Ľudské mozgové frekvencie ovplivňuju generátory náhodných čísiel?
Čo si o tom myslíte?
Raz som čítal aj o teste v ktorom žiadali ľudí aby sa sústredili na generátor náhodných čísiel ktorý generoval na 50% 1 a na 50% 0
A nech sa sústredí na jedn
Úplne simple a po lopate. nepáči sa mi to už len preto, že mozog nepracuje "rovnako" ako komp. Fajn, myslím na jednotku, vytvorí to nejakú elektromagnetickú vlnu...A čo s ňou? Muselo by existovať zariadenie, ktoré by vedelo posúdiť, že "aha, táto vlna je 1", ale bez neho by z toho komp jednotku nemal ako dostať. Bola by to len nejaká random vlna, ktorá aj keby nejako ovplyvnila generátor, určite nie tak, ako si predstavujeme.
@thebad
"Muselo by existovať zariadenie, ktoré by vedelo posúdiť, že "aha, táto vlna je 1", ale bez neho by z toho komp jednotku nemal ako dostať."
...prípadne by musela existovať dimenzia na spôsob tej platónovej ideovej, kde existuje univerzálna ideálna jednotka, a všetky jednotky, nech už sú kdekoľvek a vyprodukované čímkoľvek, sú len jej "odrazom", a svoju univerzálnu charakteristiku čerpajú z nej
@wewo odoberám vsauce ale nakolko je moja angličtina veľmi základná som odkázaný len a len na odbery od videačesky.cz ... a diel ,,čo je náhodné,, som videl ale diel od veritasium ,,čo náhodné nie je,, som nevidel ! nevieš či to nieje niekde náhodou preložené?
a to ovplyvňovanie mi príde ako blbosť, nedáva to zmysel a skôr mi to príde ako ,,aha som človek a toto vyzerá že to tak funguje tak si domyslím že to tak asi je,, ... inak súhlasím s @5 a @6
na strane druhej, som videl raz video kde vedci spojili počítač a jednoduchý program s mozgom užívateľa (nejakými elektródami) a on dokazal len za pomoci myšlienok pohybovať kurzorom na obrazovke ... keĎ chcel v ľavo išlo to vľavo a keď v pravo tak zase tam ... ale každopádne to je ovplyvňovanie priame cez elektické impulzy ... toto bolo myslené ako wifi skôr ... a akože samozrejme že niečo vyžarujeme, ale neviem v takomto merítku ako je obsah témy mi to fakt príde nereálne :ehm:
@melancholik tá @12 , to je možné, ale musí tomu predchádzať pomerne zložité mapovanie. Vlastne ide presne o to, čo som popísal v @5. Stroj sa musí naučiť, že "toto" znamená vľavo a "hento" vpravo.
@wewo
To, ze by ludske vedomie mohlo ovplyvnit taketo vypocty mi pride ako nezmysel, kedze pocitac ktory takyto vystup vypluje ma nejaky subor vstupov podla ktorych pracuje, ale neviem ako by mohol vnimat ľudske vedomie
Tak o ľudskom vedomí môžeš uvažovať ako o televízore kde na tv obrazovke vidíš obrázky a zvuky atď.
Ale pokiaľ sa snažíš zistiť, odkiaľ to prichádza a pozrieš sa do vnútra tv tak to tam nie je.
Ten signál je v rádiových vlnách okolo nej pre nás neviditeľných.
To je niečo podobne ako môžeš uvažovať o mysli a ľudskom vedomí.
dr Robert Jahn testoval to s tým generátorom.
Dokonca sa na to pýtal aj Dalajlámu či si myslí že tie generátory majú vedomie. A Dalajláma mu na to povedal.
Ak si myslíte že majú vedomie tak majú vedomie
Ja napríklad keď premýšľam o elektrických frekvenciách mozgu vždy si spomeniem na to ako som raz počúval pesničku a vtedy na mňa nabehol silný pocit radosti lebo presne taký štýl hudby som mal rád a ešte aj rytmus sa mi veľmi páčil.
Vtedy som úplne cítil impulz z môjho mozgu.
@michael760 To ovplyvňovanie má perfektnú logiku, keď sa nad tým zamyslíš, až do chvíle, kým sa nezamyslíš hlbšie. V zásade generátor na výstup hádže čísla na základe elektrických impulzov, ktoré by ale mali byť ovplyvnené elegtromagnetickými vlnami tvorenými mozgom. Krásne to sedí. Ale vyššie som vysvetlil, prečo je to blbosť.
Ale na druhej strane, z poľadu istých teórií kvantovej fyziky to celé možné je Rozoberať to nebudem, lebo ich nepovažujem za správne aj napriek tomu, že im veľmi nerozumiem. Ale podľa nich to možné je.
@wewo stačí pripomienka že absolútne nevie o čom hovorí lebo nevie ani zhruba nič ani o dobre známych princípoch fungovania ani jednotlivých častí (rng, počítače, mozog, elektromagnetické vlny...), čiže nemá absolútne zmysel mu čokoľvek pripomienkovať keď nechápe ani len materiál ktorý by sme tým pripomienkovali?
@michael760 sorry, ono... je milé že sa tým zaoberáš, ale ako vravím, pokiaľ aspoň na základnej úrovni nechápeš ani štandardné overené fungovanie týchto vecí, tak uvažovať nad tým či môže byť niečo pravdy na takýchto anomáliách pre teba absolútne nemá zmysel. a teraz to nemyslím v zlom, hej? ale proste bežná vec, pokiaľ neviem ako funguje krídlo, a neviem základné vlastnosti Zeme a Mesiaca, tak uvažovať o tom či krídlo môže fungovať na Mesiaci je absolútne zbytočné, chápeš?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
toto je na tychto somarinach sranda, ako uveritelne sa tvaria
"Muselo by existovať zariadenie, ktoré by vedelo posúdiť, že "aha, táto vlna je 1", ale bez neho by z toho komp jednotku nemal ako dostať."
...prípadne by musela existovať dimenzia na spôsob tej platónovej ideovej, kde existuje univerzálna ideálna jednotka, a všetky jednotky, nech už sú kdekoľvek a vyprodukované čímkoľvek, sú len jej "odrazom", a svoju univerzálnu charakteristiku čerpajú z nej
To, ze by ludske vedomie mohlo ovplyvnit taketo vypocty mi pride ako nezmysel, kedze pocitac ktory takyto vystup vypluje ma nejaky subor vstupov podla ktorych pracuje, ale neviem ako by mohol vnimat ľudske vedomie
Tak o ľudskom vedomí môžeš uvažovať ako o televízore kde na tv obrazovke vidíš obrázky a zvuky atď.
Ale pokiaľ sa snažíš zistiť, odkiaľ to prichádza a pozrieš sa do vnútra tv tak to tam nie je.
Ten signál je v rádiových vlnách okolo nej pre nás neviditeľných.
To je niečo podobne ako môžeš uvažovať o mysli a ľudskom vedomí.
dr Robert Jahn testoval to s tým generátorom.
Dokonca sa na to pýtal aj Dalajlámu či si myslí že tie generátory majú vedomie. A Dalajláma mu na to povedal.
Ak si myslíte že majú vedomie tak majú vedomie
Vtedy som úplne cítil impulz z môjho mozgu.
@michael760 sorry, ono... je milé že sa tým zaoberáš, ale ako vravím, pokiaľ aspoň na základnej úrovni nechápeš ani štandardné overené fungovanie týchto vecí, tak uvažovať nad tým či môže byť niečo pravdy na takýchto anomáliách pre teba absolútne nemá zmysel. a teraz to nemyslím v zlom, hej? ale proste bežná vec, pokiaľ neviem ako funguje krídlo, a neviem základné vlastnosti Zeme a Mesiaca, tak uvažovať o tom či krídlo môže fungovať na Mesiaci je absolútne zbytočné, chápeš?