nie kazda zena, kazdy clovek by si mal vediet nieco zakladne uvarit, imho to je dost kokotizmus, ked si niekto nevie spravit uplne zakladne teple upravene potraviny, alebo aj neteplne no, ale dochutit atd. ja osobne si to neviem moc predstavit.
V poslednej dobe stále viac a viac žasnem nad nezmyselnými návodmi tohoto sveta. A keď už sme pri jedle, tak prečo ľudia musia jesť aj keď nie sú hladní? Teraz nič v zlom ale ak niekomu človek povie, že je len raz za deň tak...OMG - už je divný a nie je to zdravé...
Súhlasím s @5 - každý by mal robiť to, čo uzná za vhodné. Nevidím dôvod aby v dnešnej dobe niekto vedel variť pokiaľ k tomu nemá vzťah!
@elemia varenie nie je prezitok... to je ako povedat, ze sprchovat sa je prezitok (ved teraz uz clovek nesmrdi, ked nakyda na seba tonu kozmetiky)...
kazdy aspon trochu schopny clovek by sa mal o seba starat, k tomu patri aj zaobstaranie a priprava potravy...ako ono to je kazdeho vec, ale je dobre nebyt zavisly na niekom/niecom inom...
@miro016
si nepochopil!
varenie je prežitok!
pre mňa isto!
lebo sa dokážem plnohodnotne stravovať bez tepelnej úpravy stravy.
a dokonca ma to aj viacej baví!
takže repete môjho skromného subjektívneho pohľadu na vec: varenie je prežitok!
Samozrejme, že áno.. Je super, že dnes už vedia variť často aj chlapi, ale jednak treba sa vedieť o seba postarať, a okrem toho si myslím, že každý chlap ocení, ak vie žena dobre variť.
neviem si predstavit rodinnu pohodu/domov bez dobreho domaceho jedla. ja sice varit nemusim, lebo moj muz je v kuchyni mag a len obcas zaskocim ked on nestiha, ale keby to tak nebolo varim ja aj ked nie tak dobre a s nie az takou vasnou ako on. vobec mi nepride zlate ak niekto nedokaze okrem prazenice pripravit nic ineho.
podla mna ano a nemyslim si ze je to sexizmus ani zastarale myslenie
stale ocakavame od chlapov aby sa k nam spravali ako gentlemani, boli k nam nezni a mili a dobijali nas a ochranovali a vsetky tie blbosti, nemozme ocakavat ze pre nas budu vyvarat a podobne.
a ze ja to spravanie veru ocakavam, preto nevidim nic zle na tom, ze by som sa onho mala "postarat" zase v tejto sfere, a podla mna kazda zena.. ale tak ako si kto spravi, tak ma
@1
a celkovo proste, keď v dnešnej dobe sú živiteľmi domácnosti obe polovice páru (hí, ako pekne sformulovaná veta tak, aby sa do mňa nemohol nikto obuť! Ale teda, asi by som mala dodať, že ak niekto žije trebárs v kvartete, tak sa to vzťahuje aj na to, ale to by už bolo zložité napísať zrozumiteľne), tak by sa mala aj tá starostlivosť o domácnosť nejako podeliť, nie že jeden človek robí všetko a druhý príde z roboty a vyloží si nohy na stôl s tým, že už nič nemusí robiť, nemusí sa to vzťahovať len na varenie.
@mielikki podeliť by sa to mohlo aj podľa toho či jeden dojde zo školky kde kreslí s deťmi a druhý z bane.
To by bolo najlepšie , nie podľa toho či obaja chodia do NEJAKEJ roboty.
@mm47 treba brať do úvahy aj to, že niektoré práce sú náročné viac fyzicky, iné psychicky, ale chápem čo chceš povedať.
Ale zas v takej domácnosti, keď to berieme stereotypne aj s deckami a tak, tak stále ten/tá, čo príde z bane, sa môže trebárs venovať deckám, kým ten druhý navarí a uprace, napríklad.
a vcelku som vychádzala z ideálneho predpokladu, že obaja majú prácu primeranú ich schopnostiam a možnostiam
to je to iste akoby niekto povedal, ze spravny chlap ma vediet varit tiez
niektori chlapi varia tak, ze zeny sa mozu skryt nemam rada, ak sa stale nieco deli na pohlavia
malo by tom byt 50/50..aj chalan aj baba, aby nieco vedeli uvarit..osobne by som nechcel babu, co nevie varit..nahodou by som ju nechal s mojimi buducimi detmi..a co mozem od nej cakat? ze im kupi fast-food k obedu? pche a vyhovarat sa na teple jedlo, ze je prezitok..je trapne a nezodpovedne..clovek potrebuje jedno teple jedno denne
@misiak182 prepáč mi ale nedá mi to - prečo by človek potreboval jedno teplé jedlo denne? Aj tak sa všetko zohreje v ústnej dutine skôr ako to príde do žalúdka na štandardnú teplotu tela. Len ma to zaujíma.
Koľkí nemajú ani to jedno teplé jedlo a žijú.
neviem, co teba naucili, ked si bol maly..ale u nas je bezna vec..v slovenskych rodinach, ze to teple jedlo tam je..nechapem, naco sa stale potrebujeme opicit po inych kulturach... Teple jedlo je dobre na zahriatie organizmu, imunite..a ten kto nepracoval v chladnych podmienkach, tak nikdy nepochopi, k comu to teple jedlo je dobre pre organizmus
tak varenie celkovo je dôležité až vtedy, keď sa zakladá rodina. Takže do 25 rokov nebudem správna žena (lebo povedzme som slobodná) a potom od 26 (keď sa zobereme) sa ňou zrazu stanem? Vedieť variť je fajn, ale netriedila by som to na správne a nesprávne.
nie, zeny maju len prava a ziadne povinnosti, ale spravny chlap by mal vediet vsetko...a potom sa ohanajme rovnopravnostou a ze zeny neuznavaju stereotypy
@misiak182 nerozumiem absolútne ako si na to prišiel, pretože ja strašne rada varím a pečiem, ale ok. mňa zarazilo ako môžeš napísať takúto somarinu, že ten kto nepracuje v treskúcej zime nechápe zmysel teplého jedla, wtf??? od 26 ročného ,,chlapa" by som nečakala takéto primitívne názory
@miaja môj spolubývajúci ma presvedčil o tom, že nie každý VIE variť, keď sa ma spýtal ako sa varia cestoviny a párky... vtedy som pochopila, že bez kuchárskej knihy a základných pokynov to nezvládne.... všetci ľudia vedia variť až vtedy, keď sú im poskytnuté tipy a triky do kuchyne a nejaké základné informácie o tom aký je rozdiel medzi varením a dusením .... napr. nie každý vie spraviť zásmažku bez hrčiek alebo zhorenia... ... je to diskutabilné
ak ma chlap vediet dobre zarobit (bez coho velmi u zien nema sancu), tak ano, poriadna zena ma vediet curva varit a dobre, to len my tupci znizujeme na ne naroky, ze nam staci ked pojdu nohy do V
mojimi nazormi na zivot sa netreba riadit, ani si z nich brat priklad..
ale aj v mojom zvratenom svete pokladam za skvele, ak zena vie navarit, samozrejme nieco chutne a nie brecku, ktoru bude nutit vsetkych jest s tym, ze ona navarila, tak to teraz musi kazdy jest.
no rovnako skvele je, ked zena dokaze aj natlct klince do steny a zavesit obraz, povysavat..
@drsmajlik tak ale ja nevravím že sám z hlavy... ale akože minimalne podla receptu by mal vedieť každý... alebo ja neviem to tí ludia nikdy neboli v kuchyni ked mama varila?
@misiak182 podla tvojho argumentu sa da povedat aj to, ze @sabnacke je na birdzi omnoho dlhsie ako ty, a ty si este neskuseny a nemas pravo vyjadrovat svoj nazor caaauko
@acvd43xa7w a co ze je dlhsie na birdzi? vies, mat zenu, co nevie varit a nechaju samu tyzden doma s detmi..co by urobila, brala ich do fastfoodov, restauracii... tie deti by nikdy nemali motivaciu sa ucit varit..ja viem varit..a bavi ma to a ked niekto je raz lenivy a rozmaznany..
ja napríklad viem variť, aj piecť, ale radšej budem pár hodín variť na reflux nejakú super organickú vec, ako jedlo ale keď sa nedá, tak aj to jedlo môže byť
No, ja neviem. Ak mi správny muž zarobí peniaze a správne mi odvlečie nákup až do chladničky, možno mu ako správna žena navarím... a potom budeme mať správny sex aby sme boli v očiach spoločnosti správny manželia. *sarcasm*
Toto je taká "správna" slovenská/stredoveká otázka...odstrčme každého na jednu stranu, nech si vzájomne neprekážame.
Nie len variť ale aj veľa iných vecí čo jej muž potrebuje DOBRá žENA ULAHODí MUžOVI čO MU NA OčIACH VIDí Lebo sama vie čo najviac potrebuje A nezaškodí keď ten muž navarí občas sám a ženu ponúkne !!!!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
98 komentov
V tom prípade ja ako muž bych mal vedieť opraviť potrubie a nevím čo ešte...a neviem to
a kazdy by si mal pozriet Ratatouille
Varit ako poriadne vediet varit by mal vediet kazdy... koho to bavi
Tak akoby správny chlap mal vedieť aspoň čo to opraviť.
Ale teraz je už doba úplne iná, tak to je asi jedno :/
Súhlasím s @5 - každý by mal robiť to, čo uzná za vhodné. Nevidím dôvod aby v dnešnej dobe niekto vedel variť pokiaľ k tomu nemá vzťah!
kazdy aspon trochu schopny clovek by sa mal o seba starat, k tomu patri aj zaobstaranie a priprava potravy...ako ono to je kazdeho vec, ale je dobre nebyt zavisly na niekom/niecom inom...
si nepochopil!
varenie je prežitok!
pre mňa isto!
lebo sa dokážem plnohodnotne stravovať bez tepelnej úpravy stravy.
a dokonca ma to aj viacej baví!
takže repete môjho skromného subjektívneho pohľadu na vec: varenie je prežitok!
stale ocakavame od chlapov aby sa k nam spravali ako gentlemani, boli k nam nezni a mili a dobijali nas a ochranovali a vsetky tie blbosti, nemozme ocakavat ze pre nas budu vyvarat a podobne.
a ze ja to spravanie veru ocakavam, preto nevidim nic zle na tom, ze by som sa onho mala "postarat" zase v tejto sfere, a podla mna kazda zena.. ale tak ako si kto spravi, tak ma
a celkovo proste, keď v dnešnej dobe sú živiteľmi domácnosti obe polovice páru (hí, ako pekne sformulovaná veta tak, aby sa do mňa nemohol nikto obuť! Ale teda, asi by som mala dodať, že ak niekto žije trebárs v kvartete, tak sa to vzťahuje aj na to, ale to by už bolo zložité napísať zrozumiteľne), tak by sa mala aj tá starostlivosť o domácnosť nejako podeliť, nie že jeden človek robí všetko a druhý príde z roboty a vyloží si nohy na stôl s tým, že už nič nemusí robiť, nemusí sa to vzťahovať len na varenie.
To by bolo najlepšie , nie podľa toho či obaja chodia do NEJAKEJ roboty.
Ale zas v takej domácnosti, keď to berieme stereotypne aj s deckami a tak, tak stále ten/tá, čo príde z bane, sa môže trebárs venovať deckám, kým ten druhý navarí a uprace, napríklad.
a vcelku som vychádzala z ideálneho predpokladu, že obaja majú prácu primeranú ich schopnostiam a možnostiam
Najlepšie keby navarili tie deti
to sú len také rečičky, že neviem variť. veď podľa receptu musí navariť aj opica.
Ale radšej tie deti aby navarili niečo
niektori chlapi varia tak, ze zeny sa mozu skryt nemam rada, ak sa stale nieco deli na pohlavia
Koľkí nemajú ani to jedno teplé jedlo a žijú.
are you fucking kidding me
ženy patria do kuchyne
muži patria do kuchyne
každý patrí do kuchyne, v kuchyni je jedlo!
(aj ja idem do kuchyne)
(ale viem hranolky, domce chipsy, chrumkave kridelka...)
ale aj v mojom zvratenom svete pokladam za skvele, ak zena vie navarit, samozrejme nieco chutne a nie brecku, ktoru bude nutit vsetkych jest s tym, ze ona navarila, tak to teraz musi kazdy jest.
no rovnako skvele je, ked zena dokaze aj natlct klince do steny a zavesit obraz, povysavat..
Hlavne mi tu nezačni plakať aké strašne ťažké povolanie to je
a co ze je dlhsie na birdzi? vies, mat zenu, co nevie varit a nechaju samu tyzden doma s detmi..co by urobila, brala ich do fastfoodov, restauracii... tie deti by nikdy nemali motivaciu sa ucit varit..ja viem varit..a bavi ma to a ked niekto je raz lenivy a rozmaznany..
Toto je taká "správna" slovenská/stredoveká otázka...odstrčme každého na jednu stranu, nech si vzájomne neprekážame.