Otázka na majiteľov mačiek, máte doma túlivé mačky ? Alebo tie také nepriateľské ktoré sa nechcú ani pohľadkať. Mal som 15 rokov mačku, ktorá bola veľmi priateľská vkuse za mnou chodila, chcela pozornosť. No teraz mám kocúra a nechce skoro žiadny kontakt.
vo všeobecnosti su mačky svine a kocúri prítulnejší ale zavisi aj od prostredia resp. vychovy... nas Rufus je strasny pritulko stale by sa len maznal a tulil
veľa mačiek sme mali. väčšinou boli také divé. ale 12 rokov som mala takého kocúra, ktorý sa strašne rád maznal, stále chcel spať pri nás, bože, bol super. teraz mám jedného štvorročného, najprv na nás všetkých len útočil a utekal od nás, teraz sa ostatnými nechá pohladkať chvíľu, ale ak ho to moc otravuje, tak odkráča preč. so mnou je ale úplne zlatý, mazná sa, chce pri mne spať, sám za mnou chodí, ale trvalo to roky, než sme si takýto vzťah vybudovali
Moja kamarátka ma kocura, ktorý je extrémne asocialny Nechce sa ani hrať a byt s ľuďmi v jednej izbe, nie to este nechat sa pohladkať.
Moja teta zase mala krásneho cierneho kocúrika, ktorý sa správal uplne ako pes. Kedykoľvek som sa chcela s nim maznať, tak si to uzival aj cele hodiny, kedykoľvek som sa chcela hrať, tak sa nadsene hral do zblaznenia. A spaval so mnou v posteli prilepený na mne.
A ďalšia kamarátka ma zas 2 kocúrov, ktorí su take niečo presne medzi tým
Ako, ja macky nemam az tak rada, ale ten čierny kocúrik (Misko) bol výnimka. Doteraz ľutujem, ze som si ho vtedy nevzala. Pretože oni ho nechavali väčšinou na záhrade s ostatnými mackami, odkiaľ casto usiel na lov. A raz sa nevratil, bud si ho niekto vzal, alebo sa mu niečo stalo :/
@dee99 ja nerozumiem, prečo si ľudia vlastne zaobstaravaju macicky, ktoré su take asocialne. Ako je super, ze im poskytnu domov, ale... Maciek bez domova je spústa a predsa len je to obrovsky záväzok na veľa rokov.
Takže...
Mačičky majú z domácich zvierat asi najrozmanitejšie povahy. Doma máme 8 najdúchov u priatelky 3 adoptovane macicky + sme mali niekoho zavše v dočaske, alebo sme nejaké mača zachránili z ulice. Mačka je veľmi rozmanitá a svojská a tiež celkom citlivo reagujú na maličkosti v okolí. My sme mali velmi odtazityych niektorych a strašne sa skamarátili. Staci im dat ich kľud, rešpektovat ich uzemie a zavše dať čerstvé masko. Oni často potom presunú územie tak aby ťa "obsahovalo" a začnú ťa viac menej respektovať. Ale sú typy, ktoré ten svoj priestor potrebujú výhradne bez zásahu a jedlo trebárs úplne odmietajú od teba zobrať, ale aj takých sa nám podarilo nakoniec "naučiť" že túlenie sa je super, a chodia minimálne pred spanim si lahnut na kopu a tam sa vymaznajú. Ale ako neviem, skús mu zmenit rozlozenie zachoda, jedla a spania. Pelech/odpocivadla mu daj najlepsie tak aby nebol v ceste nejakemu frekventovanemu miestu (umiestni do rohu) a kludne ak nie je na dotyky sa s nim aspon bav na dialku. Maciciaci samozrejme nerozumeju ludskej reci, ale spoznaju tvoju mimiku, reakcie, potom ich to dost skludni ked vedia precitat tvoje nalady a spravanie.
@azizi Veľa ľudí nevie aké budú ich mačičky, oni totižto vedia zmeniť tú povahu ešte často v priebehu života. Nám sa tiež jedna z úplného mazla zmenila na úplného predátora Ako nie je na nás zlá, ale s radosťou a zábavou nás napadá. Ešte občas sa tak zahrá, že je zasa mazel aby potom v nestráženej chvílke zasa napadla človeka
Naša Dorota je najviac maznava a tuliva, niekedy sa mi až panenky točia z toho, ale predtým som mala menej maznave mačky, alebo maznave len s jedným človekom. krása mačiek
@azizi Ozajstný mačkoľúbivec ide do toho s tým, že povaha je tajomstvo alebo sa môže zmeniť. Keď mi dráhy doniesol Dorotu, bola som zmierená s tým, že budeme ako spolubývajúci a Dorota príde, ak bude chcieť, javila sa ako jedna z tých ciciek, ktoré človeka hľadajú len raz za cas. A po týždni sa ukázala v úplne inom svetle a chodí so mnou aj na WC. Plus má XY iných vychytávok.
ja mám kocúra Šaňa no a ten je tak zvedavý na všetko, že až...najradšej mám , keď vyskočí na stôl a lahne si a spolu pozeráme na notebook, pustim mu aj nejaké prirodopisné filmy, niekedy začne aj mňaukať, alebo sa ježiť...dávam mu šunčičku a fajnové granule a paštéty, zato mi po záhrade chyta myši a nosí ich ku vchodu, aby sa pochváli, za to ho pohladkám a pyšný zo vztýčeným chvostom odcupká do svojho pelechu...
@dee99
no neviem, ak by si nasilu dovliekol domov nejakú mačičku, alebo kocúra dvojnohého, či by sa ti dali hneď len tak hladkať....zrejme by boli nasraní a naziapali by ti, čo si si to dovolil...
Moj kocur je nudny, ten len kyvka chvostom, sleduje okolie, obcas sa pride obtriet,
ALE ked sa otvori chladnicka, tak je v nej aj ked je na druhej strane bytu
Keď som bola malá, mali sme najväčšieho alfasamca ulice, to bol agresívny zabijak, dotknúť sa ho mohla len babka. Ostatné boli super, každá trošku iná, no vo všeobecnosti to boli zlatíčka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Moja teta zase mala krásneho cierneho kocúrika, ktorý sa správal uplne ako pes. Kedykoľvek som sa chcela s nim maznať, tak si to uzival aj cele hodiny, kedykoľvek som sa chcela hrať, tak sa nadsene hral do zblaznenia. A spaval so mnou v posteli prilepený na mne.
A ďalšia kamarátka ma zas 2 kocúrov, ktorí su take niečo presne medzi tým
Ako, ja macky nemam az tak rada, ale ten čierny kocúrik (Misko) bol výnimka. Doteraz ľutujem, ze som si ho vtedy nevzala. Pretože oni ho nechavali väčšinou na záhrade s ostatnými mackami, odkiaľ casto usiel na lov. A raz sa nevratil, bud si ho niekto vzal, alebo sa mu niečo stalo :/
Mačičky majú z domácich zvierat asi najrozmanitejšie povahy. Doma máme 8 najdúchov u priatelky 3 adoptovane macicky + sme mali niekoho zavše v dočaske, alebo sme nejaké mača zachránili z ulice. Mačka je veľmi rozmanitá a svojská a tiež celkom citlivo reagujú na maličkosti v okolí. My sme mali velmi odtazityych niektorych a strašne sa skamarátili. Staci im dat ich kľud, rešpektovat ich uzemie a zavše dať čerstvé masko. Oni často potom presunú územie tak aby ťa "obsahovalo" a začnú ťa viac menej respektovať. Ale sú typy, ktoré ten svoj priestor potrebujú výhradne bez zásahu a jedlo trebárs úplne odmietajú od teba zobrať, ale aj takých sa nám podarilo nakoniec "naučiť" že túlenie sa je super, a chodia minimálne pred spanim si lahnut na kopu a tam sa vymaznajú. Ale ako neviem, skús mu zmenit rozlozenie zachoda, jedla a spania. Pelech/odpocivadla mu daj najlepsie tak aby nebol v ceste nejakemu frekventovanemu miestu (umiestni do rohu) a kludne ak nie je na dotyky sa s nim aspon bav na dialku. Maciciaci samozrejme nerozumeju ludskej reci, ale spoznaju tvoju mimiku, reakcie, potom ich to dost skludni ked vedia precitat tvoje nalady a spravanie.
@azizi Veľa ľudí nevie aké budú ich mačičky, oni totižto vedia zmeniť tú povahu ešte často v priebehu života. Nám sa tiež jedna z úplného mazla zmenila na úplného predátora Ako nie je na nás zlá, ale s radosťou a zábavou nás napadá. Ešte občas sa tak zahrá, že je zasa mazel aby potom v nestráženej chvílke zasa napadla človeka
Horšie je to pri škorpiónoch, hneď by bodali.
no neviem, ak by si nasilu dovliekol domov nejakú mačičku, alebo kocúra dvojnohého, či by sa ti dali hneď len tak hladkať....zrejme by boli nasraní a naziapali by ti, čo si si to dovolil...
ALE ked sa otvori chladnicka, tak je v nej aj ked je na druhej strane bytu