Túto anketu zakladám pretože sme boli na lyžovačke niekde v okolí Hriňovej a na hotel prišli na pár dní aj Maďari, resp. žili na Slovensku ale ich materinský jazyk bol maďarčina.
Mali toľko rokov čo ja, a keď sme sa tak rozprávali, zrazu z jedného z nich iba vyhŕklo: A prečo vy nemáte radi Maďarov?... a začal som tak rozmýšľať...
Prišlo mi ich ľúto, pretože 75% spolužiakov medzi sebou Maďarov urážali a z toho polovica z nich sú nackovia...
prečo ich slováci nemajú radi?
mna by zaujímalo ako može dat niekto takúto otázku? to podla teba madar nie je človek alebo čo, má iné kosti, svali či krv ako ty? MADARI SÚ ÚPLNE TAKÍ ISTÍ LUDIA AKO TY! Nenávidíš človeka ako jednotlivca a nie národ, etnikum či rasu komplexne.
ťažko odpovedať dejiny som sa učil na gympli, prípravnom kurze na prijímačky, samo štúdiom na prijímačky, na škole toho hodne a podrobne ... to sa nedá len tak odpovedať
madari mi nevadia... co mi vsak vadí je napr. to, ze na juhu Slovenska sú vsetky nápisy dvojjazycne - napr v Sturove.. vsetko minimalne v dvochjazykoch - niektore nápisy maju dokonca hlavný nadpis v madarcine.. a prejdete cez most do ostrihomu a tam nic... absolutne nic po slovensky. ja som sa tam dorozumievala len anglictinou... no nebudem predsa koli tomu nenavidiet cely narod rovnaki ludia ako my
@beaniesigel
akoze nechapem tvoju logiku... Co moze dieta ovplyvnit, kde sa narodi?
Kebyze sa ty narodis v inej krajine, tvoji rodicia Slovaci, no nebol by si aj ty Slovakom?
ale to ze sa nechcu ist k nam lyzovat kvoli tomu,ze ich vraj zbijeme---ak ste tu niekto taký--ste trapnííí /btw. inac mi to zily netrha,ak nebudu nam niekedy chciet zobrat nase uzemie-lebo jejich autonomia to ofic. nikdy nebola a keby bolo na mne ani nikdy nebude
a este---ak niekto zije na uzemi slovenska,tak by mal mat aj uctu k jazyku krajiny kde zije a nie sa tvarit,ze nam nerozumie.a ak uz,nech sa prestahuje
poznam ja takych ludi ktory nevedia moc dobre po slovensky a su to tak isto obycajny ludia...dokonca ovela lepsi ako niektory "slovaci" ..pretoze maju ovela normalnejsie nazory..o autonomiu sa moc nezaujimaju...to vsetko vytiahli politici....no a to som chcel povedat ze oni tu vedia zit, ziju na juznom Slovensku takze sa aj dorozumeju...preto nemam rad takych ludi co ziju na Orave ci kde v pi*i hore na severnom Slovensku a ohovaraju...ved to tu ani nepoznaju.....tymto som nechcel nikoho urazit
Slovo maďar je obrovskou urážkou, ked chceš uraziť Slováka, Ukrajinca, rumuna, Chorváta, Srba alebo Slovinca tak jeho označenie maďarom, je hrošia urážka ako keď použiješ barsaký vulgarizmus...
@petery praveze vobec nie, lebo oni sa prisposobuju a ani o nich nepocuť a nie ako madari, ktorí chcu názvy v ich pri*ebanej rečí na slovensku a takisto aj v školstve chcu mať ucebnice v svojom jazyku, ked si chcu hovoriť madarsky nech idu za hranice! Ako Juh slovenska je samý madar dpc. Idem kupit v Dunajskej Strede neco do Billy a cenu mi povie v madarskej reči????? no tak kde sme to!?
@31 aj mne sa to stalo na juhu Slovenska že mi krčmárka v krčme nechcela rozumeť po Slovensky ked som od nej pýtau pivo... ale ked som jej povedau kírem egy sor! zrazu vedela piča čo sťen...
@katusqa81 ...hmmm este si zabudla povedat, ze ja s mojou, ako si nazvala "pri*ebanou" recou chodim na Birdz... no neviem, nenapises Tomasovi, nech mi zrusi ucet ?
katusqa81...vies, ludia zijuci na JUHU si niekedy uz ani neuvedomia, ze akou recou rozpravaju a nam to tu vobec nevadi...to len vsetci ti, co zijete na opacnom konci krajiny si myslite, ze neviem co tu je...
a tej predavacky si sa mala spytat tak po slovensky, ze PROSIM?! hadam by sa ti nic nestalo...
a to ti napriklad neprekaza, ze su tu aj ukrajinske skoly? a aj v madarsku su slovenske skoly...cele je to len o tolerancii a ludskosti...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Mali toľko rokov čo ja, a keď sme sa tak rozprávali, zrazu z jedného z nich iba vyhŕklo: A prečo vy nemáte radi Maďarov?... a začal som tak rozmýšľať...
Prišlo mi ich ľúto, pretože 75% spolužiakov medzi sebou Maďarov urážali a z toho polovica z nich sú nackovia...
prečo ich slováci nemajú radi?
akoze nechapem tvoju logiku... Co moze dieta ovplyvnit, kde sa narodi?
Kebyze sa ty narodis v inej krajine, tvoji rodicia Slovaci, no nebol by si aj ty Slovakom?
cize podla tvojej logiky neznasas aj Anglicanov, Nemcov, Rakusanov, Cechov, Ukrajincov, atd atd, ktori ziju v SR
a este---ak niekto zije na uzemi slovenska,tak by mal mat aj uctu k jazyku krajiny kde zije a nie sa tvarit,ze nam nerozumie.a ak uz,nech sa prestahuje
Čím to asi bude?
a tej predavacky si sa mala spytat tak po slovensky, ze PROSIM?! hadam by sa ti nic nestalo...
a to ti napriklad neprekaza, ze su tu aj ukrajinske skoly? a aj v madarsku su slovenske skoly...cele je to len o tolerancii a ludskosti...