Opis:
"Lucídne (vedomé) snívanie je taký typ snívania, kedy sa počas sna začneme uvedomovať, že sme v sne a všetko sa nám len sníva - hoci pritom spíme ďalej. V takomto stave sme schopní vôľou ovládať
@baker na to existuju iste overovacie techniky.. v LD vela ludi odporuca pozriet sa na hodinky - v snoch su vzdy cisla na hodinkach nezmyselne, resp. ukazuju nezmyselny cas..
Ráta sa aj niečo také, že ma v sne niekto naháňa, pričom ja si uvedomím, že je to len sen a ´´prinútim´´ sa lietať a tým uniknem?
Také sa mi stáva veľmi často..
@xhtml Viem, za sa mi raz snivalo, ze ma nahanaju nejaki zombici a utekala som pred nimi.. Uvedomovala som si, ze je to sen ale aj tak som mala strach... Zavrela som sa pred nimi do nejakej malej izby a velmi som sa chcela zobudit.. A aj som si to nahlas hovorila a nakoniec som sa aj zobudila... A asi vsetky pripady boli na tento styl, takze som nestihla spravit veci, po ktorych som tuzila..
Takže, keď som bola menšia, snívali sa mi sny typu, som na wc a idem cikať
Vedela som,že to je len sen tak, že necikám, lenže som sa zrazu naozaj pocikala
Ďalej, naháňal ma ktosi, neviem kto to bol, ja som sazrazu zastavila s tým, že utekať nebudem, ved je to len sen
Padala som do akejsi priepasti, ale bolo mi fajn, lebo som vedela, že ráno sa zobudím
neviem či zrovna k téme...ale vraj....viete ako dopadne ten sen kde padáte a dopadnete?lebo vacsinou sa pred dopadom strhnete...ale ako by to dopadlo, keby ste dopadli?
ono LD sa da nacvicit, nepamatam si uz presne, ale zhruba kazdu hodinu si nastavit pipnutie na budiku a polozit si otazku: SNIVAM? a odpovedat si: NIE.. po par dnoch v sne si na tuto otazku mozno spomeniete aj v sne a odpoved bude jasna.. ANO
ale áno. ucila som sa lucidnému sneniu s návykom pozerať sa na ručičkové hodinky cez deň. ale ked sa mi snívalo lucídne častejšie, nebola som poprebudení oddýchnutá. vlastne to bol druhý, nočný boj. a musela som s tym prestat. dovolila som si zlenivieť aspon ked spím
taketo veci ma fascinuju...mavam niekedy taketo sny ale cim viac ich chcem ovplyvnit tym viac sa dostavam pri vedomie...ale casto sa mi stava hlavne ked zaspavaam ze bezim a potknem sa a vtedy ma uplne tak mykne (alebo mikne?) D alebo sa mi stava ze otvaram oci a potom sa mi akoby rusi sen D alebo ze chcem na niekhoo zakricat ale nemam hlas
@elwinko to je tak...cely den sa kukas na ruky a pri tom sa opytas "je to sen?"..a robis to tak dlho az sa ti vlastne zafixuje, ze ked uvidis ruky, opytas sa tuto otazku..a preco úrave ruky?? no moze to ybt cokolvek..ale ruky su taka istota..mas to takmer pred ocami
@petika a ked som v sne..tak ta odpoved je ze ANO...som v sne?...teda potom som schopny kazdy sen ovladat?ci to zle chapem? a to normalne si mozem sam vymysliet schopnosti v tom sne?
Mnesa to stáva asi tak 3x zamesiac pride mito ako hra gta s cheatmi rposte si poviem tu bude auto nejake ferary a ono tam je potom že budem ltať a taq mno ale stavasmi že ansadnem doferary a pocase sa neako dojebe nečo proste musim fest sa silyť aby si zachovalo povodne tvary proste si ho musim predstavovať ono sa zacne nejakod eformovať nema podlahu nejake ine radenie tam je zrazu nesu dvere alebo lietam zamyslim sa nadnečim a spadnem nazem v tom sa trhnem a zobudim aje po sne...
@xhtml no to nieje pravda..ked som bola mala, dokazala som vsemozne veci...ale zasje teraz len co si uvedomim, ze snivam..trva to chvilku a bum konec..a skoro vzdy sa zobudim inac..
No ja sa bezne v sne uvedomim, ze ten sen sa mi nepaci a chcem sa zobudit... Alebo sa mi stava, ze v sne placem, citim slzy na licach ale po prebudeni zistim, ze som plakala naozaj len v tom sne... Ale uvedomovala som si to uz v nom...
uz sa mi dlho nic take nesnivalo ale je to velmi zaujimave..len skoda si po prebudeni na presny obsah snu nespomeniem..pamatam si iba nalady ake som v tom sne mal
Presneeeeeee! To sa im proste neda vysvetlit, oni neveria!!! si myslia dycky ze to je realita aaach tito snovi ludia, o niecom ich presviedcat
Inak pisala som o tom aj blog, ak by to niekoho nahodou zaujimalo, tam som rozpisala aj tie svoje sny a tak » www.birdz.sk/webka/azizi/blo... –-vedome-sny/41072-blogspot.html
No dokopy som mala LD len dva, ale nevadi. Niekto ich ma stale a nevazi si ich, tak ja si ich aspon vazim. inak ze pomaha aj snovy dennik - upevnime si tym zapamatavanie snov a tym aj intenzivnejsie prezivanie snov, tym padom vyssia nadej na LD ja som s tym aj zacala, ale som priserne leniva (najma ked som rozospata) takze je to take vselijake, raz pisem raz nie
Inak moja naj stranka o tejto tematike (ale aj AC a ine zaujimave temy) a super forum je: » www.3oko.sk/...
looool mne sa toto asi pred rokom stavalo skoro kazdu noc .. v kazdom sne som si uvedomovala ze je to len sen a mozem ho ovladat ..bolo to fakt super mohla som lietat vynadat komu som len chcela a ked sa mi napr pacil daky chalan mohla som k nemu ist a bozkat ho lebo som vedela ze je to len sen a robila som aj horsie veci v tych snoch a dost trapne ale to vam nebudem hovorit lebo si budete o mne myslet zle veci
ale mam s tym milion skusenosti boli to super sny a mohla som v nich vyskusat setko co som len chcela ale asi pred rokom sa to skoncilo a uz take sny nemavam skoda ovladanie snv je jedna z naj veci na svete podla mna
Mne sa kedysi davnejsie vzdy raz do roka (v rovnaky mesiac, mozno aj den) snival jeden a ten isty sen. Bola okruhla miestnost a do tej miestnosti viedlo asi 12 dveri. Okolo bola orkuhla chodba. V kazdych dverach bolo kukatko a vzdy ked som sa tam pozrel, tak vovnutri bolo oko a behalo po stene a samozrejme pozeralo na mna. Vzdy som sa bal vkrocit dovnutra, tak som si povedal, ze to oko budem ignorovat a radsej sa zobudim.
No kamos ktory sa venuje tymto veciam mi hovoril, aby som predsa vstupil do tej miestnosti, ze mozno mi to oko chce nieco povedat. Ono nemam problem si v sne povedat ze nasadnem na kolobezku a odletim prec ked uz ide do tuheho, ale aj tak som nikdy nenaberal odvahy, aby som do tej miestnosti vstupil. Uz sa mi to asi 2-3 roky nesniva.
ale je neuveritelne ze cely ten sen, v ktorom clovek moze prezit aj pol zivota,trva max 4minuty pred zobudenim teda tak som kdesi citala...mne sa najviac paci ked skacem z jednej reality do druhej..raz som sa najprv topila v mori potom sa prepadla do katakomb a nakoniec som s clovekom ktory ma odtial vyviedol, korculovala po nasom trapnom namesti...no chapete?ani ja nie...
uz som o tom pocula...a parkrat aj zazila...ze proste bola som pri vedomi vedela som ze to je sen, ale aj tak som pred niecim/niekym (nepamatam) musela utekat...ale bezala som pomaly,nedalo sa mi bezat...to neznasam v sne-vzdy ked potrebujem bezat,nohy mam ako zo zeleza...
skor si zo sna pamatam "astralne cestovanie"..nieco sa mi snivalo. a zrazu ze som za dvermi izby....uplne som sa tam videla citila, a zrazu mnou trhlo, a buum,akoby som dopadla na postel a zobudila sa....toto sa mi stalo viackrat najcastejsia sa to opakovalo,ze som bola na sektretarskej stolicke(ten sen som mala ked som bola mladsia)a ja som sa tocila,tocila a spadla som na papulu" a vtom ako som mala dopadnut,som dopadla na postel cela zadychcana...
suhlasim s @pernik - ze mozno je to brana do inych svetov, nezda sa mi to take nemozne..
mne sa niekedy stáva že proste total haluz sen že lietam alebo jazdím na snehu na snowborde (oboje neviem a potom si začnem uvedomovať že je to sen a totálne si to užívam
no stalo sa mi uz, hrozilo mi nebezpecenstvo a ja som zrazu potreboval mat nadprirodzene schopnosti, tak som ich mal
a o tom padani:
padal som raz z mrakodrapu, ale nie preto, zeby som to sam chcel a v tom momente ked som dopadol, som aoby dopadol a moju postel a zobudil som sa
Počíta sa, keď ešte len zaspávam, na niečo myslím a pomaly to prechádza do sna, ktorého dej viem ovplyvňovať?To sa mi stáva dosť bežne, taktiež pred prebudením si niekedy uvedomím, že len snívam a že ma zombíci nespapajú Ale neviem si predstaviť, že by som si v polosne spomenula na to, že sa mám pozrieť na hodiny.
Ty kokos.. Mno ja neviem.. Ale mne vždy keď sa niečo sníva, tak vždy v spánku verím, že je to pravda. . . a kedˇ sa zobudím je mi dosť ľúto, že to nebola pravda...lebo niekedy sú naozaj sny úžasné a v podvedomí máš nejakú vec na ktorú aj kedˇ nemyslíš, ale sníva sa ti o nej.. A nakoniec zistíš, že to bol LEN sen...
Ináč niečo také ako LD som zatiaľ nezažila... Prichádza to samo? Alebo čo vlastne v tom je? Nechápem..
Sny, ktoré dokážem ovládať mám skoro každú sobotu a nedeľu teda keď spím viac ako by som mal (do dvanástej) A zvyčajne mi také sny začnú asi okolo ôsmej ráno a keď mi dojde, že je to sen tak všetko ovládam. A ešte nikdy som po páde v sne sa nevidel dopadnúť, proste buď sa podlaha z ničoho nič preborila akoby a padol som zas do prázdna až som sa zobudil v posteli s trhnutím ako keby som práve spadol z dvoch metrov naň. A keď to viem ovládať tak rád v snoch lietam, štýlom ako keby idem plávať prsia.
mavam obdobia, ked mam bezne kopu lucidnych snov(vtedy je to viac nez zaujimave, ale nechcem zachadzat do detailov). Potom zasa aj mesiac nic. Zatial sa mi to nepodarilo kontrolovat, ale ani som sa velmi nesnazil- myslim ze keby som do toho dal trochu snahy, nemal by som problem to vyvolat aj cielene....
Ja mám takéto sny nesmierne často. Lenže keď som námesačný nesnažím sa moc skákať z okna . Nechcel by som sa prebrať vonku pod oknom, keďže bývam len na prvom poschodí.
Aj keď sa to snažím trénovať, vôbec mi to nejde. Ale chcela by som to vedieť... Zatiaľ som vždy vo fáze: Treba si uvedomiť, že sa ti sníva. Neviem, mne sa môžu snívať hocijaké hovadiny a ja neprídem na to, že spím A už ked to skoro je tak zazvoní budík
stalo sa mi to presne 3-krát v živote a musím povedať,že by som to chcel prežiť aj viackrát,ale ja neviem čo to bolo možno len to ovládanie snov no v skratke snívala sa mi až taká obrovská blbosť a stakými ľuďmi,ktorích veľmi dobre poznám a vtom sne robili také kokotiny,že ja som sa len obzrel a povedal si:toto je len sen a vtom som načo len pomyslel sa stalo A toto isté sa mi stalo ešte raz keď som si povedal,že toto je len sen a potom som riadil ja A raz to bolo ešte takéto niečo ale zas niečo celkom odveci to ani vysvetliť neviem ten sen či čo to bolo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
potrebovala som vediet nieco a... v tom sne sa mi to skutocne ukazalo..
A just sa neprebudím..
Také sa mi stáva veľmi často..
Vedela som,že to je len sen tak, že necikám, lenže som sa zrazu naozaj pocikala
Ďalej, naháňal ma ktosi, neviem kto to bol, ja som sazrazu zastavila s tým, že utekať nebudem, ved je to len sen
Padala som do akejsi priepasti, ale bolo mi fajn, lebo som vedela, že ráno sa zobudím
A pod..
Posledný LS som mal asi pred rokom, pametám sa, že som mal sex s každou ženou v sne Viac nepoviem
Clovek ked chce lucidne snivat nauci sa to tym ze sa musi vo sne snazit pozret na svoje ruky...
ale zase pozor-pozor..je tenka hranica medzi ovládaním sna a lucídnym snom...
vela ludi vie svoje sny ovladat, ale nejde pri tom o LD..
a @xhtml mam pocit, ze ty si zazil prave to ovladanie snov...
no potom si schopny v tom sne robit cokolvek co si zmyslis..letiet do egypta...napr
Inak pisala som o tom aj blog, ak by to niekoho nahodou zaujimalo, tam som rozpisala aj tie svoje sny a tak » www.birdz.sk/webka/azizi/blo...
–-vedome-sny/41072-blogspot.html
No dokopy som mala LD len dva, ale nevadi. Niekto ich ma stale a nevazi si ich, tak ja si ich aspon vazim. inak ze pomaha aj snovy dennik - upevnime si tym zapamatavanie snov a tym aj intenzivnejsie prezivanie snov, tym padom vyssia nadej na LD ja som s tym aj zacala, ale som priserne leniva (najma ked som rozospata) takze je to take vselijake, raz pisem raz nie
Inak moja naj stranka o tejto tematike (ale aj AC a ine zaujimave temy) a super forum je: » www.3oko.sk/...
ale mam s tym milion skusenosti boli to super sny a mohla som v nich vyskusat setko co som len chcela ale asi pred rokom sa to skoncilo a uz take sny nemavam skoda ovladanie snv je jedna z naj veci na svete podla mna
No kamos ktory sa venuje tymto veciam mi hovoril, aby som predsa vstupil do tej miestnosti, ze mozno mi to oko chce nieco povedat. Ono nemam problem si v sne povedat ze nasadnem na kolobezku a odletim prec ked uz ide do tuheho, ale aj tak som nikdy nenaberal odvahy, aby som do tej miestnosti vstupil. Uz sa mi to asi 2-3 roky nesniva.
skor si zo sna pamatam "astralne cestovanie"..nieco sa mi snivalo. a zrazu ze som za dvermi izby....uplne som sa tam videla citila, a zrazu mnou trhlo, a buum,akoby som dopadla na postel a zobudila sa....toto sa mi stalo viackrat najcastejsia sa to opakovalo,ze som bola na sektretarskej stolicke(ten sen som mala ked som bola mladsia)a ja som sa tocila,tocila a spadla som na papulu" a vtom ako som mala dopadnut,som dopadla na postel cela zadychcana...
suhlasim s @pernik - ze mozno je to brana do inych svetov, nezda sa mi to take nemozne..
a o tom padani:
padal som raz z mrakodrapu, ale nie preto, zeby som to sam chcel a v tom momente ked som dopadol, som aoby dopadol a moju postel a zobudil som sa
Ináč niečo také ako LD som zatiaľ nezažila... Prichádza to samo? Alebo čo vlastne v tom je? Nechápem..