Mali ste problém začleniť sa do kolektívu po nástupe na novú školu?
Mali ste problém začleniť sa do kolektívu po nástupe na novú školu? Je ťažšie prísť do už existujuceho kolektivu,alebo napr ked pridete na strednu,vysoku, v prvom ročniku,ked ešte nikto nikoho veľmi nepozna? Ako dlho vam to trvalo?
co ja viem..nikdy som take problemy nemal..aj ked som nebol hned "star"...tak skratka postupom casu som sa skamosil s kazdym jednym z triedy...a nakoniec sme boli super kolektiv a na strednej o to viac kedze nas bolo 28 chalanov to boli uz ine akcosky
ako kde...niekde ej úplne dementný kolektív a niekde skvelý. Tak napríklad keď som prišiel na základku do šiesteho ročníka, až kým som neodišiel, ma všetci šikanovali. Potom som šiel do druhej polky siedmeho už na svoju poslednú základku (som chodil na 4) a tam sme boli neskutočne dobrý kolektív, dokonca sme sa ani nedelili na skupinky v triede.
A teraz na strednej je to rovnaké, ako v tej šiestej triede...
základka, stredná, proste všetko až doteraz - najväčší extrovert, poznala som asi každého, asi každý poznal mňa, v triede v pohode so všetkými, vždy som bola uplne akčná, do všetkého sa miešala, všetko vybavovala a riešila
vysoká - zdravím sa asi s troma ľuďmi, občas prehodím slovo s jedným chalanom, to je všetko.. skoro všetci ostatní úplne super kolektív, stále chodia niekam von, bavia sa, sadajú si k sebe.. len ja si s nimi nejako nemám čo povedať..
result - ono to fakt asi nebude o mojej povahe/osobnosti :/
Na strednej ani trochu To bolo 20 chalanov v maličkej triede, neskôr 36. Všetko príjemný ludia, aj keď mierne šialený. Taký čo niekoho nebrali medzi seba tam boli tak dvaja, ale bez takých čo si myslia, že sú nad všetkými ostatnými to nejde
Na strednej sa mi to nepodarilo za celých osem rokov Na výške ani neviem, že by nejaký kolektív niekedy existoval (možno až teraz tak trochu), tak som to tak nepociťovala Teraz už viem fungovať tak, že sa mám vždy s kým porozprávať, vedľa koho si sadnúť a nenudím sa a necítim sa ako votrelec, ak nepríde niekto z tých, s ktorými sa bavím najviac, tak to považujem za začlenenie
Na základnej to nebolo možné, lebo som priveľa chýbala. Na strednej to chvíľu vyzeralo fajn, ale potom sa to celé pokazilo a napokon som mala posledný rok individuálny študijný plán, čiže to už bolo absolútne neuskutočniteľné.
Na vysokej sa hneď na začiatku stmelilo desať ľudí z nášho odboru kvôli tomu, že sme si navzájom pomáhali. Stále sa od seba nedištancujeme, ale kolektívom by som nás nenazvala. Sme tak trochu poskupinkovaní, prípadne niektorých by som rátala ako samostatné jednotky.
Nemám síce kolektív, ale minimálne na vysokej škole mám kopu ľudí z iných "kolektívov" a odborov, s ktorými si výborne rozumiem, a tak sa necítim taká sama ako v minulosti.
Mala a dosť veľký, našťastie teraz je to už prijateľné, aj keď ich neznášam a neviem sa dočkať kedy odtiaľ vypadnem A modlím sa, aby som na strednej schytala ten najlepší kolektív! disappointed:alebo aspoň o niečo lepší než terajší)
ani nie.. ked som zacal chodit na strednu tak v prvy den som bol strasne vystresovany.. v cudzine,nikoho som nepoznal.. som sa bal aj niekomu prihovorit .. ale vsetko sa rychlo zmenilo,dostal som sa do naj kolektivu na svete a behom tyzdna som si zvykol a uz by som to nikdy nevimenil za ine .. len treba prezit prve chvile a vsetko je ok..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
"populárny" som bol v triede okamžite (2-3dni)
v mojom prípade to bolo tak 50/50 keďže v triede bolo veľa nových ksichtov a jeden už existujúci kolektív
Zo začiatku áno, ale časom sa to utriaslo.
A teraz na strednej je to rovnaké, ako v tej šiestej triede...
a rozhodne je ťažšie prísť do zabehanej partie ľudí
vysoká - zdravím sa asi s troma ľuďmi, občas prehodím slovo s jedným chalanom, to je všetko.. skoro všetci ostatní úplne super kolektív, stále chodia niekam von, bavia sa, sadajú si k sebe.. len ja si s nimi nejako nemám čo povedať..
result - ono to fakt asi nebude o mojej povahe/osobnosti :/
Na vysokej sa hneď na začiatku stmelilo desať ľudí z nášho odboru kvôli tomu, že sme si navzájom pomáhali. Stále sa od seba nedištancujeme, ale kolektívom by som nás nenazvala. Sme tak trochu poskupinkovaní, prípadne niektorých by som rátala ako samostatné jednotky.
Nemám síce kolektív, ale minimálne na vysokej škole mám kopu ľudí z iných "kolektívov" a odborov, s ktorými si výborne rozumiem, a tak sa necítim taká sama ako v minulosti.
a k téme: nie, nemala som s tým nikdy problém, hoci nie som až taký spoločenský tvor, ale nemám problém vychádzať s ľuďmi.