou stranou.
@Milgamman Aj ja som taký býval, ale po mojich príhodách najmä tých zlých si dávam už pozor.
@agord nah, tak ako chcel si pomoct, ale prave na stanici v ba je to fakt trosku naivne ....mna takto v ba aj v prahe taktiez na vlakovej zastavili akoze anglicky hovoriaci, ale zas o tom istom, nemam peniaze kvoli nejakemu problemu na cestu domov, dam ti cislo a poslem ti ich jednak nevyzerali doveryhodne ani a preco nejdu napr. na policiu v takychto pripadoch alebo na ambasadu prip. Na to sa vacsinou snazia vymysliet rychlo nejaku vyhovorku
@thinkaboutjustice A tak bolo to deň pred Vianocami, som mal slabú chvíľku som si povedal, že urobím dobrý skutok. Kým to človek pýta po dobrom tak je to ešte Ok, ale už som zažil, že sa vyhrážali aj násilím. Našťastie to dobre dopadlo.
@agord ved to chapem, som podobny v tomto len je to dobry skutok, ked ten clovek to minie ani nech em radsej vediet na co ? ...hmm, tak toto zazit nechcem, bolo to aspon niekde medzi ludmi ?
@thinkaboutjustice Bohužiaľ mimo ľudí a po tme, no bolo to na veľmi dlhé lakte. Nebolo ďaleko od poriadneho problému. Dosť agresívni ľudia to boli. Nechcem to veľmi takto verejne písať. Veľmi hlupo som vtedy reagoval.
jasne že odrbáva. sprostosť ako voda v koši. ako dobre, keď má problém, poradím mu. nech si zavolá poldov, oni dokážu vyriešiť jeho problém. Je možné že prespí u nich do rána na stanici. nič sa jemu nestane a ani nikomu inému. dalšia vec. len idiot zadá tri razy nesprávny Pin. to sa nedá.... jednoducho sa to nedá. ak niečo máš, obyčajne si to pamätáš. pokiaľ napríklad ja som zaregistrovany na asi 7 stránkach, kde sa pravidelne prihlasujem, a dokážem si to zapamätať... lebo je to normálne, potom si hádam dokáže jeden človek ,ktorý vlastní bankomatovu kartu zapamatať PIN. ver mi že to neexistuje človek, ktorý sa pomýli. teda je to blbosť. stopercent mal nekalé úmysly
Mne sa stalo to isté. Bol som sa prejsť v lese, bolo už šero, keď som nastúpil do auta na odľahlom parkovisku, proste pri lese ďaleko od mesta a zrazu sa mi chvíľu po nastúpení zjavila pri okienku žena, o ktorej som vôbec nemal potuchy, že tam niekde naokolo je. Vraj sa im ešte s nejakým chlapom pokazilo auto a či ich nezaveziem do najbližšej dediny, tak som ju poslal preč, že sorry, existuju telefóny, tak si niekoho zavolaj.
Inak vôbec nemám problém pomôcť komukoľvek, pokiaľ to nevyzerá jak úvod od Dominika Dána.
ja som uz bol vela krát za hlupáka veľa krát som pomohol luďom, keď ma napriklad zastavili v tmavej uličke a nebolo vidieť ani na krok a čo podiskutovali sme a občas dám niečo. Je to individuálne, nie vzdy dám ale vacsinou viem že dávam len zlodejom a klamárom ale tak keď niekto pýta pomoc, ja som velmi naivny clovek
@antifunebracka Toto je ale najväčšia hanba ľudí ale aj štátu. Neraz som takto stretol babičku po 70 tke, ktorá vieš, že ta neojebe ani na také niečo nepomyslí. Jednoducho, dôchodok im vystačí tak na starú máriu, a naivne ešte dáva detom alebo vnukovi, a oni to prepijú alebo čo. Keď človek celý život maká a na starobu už nemá silu a ešte aj vlastná rodina sa na nom priživuje - to je otras.
Veru tak u mna to plati takmer na 100% len jeden je taky cestny ze mi vratil aj ked tu uz ani nezije a ledva preziva takze sa mohol na mna vysrat no ale neni to hajzel ako boli vsetci ostatni
@agord urobil by som to iste čo ty a nie moj otec by to urcite tiez neurobil...tvoj tato je asi az prilis dobrak od srdca...okrem ineho, kto zada 3x zle svoj pin na bankomate? raz ano, to pochopim, ale 3x?
Pokial odo mna chce nieco co mi nebude chybat a slusne ma poprosi tak mu to dam...pokial by nebol slusny tak mu to dam aj keby mi to malo chybat...myslim si ze to bol ten lepsi pripad...a ci klamal alebo nie to je asi jedno...ja by som sa s nim asi tiez porozpraval ak by som mal cas...ale tiez nemam rad ked niekto takto vyuziva starsich alebo moc slusnych ludi co nevedia povedat nie...
@agord , mali by sme vedieť odlíšiť podvodníka od toho, kto potrebuje pomoc. Táto schopnosť sa vekom paradoxne znižuje, aj keď má človek viac skúseností. Niekedy stačí pár otázok a podvodníček sa zamotá do svojich výmyslov. V tebou popisovanom prípade by som sa opýtal, prečo nehľadal pomoc priamo na vlakovej stanici, alebo vo svojej banke. A nejlepšia finta je povedať, že máš brata, alebo otca policajta a že oni vedia v takých prípadoch pomôcť. Podľa rýchlosti jeho odsunu by si videl, ako veľmi potrebuje pomoc
nedôverujem len tak hocikomu a cudzím ľuďom na ulici už vôbec nie. plus mám tak meter 50 a ak by bol dotyčný agresívny tak sa neubránim. preto som paranoidná vždy keď sa mi niekto cudzí takto prihovorí, aj keď tí ľudia možno veľakrát naozaj potrebujú pomoc neznášam ale ojebávačov čo takto zneužívajú starších a dôverčivých ľudí, babke stále vtlkam do hlavy aby neotvárala cudzím ale nedá si povedať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Po chvíli som sa vrátil. Zaparkujem. Idem domov, pozriem na schodišťové okná, svieti sa. Prejdem po schodoch a čo nevidím, otec (rozumej starší pán drobnej postavy) mu otvoril dvere (povedal mu ten istý príbeh čo mne). On otvoril dvere cudziemu človeku (mohol mať tak 90kg cca 1.80m) a pustil ho do bytovky, rovno pred naše dvere. A diskutuje si tam s ním, cudzinec ho len chváli aký je to milý človek, že mu otvoril. Ani sa ho na meno neopýtal, ani kde býva nevie. Dal cudzincovi peniaze ale on nie a nie odisť. Nakoniec okolo 21:20 odišiel. Hovorím ocovi, ako si to predstavuje, otvoriť dvere cudziemu človeku? A že je dôverčivý hlupák.(dosť som sa s ním preto pohádal) Mal šťastie že to len takto dopadlo. Ja by som mu neotvoril! Už keď odo mňa chcel pomoc tak vyzeral podozrivo. Čo by ste robili vy? Aký je váš názor? Dôverujete ľuďom tak, že by ste ich v neskorých večerných hodinách pustili do bytovky rovno pred váš byt?
A do domu by som nepustila nikoho, koho dôverne nepoznám.
dobre si spravil !
@077andy To netuším, ale dosť často si dával a zase vyberal ruky z vreciek. Tiež som tomu jeho príbehu veľmi neveril, aj som ho z okna sledoval a ani nešiel na stanicu pre auto ako hovoril, ale opačnou stranou.
@Milgamman Aj ja som taký býval, ale po mojich príhodách najmä tých zlých si dávam už pozor.
Inak vôbec nemám problém pomôcť komukoľvek, pokiaľ to nevyzerá jak úvod od Dominika Dána.
Ja nikomu nepomáham, vždy je to kuleha, len 1 ma mrzí, keď som neprispel slušne oblečenej babke čo vravela, že nemá čo jesť.
V takýto situáciách sa riadim inštinktom. Väčšinou už od prvého pohľadu viem, či ten človek ojebáva alebo nie.
@Ferko2 Všade sú len sťažnosti, že dobrých ľudí niet. Bohužiaľ, keď tí dobrí sú toľko zneužívaní.
@Neprebudena Myslím, že to takto ako ty vníma veľa dievčat. Bez ohľadu na výšku. (btw. však dobrého veľa nebýva Treba si dávať pozor.