mám doma malé mačiatko asi 3 dni, má nejaké 2 mesiace cca. Najprv mi nechcelo normálne papať mliečko, tak som mu dávala cez striekačku rovno do úst, ale teraz po troch dňoch už chlípe aj samé z misky, mám ale problém že mi nechce kakať, teda ešte ani raz
Dúfam, že nedávaš krabicové mlieko, lebo v tom prípade sa ti ľahko môže stať, že ti zdochne. Im treba vziať mlieko špeciálne pre nich. (dá ho zverolekár alebo sa dá kúpiť v zverymexe) Z obyčajné krabicové mlieko im škodý.
@mousisitka tak to máte viac menej šťastie, lebo to je prvé čo ti zverolekár povie, to im nedávať, lebo sa im ničí tráviaci systém. Niekvoli mlieku, ale preto, že v týchot liekach je už viac chémie a to im veľmi škodí a počúvam, že tu sa preberá malé mača, nám zdochli na to už až 3 keď to stará odmietla kŕmit a museli sme to kŕmiť my, nechápali sme, zverolekárka sa zhrozila, ale je pravda, že im to ľudia dávajú, nemalo by sa, obzvláš nie takto malým
ak je to 3 dni staré mačiatko tak toho v črevách veľmi veľa mať nebude takže trochu potrvá pokiaľ sa potrava dostane z "jedného konca na druhý"
po b)
z mlieka asi ťažko pôjde "kakať" .. 95% je to voda ...ak je to pri tom klasické krabicové mlieko čo má obsah tuku možno pol % neviem neviem ale myslím si že keby si nejedla/nepila nič iné okrem mlieka tak by si "kakať išla asi raz za mesiac ... that`s all ... veľa šťastia s mačiatkom ...aj keď tie malé potvory nemám najradšej
@mousisitka ani psy nemôžu kosti, mnoho ľudí kŕmi psov kosťami lebo mu to príde prirodzené, celý život im nemusí byť nič a stane sa náhoda, že im to upchá črevá ako sa to stalo aj môjmu starkému, ktorí bol tiež v tom a potom pochopíš, že kosti jedia psy len v rozprávkach tak isto ako mačky pijú mlieko..každý zverolekár ti to povie
mačatam takisto ako štenatám sa kravské mlieko ozaj nemá dávať, lebo ho nevedia stráviť. keď tak skús nejaký jogurt a tak... a s tou zápchou či čo to je - veď skoč za veterinárom, on ti povie čo a ako treba. a majetok u neho nenecháš
@strangelady tak to ti gratulujem že si mala také šťastie, nám mačiatka na obyčajnom mlieku podochýňali, mnohé,ale zase my ich len 15 odchováme každý rok
@zeriavka tak keď už sú väčšie, tak pravdepodobne by sa im nemalo stať nič, ale môžu dosť hnačky, to nie je môj výmyseľ na to ma upozrnili dokonca dvaja zverolekáry, lebo my sme ich tiež tak pôvodne kŕmili, tiež ma to prekvapilo, že sa to nesmie.
@strangelady tak my sme mali etše minulý rok až tri dospelé mačky a predtým aj viac, a každá keď ti vrhne 4 mačence aj viac, tak akože je to dosť, tento rok máme našťastie, len dve, staré, jedna už vrhla ďalšia je kotná
to čo tu napíšem bude trocha od veci lebo som videla ako psa ušil kakať : mal si sandúť a majiteľ ho hladkal po celom chrbáte až dole k chvostu a pri tom mu hovoril že tu tu (meno psa) kakaj tu sa vykakaj....ale tak mačka nieje pes....
Od malička mávam mačky, všetky sú vychované na krabicovom mlieku z obchodu a žiadnej nič nie je... kakať chodia pravidelne, papať im chutí (až priveľmi... nenažranci). No ale holt, na dedine majú mačky asi silnejšiu náturu Aj keď je pravda, že by sa to nemalo, no.
Vydrž chvíľu ešte, je to len malé mača a keď nič, skoč ku veterinárovi... Zas až také strašne drahé to nebude...
my mame tiez malicke cicusky....a uz nemaju maminu tak sme im kupili take mlieko ze to je nahrada za materske to je prasok zarobis im to a das cica spapa a nic by sa jej nemalo stat
@dsimca je to mozne, ale hovorim, cely moj zivot, potom, jak sa prestali cicat macku, im davam mlieko z krabice, a ani jednemu nebolo nic. teda pokial ho nezrazilo auto alebo sa nestratilo.
@dsimca to sa mi zda byt nejake za vlasy pritiahnute... su snad v tom mlieku nejake latky, co macky neznasaju, alebo snad specialne len cistokrvne macky (mozno ty mas cistokrvne macky, co ten nas macaci rod ani zdaleka nie je)?
@dsimca No jak tak citam, ono je to vazne tak... No asi to bude tym, ze my macky zas nezivime len vyhradne na mlieku. Teda vlastne dospelym mackam ho nedavame (skoro) vobec. Lenze maciatka nim ucime jest nieco ine nez materske mlieko... Hmm... Ono nie ze by tu laktozu nezniesli vobec, no je pre ne tazko stravitelna, takze male mnozstvo raz za cas znesu.
@frez tak ja netvrdím že vôbec, akože aj my im dáme občas mlieko s vajíčkom, ale vravím, my s tým máme zlé skúsenosti, lebo my sme mali ten pech, že nám podochlo pár mačeniec a potom nás zverolekárka bedovala, že sme im dávali mlieko. takže ja preto každému hneď poviem aj keď mačence rozdávam, že krabicové mlieko nie, dá sa kúpiť extra pre nich sušené a nie je vobec drahé
dvojmesačne mača kŕmiš striekačkou? nedavaj mu mlieko, len mu to uškodi! navyše v tomto veku možeš kludne prejsť na tuhu stravu, my krmime mačata normalne asi od 4 tyždňov, skus mu dať tuniaka v konzerve (najlepšie vo vlastnej šťave), trochu mačatam vnutim nasilu a potom sa už do toho vrhnu aj same
ja som odchovala mačiatko aj potkančiatko na krabicovom mlieku a prežilo. v živote som nepočula, že by mačky nemohli piť kravské mlieko. bujní ste vy birdzáci
@bloody016 ja som o tom tiez v zivote nepocul, ani som s tym nikdy nemal problem. ale je to tak, pozri niekde na nete. macky neznasaju dobre laktozu, ktora sa v tom mlieku nachadza. vraj jedine dobre mlieko pre macky okrem materskeho je kozie.
Ak má dva mesiace a cheš aby prežilo a bolo zdravé choď do zverimexu a kúp mu granule Royal Canin Baby Cat (takto vyzerá » www.millbryhill.co.uk/pet-products-52... ). Tie mu dávaj podľa uvedeného množstva 4 krát denne + musí mať neustále prístup k miske s čerstvou vodou. Raz do týždňa mu pridaj do krmiva kapsičku Royal Canin ( » najkrmivo.sk/stavnate-kapsic... ).
Sama som viac ako 5 rokov chovateľkou mačiek, takže ak ma neposlúchneš nemusí to s tvojim mačiatkom dobre dopadnúť.
počúvaj , ja mám doma taktiež malé mačiatko.... a mačkám sa mlieko NEDÁVA!!! aj kedˇ s tým určite veľa ľudí nesúhlasí , a ked už že "mlieko" tak špeciálne pre nich alebo mliečne výrobky.... a navyše ak je mačiatko naozaj mladé , závislé od matky , nechápem prečo ho už máš doma... stará mačka ho naučí všetko potrebné , a ak nevieš , mačiatko sa odoberá až keď vie samé papať tuhú stravu.... čo to tvoje asi ešte nevie , čiže najlepšie by preňho bolo , aby bolo s mamou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
ak je to 3 dni staré mačiatko tak toho v črevách veľmi veľa mať nebude takže trochu potrvá pokiaľ sa potrava dostane z "jedného konca na druhý"
po b)
z mlieka asi ťažko pôjde "kakať" .. 95% je to voda ...ak je to pri tom klasické krabicové mlieko čo má obsah tuku možno pol % neviem neviem ale myslím si že keby si nejedla/nepila nič iné okrem mlieka tak by si "kakať išla asi raz za mesiac ... that`s all ... veľa šťastia s mačiatkom ...aj keď tie malé potvory nemám najradšej
@strangelady tak my sme mali etše minulý rok až tri dospelé mačky a predtým aj viac, a každá keď ti vrhne 4 mačence aj viac, tak akože je to dosť, tento rok máme našťastie, len dve, staré, jedna už vrhla ďalšia je kotná
ale ked tak radšej choj k veterinárovi
Vydrž chvíľu ešte, je to len malé mača a keď nič, skoč ku veterinárovi... Zas až také strašne drahé to nebude...
si ho nemohli ešte pár dní nechať pri mame?
mača, ktoré nie je dosť pri mame vyrastie v chlpatú nervnú potvoru
a veterinár
jj neperčítal som to poriadne a robím tu vola zo seba
Mačiatku pomasíruj bruško handričkou namočenou v teplej vode.
Ak má dva mesiace a cheš aby prežilo a bolo zdravé choď do zverimexu a kúp mu granule Royal Canin Baby Cat (takto vyzerá » www.millbryhill.co.uk/pet-products-52... ). Tie mu dávaj podľa uvedeného množstva 4 krát denne + musí mať neustále prístup k miske s čerstvou vodou. Raz do týždňa mu pridaj do krmiva kapsičku Royal Canin ( » najkrmivo.sk/stavnate-kapsic... ).
Sama som viac ako 5 rokov chovateľkou mačiek, takže ak ma neposlúchneš nemusí to s tvojim mačiatkom dobre dopadnúť.