@loveistheanswer nevies/nechces odpovedat na jedndouchu otazku. Preco? lebo sam vies, ze cigani ziadne pozitivne vlastnosti nemaju? Kedysi boli aspon remeselnici.. dnes uz su to len pozieraci statu...
no presne..ja nemam s ciganmi ziadne dopre skusenosti!!neznasam ich...momentalne studujem v Nitre a tam je ciganov hadam viacej ako bielych...je to tam strasne...
@loveistheanswer hovoris o tych umelcoch a hudobnikoch, co sa k ciganom ani nepriznavaju? btw to ze je niekto umelec neznamena ze ma pozitivne vlastnosti... takze stale si mi neodpovedal na otazku.
@loveistheanswer nemas ziadne argumenty chlapce. Ciganov najskor asi ani nepoznas, nezil si medzi nimi, nevies ake maju navyky, proste nevies o nich absolutne nic len mas plnu hubu pseudomoralistickych kecov... realita je vsak ina nez si myslis - ovela horsia
@loveistheanswer skôr mnohí z nich sú asociáli,kriminálnici,fetáci,a správajú sa ako nepríčetný a hulákajú ako zvery(IQ 60),a neviem čo tu obhajuješ nejakých 0,01% hudobníkov to nie je ani zdaleka mnoho
@tommyhot zas sa tvaris ze vies nieco co dobre vies je blbost..
takisto ako sa neda povedat, ze vsetci slovaci madari bratislavcania kosicania su taki alebo onaki.. neda sa to poedat ani o romoch, ciganoch a inych..
proste su taki aj taki.. to ze ty ponas len jednych a presumujes ze su vsetci taki je ubohost od teba.. nie od toho, kto ti neodpovie na podla teba jednoduchu otazku..
@johnysheek kto hovori ze vsetci? ja hovorim o globale, cize o vacsine.. Alebo si az taky naivny a myslis si, ze vacsina ciganov je dobra a statistiky im kazi minorita? kde su potom poschovavani ti dobri, ked vsade vidim len ten odpad?
@tommyhot predpokladam ze tym chces naznacit ze u ostatnych narodnosti ci etnik je ta "lepsia" vzdy vacsina.. len u nich to tak nie je a ti lepsi su v mensine?
ked sme pri tom.. je ta vacsin 99 ci 98% ze ta opravnuje takto generalizovat?
proste.. hadzanie do jedneho vreca velkych skupin ludi a je ulpne jedno ci budeme vrviet o tom aki su uzasni ci aki su naprd je blbost. lebo vzdy su tam taki i taki.. a to ci je to vacsina alebo nie sa dost tazko posudzuje..
takze nejde o to ako velmi som naivny ja a statistikam verim len o malo viac ako predvolebnym slubom politikov..
((ano som si vedomy toho co zapricunuju a co robia.. ale tych "dobrych" nie je zas tak malo a tym ze ich zaradis ku ostatnym, len preto ze.. ich degradujes a v podstate urazas.. )
@tommyhot V globále si povrchný. Už len v tom aké nezmyselné asociácie produkuješ ako pre Boha môžeš globalizovať vlastnosti skupiny(odhadom z roku 2001) 380 000 ľudí. Mi to príde akoby si niekedy v poslednej dobe prekonal mozgovú príhodu. Ešte aj taký človek ako @semhamforas dokáže pochopiť že je to nezmysel. Navyše sa tu vyjadruješ o etnickej skupine ľudí ako o odpade. Koľko je z tých 380 000 rómov právnikov, učiteľov, lekárov obyčajných robotníkov ktorý vedú priemerný slušný život a ty o všetkých vyhlásiš že nemajú dobré vlastnosti. A aj keby bol čo i len jeden taký(a ja viem že ich určite nieje zanedbateľná časť) je to úplne o tom istom. Máš o sebe vysokú mienku ale ja ti kľudne poviem že si obyčajný rasista....a to je odpad.
@james144 ano som rasista a budem, pokial bude mat cigan vacsie prava nez obycajny clovek. Teraz si pred tym zakryvas oci, lebo pravdepodobne v tvojom okoli nie je ani jedneho cigana. Ked sa ta to bude tykat som zvedavy ci budes moralizovat aj potom
Btw kde su ti pravnici? kde su ti lekari, ucitelia? Kde su ti cigani ktori vedu priemerny slusny zivot? Obsrate osady, rozbite panelaky, plechove domy.. Tak kde je ta ciganska "inteligencia" hmm? Vsetci tu moralizuju, ale ziadne (alebo takmer ziadne) pozitivne priklady nepoznaju. No preco asi?
@36@tommyhot - neviem, prečo stále vidíš len tú jednu stránku - osady a neprispôsobivých cigáňov... Z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že mi cca za 20 rokov prešlo pod rukami množstvo inteligentných a šikovných cigánskych detí zo slušných rodín... ich rodičia pracovali resp. pracujú, chodia do školy, vzdelávajú sa... Mal som i mám kolegov cigánov, poznám osobne cigánov - lekárov (primár gyn. v Č. Těšíně, moja manželka - psychologička, mala ešte na Slovensku 3 kolegov romov), poznám cigánov, ktorí pracujú v médiach, sesternica už 5 rokov býva na vých. Slovensku, v dedine, kde je cca 90%% obyvateľov cigánov - aj keď možno nežijú na takej úrovni, ako majorita, nie sú tam s nimi väčšie problémy, niektorí pracujú tam, niektorí v KE, mnohí chodia pracovať do Čiech, ich deti chodia do školy (je učiteľka na ZŠ)... a aj v tých osadách, ktoré sa toľko spomínajú, sú nielen tí neprispôsobiví, ale aj takí, ktorí pracujú alebo by pracovali radi...
@salora v prvom rade vidim ciganov, ktori nevytvorili ani hovno a stat ich nakrmi.. Vidim ciganov, ktori si rozbiju byty a dostanu nove.. Vidim ciganov, ktori maju pred barakami skladku odpadu.. Vidim ciganov, ktori napadnu/okradnu/zbiju bielych a nie je to rasovo motivovany cin.. Vidim ciganov, ktori si z deti spravili biznis.. Vidim ciganov, ktori sa slusnym ludom smeju do xichtu, lebo ich sa pravidla netykaju.. Ak by sme sa my bieli takto spravali, tak skoncime v tom lepsom pripade na ulici, v horsom v base.
To o com pises je mozno pravda, ale jedna lastovicka leto nerobi..
@39@tommyhot - áno, aj ja vidím na jednej strane to, čo ty.... ale na druhej strane vidím aj to dobré... ergo apriori odsudzovať celé etnikum je kravina a hádzať všetkých bez rozdielu do jedného vreca je primitívne...
@james144@salora ale ja som nikde nepovedal ze vsetci su paraziti, primitivi, vrahovia a zlodeji. Sice normalneho cigana nepoznam, ale minule v spravach ukazovali napriklad cigansku "policiu". Verim, ze par slusnych sa ich najde, ale teraz si na zaklade tych par slusnych nebudem zakryvat oci pred tou horsou majoritou. Proste realita vobec nehovori v prospech ciganov a tak ako sa generalizuje, ze cernosi maju velkych vtakov, tak ja generalizujem, ze cigani su odpad spolocnosti. tych par normalnych ma smolu, ze sa narodili ako cigani.
@james144 btw keby tu stranku napise nezainteresovana strana tak budiz, ale takto ti sem aj ja mozem hodit stranku slovenskej pospolitosti a nikde sa nedostaneme
@tommyhot omyl to ty si zakrývaš oči pred tou lepšou časťou. To je ale už o inom podstatná bola otázka či majú Rómovia pozitívne/negatívne vlastnosti. A teraz si sám pristúpil pár slušných čo znamená že tvrdenie že nemajú pozitívne vlastnosti nieje pravdivé. A to je všetko.
@42@tommyhot - netvrdím, že tvrdíš... moja reakcia sa vzťahuje jednoducho na tvoje NIE v téme, či majú ja pozitívne vlastnosti... otázka jasná - odpoveď tiež...
exonr ni eneboj nezblaznila...je ich tam dost vidim ich tam stale,..napr take drazovce hm???tam neni ani jeden ze...sak to je ciganska osada...neznasam tade chodit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
myslíš, že je niekto dokonalý?
@frflos poctivo cakam na den, kedy sa od teba dozijeme jednej normalnej ankety
takisto ako sa neda povedat, ze vsetci slovaci madari bratislavcania kosicania su taki alebo onaki.. neda sa to poedat ani o romoch, ciganoch a inych..
proste su taki aj taki.. to ze ty ponas len jednych a presumujes ze su vsetci taki je ubohost od teba.. nie od toho, kto ti neodpovie na podla teba jednoduchu otazku..
ked sme pri tom.. je ta vacsin 99 ci 98% ze ta opravnuje takto generalizovat?
proste.. hadzanie do jedneho vreca velkych skupin ludi a je ulpne jedno ci budeme vrviet o tom aki su uzasni ci aki su naprd je blbost. lebo vzdy su tam taki i taki.. a to ci je to vacsina alebo nie sa dost tazko posudzuje..
takze nejde o to ako velmi som naivny ja a statistikam verim len o malo viac ako predvolebnym slubom politikov..
((ano som si vedomy toho co zapricunuju a co robia.. ale tych "dobrych" nie je zas tak malo a tym ze ich zaradis ku ostatnym, len preto ze.. ich degradujes a v podstate urazas.. )
Btw kde su ti pravnici? kde su ti lekari, ucitelia? Kde su ti cigani ktori vedu priemerny slusny zivot? Obsrate osady, rozbite panelaky, plechove domy.. Tak kde je ta ciganska "inteligencia" hmm? Vsetci tu moralizuju, ale ziadne (alebo takmer ziadne) pozitivne priklady nepoznaju. No preco asi?
to len tak na margo tých pozitívnych príkladov...
To o com pises je mozno pravda, ale jedna lastovicka leto nerobi..
Nemám šajnu kto to písal ale mám pred ním väčší rešpekt ako z drvivej väčšiny bežných ľudí. A je jedno že je to Róm proste to má srdce.