Ja si myslím, že áno, ale náš profesor na Noske stále rozpráva, že zvieratá vedia prejavovať len emócie, žiadne city. Že keď sa k nám pritúlia, nepritúlia sa preto, lebo nás majú radi a chcú byť s nami, ale preto, že sú napríklad hladní ,alebo neviem čo :
podla mna je to blbost, napríklad moje psy ma prídu pozriet ráno aspon tri krát do postele a to už sú dávno najedený takze urcite nie kvôli tomu ze sú hladný alebo kolkokrát si len tak sedím a prídu ku mne oprú sa o mna a tak nieco na tom bude, ja verím ze city majú
pokial jasne nedefinujes co su to city a neurcis uhol pohladu... je hlupost bavit sa o tom a nie je mozne vzniest objektivne sudy...
pan profesor tento fakt uspesne ignoroval
...z vedeckeho pohladu sme biologicky podobny zvieratam... mame rozvinutejsi mozog... teda sme emocne zlozitejsi ... nase emocie tak ako u nich plynu z jednotlivych potrieb (jedlo, bezpecie, pud sebazachovy aj tej rodovej ....)
@caryne00 no zvieratá majú oficiálne len pudy a inštinkty, keby si svoju mačku zrazu prestala krmiť a maznať sa s ňou a niekto by to robil tak by zostala tam
Ked niekto prepadne pocitom, ze zacne mat zvierata viac rad, ako ludi, alebo nebodaj by dal zivot za svojho psa (aj taki ludia su) tak to je defakto dusevna choroba.
majú! napríklad taký pes dokáže vážne trpieť depresiami zo žiaľu...samozrejme závisí to od druhu zvieraťa a jeho "postavenia" v rebríčku "tvorov"....pochybujem napríklad, že taká osa je nasraná, keď jej všetko včely požrali aj keď, hm neviem, či hmyz sa kategorizuje ako zviera.....
@caryne00 ahoj... ty chodiis na gympel do ziaru? lebo som teraz tretiak, mal som NOSku so Sucanskyym, a on naam hovoril presne to istee zvlaastne ze mi tvoje meno nic nehovorii....
@spidy ale keby ta mamca prestala krmit tak by si tiez zrazu mal rad niekoho kto ta nakrmi, toto sa mi nevadi ako najlepsi priklad, pretoze jedlo je pre zivot esencialne
nie zajtra maam nastastie nultuu telesnuu keby chodiim an tuu nosku, tak to by som uz vedel ze kto si ale ja o tom nemaam ani sajnu ale mysliim, ze z videnia sa poznaame urcite.....
Samozrejme že majú. Ale tu ide o definíciu citov. Všetko je niečim podmienené a to, čo my považujeme za pravý nezištný cit, má vždy základ v pudoch, prípadne v podvedomí.
tak v prvom rade buď si profesora nosky zle pamätáš, alebo je blbec, pretože emócie a city sú synonymá (slová s rovnakým významom), pravdepodobne myslel/si myslela "že majú len pocity, a nie city".
a majú, samozrejme, profesor nosky je blbec (takže to s tým "majú len emócie a nie city" asi naozaj vypotil?).
videl som v jednom dokumente ako slonici zomrelo mláďa, a ešte asi tri dni ho so sebou ťahala, chcel som to nájsť na youtube a hodiť ti sem odkaz, ale neviem to nájsť. každopádne... už len taký bežný a známy fenomén, ako psy ktoré si ľahnú k svojmu mŕtvemu pánovi a nepohnú sa od neho aj dva-tri dni, nech toto skúsi vysvetliť pocitmi hladu alebo akokoľvek podobne. ujo profesor má proste rád názor že dokonalejšieho tvora nad človeka niet a všetky ostatné sú mu podriadené.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
a keď starej zomrelo šteňa, tak dve noci plakala
a dokonca sesternici sa pes utrápil od žiaľu po tom, čo ich druhého psa zrazilo auto a zdochol
pan profesor tento fakt uspesne ignoroval
...z vedeckeho pohladu sme biologicky podobny zvieratam... mame rozvinutejsi mozog... teda sme emocne zlozitejsi ... nase emocie tak ako u nich plynu z jednotlivych potrieb (jedlo, bezpecie, pud sebazachovy aj tej rodovej ....)
a za väčšinu "citov" môžu aj tak hormóny
myslím že toto je jeden dobrý príklad
napriklad nase psy sa vedia aj urazit len skus hladkat ine zvieratko pred nimi..skazaaaa
určite majú
Ked niekto prepadne pocitom, ze zacne mat zvierata viac rad, ako ludi, alebo nebodaj by dal zivot za svojho psa (aj taki ludia su) tak to je defakto dusevna choroba.
Ukoncim debatu bez hadok
Ak je staranie sa o psov konicek , zaluba ktoru milujes (ako pre spisovatela pisanie) , forma sebarealizacie alebo nieco tomu podobne, vtedy je to OK.
Mozno si len nevies predstavit, o akych narusenych ludoch vlastne rozpravam..... to by potrebovalo nazorne priklady
resp. má so zvieratami zlé skúsenosti
a ak povedal, že aj ľudské emócie a city sú len záležitosťou biológie, tak je to materialista
ak Ťa to štve, @caryne00 , nevšímaj si ho..........máš právo na vlastný názor a to hlavne na NOS!
problém je len ten že zvieratá majú krátku pamäť a preto si všetko nepamätajú ale city majú určite.
tak v prvom rade buď si profesora nosky zle pamätáš, alebo je blbec, pretože emócie a city sú synonymá (slová s rovnakým významom), pravdepodobne myslel/si myslela "že majú len pocity, a nie city".
a majú, samozrejme, profesor nosky je blbec (takže to s tým "majú len emócie a nie city" asi naozaj vypotil?).
videl som v jednom dokumente ako slonici zomrelo mláďa, a ešte asi tri dni ho so sebou ťahala, chcel som to nájsť na youtube a hodiť ti sem odkaz, ale neviem to nájsť. každopádne... už len taký bežný a známy fenomén, ako psy ktoré si ľahnú k svojmu mŕtvemu pánovi a nepohnú sa od neho aj dva-tri dni, nech toto skúsi vysvetliť pocitmi hladu alebo akokoľvek podobne. ujo profesor má proste rád názor že dokonalejšieho tvora nad človeka niet a všetky ostatné sú mu podriadené.