Suhlasim z radicovou ze tie opatrenia EU su riadny nezmysel ale myslim si ze by to mala podpisat lebo ist proti EU je blbost. co ak nam koli tomu zatrhnu eurofondy...
len tak ma napadlo... a z čoho im máme my dať? prečo my? prečo im nepožičajú štáty, ktoré nie sú tak zadĺžené? prečo im nepožičajú Francúzi? alebo Nemci? Prečo im nepožičajú štáty, ktoré majú stabilnejšiu ekonomiku?
@turgon lenže si vezmi ten rozdiel v nás a v nejakom Nemecku. vyspelosť a schopnosť sa zmobilizovať. však s nami kríza rozhádzala ako keď fúkneš do kariet. Strašne moc by som chcela vedieť, čo za debila je ministrom financií v Grécku, a ktorí debili podpísali tie zákony o takých dôchodkoch. je to síce pekné, že chcú aby sa ich ľudia mali dobre. ale nič nejde tak jednoducho. treba premýšľať aj nad následkami. dvakrát meraj, a raz strihaj. a nie strihať od buka do buka.
nech si aspoň uvedomia svoju chybu. nech ju priznajú a nehrajú sa na výsostných inteligentov. to by bol prvý, pekný krok.
myslím si, že táto debata je zbytočná - minulá vláda sa ZAVIAZALA zmluvou, že Slovensko požičia peniaze Grécku, teraz už ide len o FORMÁLNE schválenie medzinárodnej zmluvy v parlamente a podpis premiéra...
Tu nejde ani tak o to, či by mali alebo nemali podpísať, tu ide o to, že sa to podpísať musí, lebo Slovensko sa k tomu pred pár týždňami zaviazalo
@tomas - Fico podpísal len rámcovú zmluvu, to automaticky neznamená, že SK Grécku požičia... o tom bude rozhodovať parlament. Mňa by ale napr. zaujímalo, prečo konkr. také Luxembursko by malo požičať menej ako my... alebo také Fínsko len o niečo málo viac ako my a pritom je jeho št. dlh cca 10x menší ako dlh Slovenska
Ja si myslim,ze ked uz sme clenmi EU tak je to nasa povinnost,ci uz sa nam to paci,alebo nie...ved predsa nemozme z clenstva len "lizat smotanu" a ked ide o solidaritu tak davame ruky prec.....clenstvo v EU nie je len o vyhodach,ale aj povinnostiach.....
Jedina vec ktora mi prekaza je to,ze davame z celej EU najviac na jedneho obyvatela.....myslim,ze o vyske pozicky by sme teda mali rokovat
@tomas nemyslim si ze je to uplne zbytocne. skor som sklamany z toho co predvadza nasa uzasna, este len novozvolena a bezmandatova vlada..
vsade vravia o tom ako pokracuju rokovania a ze pomaly uz zajtra by mohli zacat vladnut. strasne sa o vsetko dohaduju, ale ked si ich "fico" zavola na kobercek, tak miesto toho aby sa jasne vyjadrili "ano, nie, ano s podmienkami" tak vravia "robko ty si to podpisal tak si to vyzer" a my ta za to skritizujeme..
nepaci sa mi ten ich pristup. slovensko sa k niecomu zaviazalo, ale je to len podpis ministra; resp premiera, ktori nie je potvrdeni parlamentom a parlament teda NESMIE hlasovat za neico len "formalne".. toto nie je vec o ktorej rozhoduje EU..
a ked to tak je na zaklade niektorych zmluv, tak potom nakopat do zadku vsetkych pocnuc dzurindom, ktori nas tam zatiahol, cez Fica, ktory prijal Euro a Lisabon... hlavne ten lisabon
proste este nevladnu a uz su alibisti.. preco sa Slovaci nedokazu postavt a ziskat vyhody ako ich dokazal ziskat Klaus... ?
@chidori ale zabúdaš že tu už nejde o to, aby sme zachránili Grécko, keby bolo na mne nechal by som ich skrachovať ale bohužiaľ sú v Eurozóne takže keď skrachujú skrachujeme aj my. Samozrejme treba takým ako je Grécko riadiť štátny rozpočet ale teraz je už nevyhnutné nie kvôli Grécku ale kvôli SR aby neskrachovali. A čo sa týka Nemecka my platíme 800 mil €, Nemecko 21 miliárd € takže je to spravodlivé.
@johnyseek ked vladol Fico a oni chceli rokovat,tak on ich odbil....ani na diskusie nechodil a posielal tam svojich poskokov....myslim,ze je spravne,ze ho nechcu ani vypocut....mal mnoho prilezistosti....a som toho nazoru,ze este sa len dozvieme kolko ich pokaslal
@turgon tiez by som ich nechala skrachovat a vratit sa k svojej mene.....prospelo by to ich mene...exportu a aj sluzbam ved uvidime ako to nakoniec dopadne
Teraz budeme 4 roky pocuvat " Fico je (vsetkemu) na vine ! ", namiesto toho aby sa zacali chovat vzorovo a zodpovedne voci narodu a EU, resp. zavazkom, ktore existuju. Nova vlada sa zacina prejavovat . . . 4 roky maju na to aby sa ukazali . . . zatial su to alibisti, saboteri, zgrnaci a chovaju sa horsie nez male deti.
Raz za cas pridu na navstevu zastupcovia "financne velkych krajin" volajme ich "opravneni" pridu na navstevu statu, ktory je voci nim zadlzeny . . . volajme ho "povinny" . . . a odpustia mu dlhy. Urobila to aj nasa krajina po pade socializmu, urobilo to aj USA a robi to obcas aj EU. Zalezi od toho ake cisla vykazuje krajina.
Dakedy sme tu mali socializmus a RVHP . . . je to prakticky to iste.
Neviem co je vacsie znehodnotenie eura. Ci grecko, ktoremu by nikto nepomohol a museli by vyhlasit default, alebo grecko, do ktoreho sa naleje neskutocny obnos penazi a inflacia vystreli do nebies...
4 mesiace som bola v Grecku a vacsina Grekov zije nadpriemerne, platy maju minimalne dvojnasobne oproti tej istej pozicii ludi ktori pracuju na Slovensku, skoro kazdy den chodia na veceru do restauracii, potom do clubu alebo baru na drink, vobec to tam medzi ludmi nevyzera ze by bola u nich kriza s peniazmi.
Skor by tie prachy mali vrazit do uzitocnejsich veci a nedostatkov na Slovensku
Sranda ze ludia ktori v Grecku stravili nejaku dobu sa v nazoroch rozchadzaju na dva tabory. Ten prvy vykresluje Grecko a Grekov rovnako ako media a ten druhy vidi v Grecku aj opak. Mozno to vsade v Grecku nie je rovnako, a preto kazdy z tychto taborov ma kusok pravdy . . . ale ju vykresluje tak ako potebuje
Tu nejde o to čo by mala Radičová urobiť, ale tu ide o to čo musí urobiť Slovensko. Proste ak chce Slovensko naďalej čerpať nejaké dotácie, fondy z EÚ tak musí aj niečo dať a nie len brať. Veď keby nebolo EÚ tak dnes nemáme ani jeden Poľnohospodársky podnik a neviem kde by to skončilo, veď ešte pred 10 - 15 rokmi podnik živoril a dnes sa tam točia neskutočné peniaze a všetky dotácie prišli z EÚ, zo Slovenska len na udržanie a nie na obnovu techniky a budov. Dnes už by sme kupovali potraviny za trojnásobné ceny ako sú dnes, keby to pokračovalo ako to bolo na konci 90 rokov. A je to vo všetkom tak, veď ak sa mi teraz dištancujeme od EU, tak to isté môžeme čakať neskôr od nich keď sa budú rozdávať dotácie krajinám EÚ. Proste tu ide o princíp: Ak chceš brať musíš raz aj niečo dať.
@matheusko k @22 niet čo dodať si myslím a hlavne k tomu záveru!
Jediné čo sa nerobí, tak to je päťročnica, lebo v dnešnom svete človek nevie čo bude zajtra.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
nech si aspoň uvedomia svoju chybu. nech ju priznajú a nehrajú sa na výsostných inteligentov. to by bol prvý, pekný krok.
Tu nejde ani tak o to, či by mali alebo nemali podpísať, tu ide o to, že sa to podpísať musí, lebo Slovensko sa k tomu pred pár týždňami zaviazalo
Jedina vec ktora mi prekaza je to,ze davame z celej EU najviac na jedneho obyvatela.....myslim,ze o vyske pozicky by sme teda mali rokovat
vsade vravia o tom ako pokracuju rokovania a ze pomaly uz zajtra by mohli zacat vladnut. strasne sa o vsetko dohaduju, ale ked si ich "fico" zavola na kobercek, tak miesto toho aby sa jasne vyjadrili "ano, nie, ano s podmienkami" tak vravia "robko ty si to podpisal tak si to vyzer" a my ta za to skritizujeme..
nepaci sa mi ten ich pristup. slovensko sa k niecomu zaviazalo, ale je to len podpis ministra; resp premiera, ktori nie je potvrdeni parlamentom a parlament teda NESMIE hlasovat za neico len "formalne".. toto nie je vec o ktorej rozhoduje EU..
a ked to tak je na zaklade niektorych zmluv, tak potom nakopat do zadku vsetkych pocnuc dzurindom, ktori nas tam zatiahol, cez Fica, ktory prijal Euro a Lisabon... hlavne ten lisabon
proste este nevladnu a uz su alibisti.. preco sa Slovaci nedokazu postavt a ziskat vyhody ako ich dokazal ziskat Klaus... ?
--
Teraz budeme 4 roky pocuvat " Fico je (vsetkemu) na vine ! ", namiesto toho aby sa zacali chovat vzorovo a zodpovedne voci narodu a EU, resp. zavazkom, ktore existuju. Nova vlada sa zacina prejavovat . . . 4 roky maju na to aby sa ukazali . . . zatial su to alibisti, saboteri, zgrnaci a chovaju sa horsie nez male deti.
Dakedy sme tu mali socializmus a RVHP . . . je to prakticky to iste.
Skor by tie prachy mali vrazit do uzitocnejsich veci a nedostatkov na Slovensku
@matheusko k @22 niet čo dodať si myslím a hlavne k tomu záveru!
Jediné čo sa nerobí, tak to je päťročnica, lebo v dnešnom svete človek nevie čo bude zajtra.