TERAZ si zistila ze si v 6. mesiaci ze pises: uz nemozem ist na potrat? Jednoducha pomoc, ak nevies co je antikoncepcia a ako sa pouziva tak NESEXUJ! Btw: Nic by som proti detom v 19 nemala, keby si nenapisala, ze na potrat uz ist nemozes a ze je to dost blbe... Kvoli tvojej nezodpovednosti ma prist niekto o zivot, to je minimalne naprd...
@kokosovyorech máš úplnú pravdu. Nemajú nič ani na konte ani v hlavách ale jebačka im ide.A rodičia nech sa starajú.Len som nepochopil či sa dotyčná chváli alebo sťažuje.
pokial sa mas o ne ako postarat,tak oka..obdivujem sa.ja mam 18,a o decko by som este ani nechyroval..podla mna je najlepsi vek 25cca nato,tak co..mas skorej,no a? gratulujem
Radšej dve deti v 19 a viesť usporiadaný normálny rodinný život ako byť kariérista a 45 zistiť, že už som neplodný pokiaľ na to máš a dokážeš k tomu pristupovať zodpovedne, tak gratulujem, ale vzhľadom na túto diskusiu si tým niesom moc istý
ze o rok tu napises taky iste forum o 3 decku ale uz budes vediet zesu to dvojicky.. a ze asi ta ochrana ti fakt nic nehovori nechapem tomuto tu ze proste sa stym chvalis zeuz mas 2 decko v 19?... ci ako?..a este napises ktomu ze napotrat uz nemozes ist suhlasim s @16
tak ked uz mas jedno ok , ked sa mate radi a pomahaju vam rodicia tak preco nie ,, ale preco ste si s priatelom nedavali pozor ? ste mali pockat aspon do 25 na druhe dieta
samozrejme dufam ze niesi fake inak pisem zbytocne
myslím si o tom to že to budeš pravdepodobne aspoň raz v živote niekedy ľutovať, nech už z akýchkoľvek dôvodov, ale veľmi pravdepodobne ti to nemám za zlé, len konštatujem.
všetkým, ktorí písali jej písali, aká je nezodpovedná
moja mama mala 16, keď ma mala. a ak by dala na všetkých, ktorí jej radili, aby sa toho zbavila, aby dala na všetkých tých, čo jej tvrdili, aká je nezodpovedná , že si to ide nechať a že sa o to aj tak poriadne nepostará tak...
Dnes mám ja tých 16, som jej vrcholne vďačná, že si ma nechala. Dostala som šancu žiť. Aj vy ste ju dostali, tak ju nikomu neberte. Ani blbými komentami.
@lucia199513 nezabúdaj že birdz je plný yntelygentov, absolútne úspešných ľudí, ľudí čo preskákali kus života, precestovali celý svet. Všade boli, všetko vedia a všetko zažili a vždy, absolútne vždy bolo ich rozhodnutie absolútne dokonalé a premyslené na ďalších 300 rokov dopredu.
že si totálne nezodpovedná,aj ja by som chcela mať dieťa ale najskor treba niake poriadne vzdelanie.....stabilné zázemie a spolahlivého chlapa .......takže ja s týmto nesuhlasim mat 19 a druhe dieta na ceste...a to niečo svedčí o tvojej polovičke....ochrana nič?????
same negativne komenty... ak ste spolu stastni, mate sa radi a vas vztah ma perspektivu preco nie?? myslim ze je to sice trosku divne ze uz druhe ale to je zivot, kedysi to bolo normalne osobne si myslim ze je to lepsie ako mat 40 a rozmyslat nad tym preco nemas dieta a plieskat sa o stenu... poznam dievca ktore malo v 17tich babo, prave maturovala... vsetko v pohode zvladla, malicka je zdrava a vychovava ho k tomu aj sama... drzim palce
@57 čiže tým "V tvojom veku si zakladali rodiny ludia pred pol tisicrocim a to preto, ze v 40 uz skapinali" si chcel povedať že mám už mamu a otca rok mŕtvych? alebo čo? mama mala sestru(22r.) v 18 -oco mal 19.a na tvoje počudovanie nebolo to pred pol tisícročím a tiež neviem odkiaľ máš že sa dnes dožívame 75-90 rokov...väčšina ľudí dnes zomiera v mladom veku-tým myslím 56-65 rokov... o 90 môžu mnohí už teraz snívať pri takom životnom štýle aký máme (aj keď nechceme)...
a k téme....gratulujem a dobre sa o ne postaraj, hlavne s láskou
Tak to záleží od teba ako to berieš, ja napr by som decko v 19tich určite nechcela...najskôr niekedy pri 30tke a s niekým s kým už si budem istá že zostanem stále...ale určite si ho nedaj zobrať takto neskoro....
mam spoluziacku, co ma 22 a ma trojrocne decko, aaaaaaaaaaa kedze ucitelia su zvedavy a kecaju s nou pred vsetkymi tak z nej vyslo ze s manzelom-podotykam manzelom- ho chceli, cize bolo v podstate planovane, taze tak!
ako ja nemozem nikoho sudit, vsetko berem iba zo svojej prespektivy cize moja reakcia sa netyka priamo tvojej osoby iba tvojej situacie.....co ti jebe?
deti mozu pockat aj do tridsiatky, tym ze sa stanes mamou v osemnastke, myslim prides o cast zivota ,tu v ktorej by si bola dospela ale slobodna, nicim neviazana a stastna a bohata
wow hovorim na to iba ze ta obdivujem ..... ale zarazilo ma ze si uvazovala o potrate hm ... mas 19 mas to tazke a teraz len budes mat ale aj tak to dieta za to RAZ nemoze
on ma rodicov, ty mas rodicov mate dva deti , ma sa kto one postarat ... bud rada ze si nesla na potrat , pojdeš na potrat raz a už nemusíš otehotnieť ... a 19 až zas tak hrozny vek nieje , len už to nebude flakanie hore dole, po veceroch po diskotekach atd
Uf.ja nemozem..dievca..ako jedno mas..a nie, aby si sa tomu vyvarovala..ale spravis si aj dalsie..joj..laskavo nevzdichaj. Zlatko co si is navarila to si aj ziaec (
@antifunebracka vystihuje úplne na plnej čiare aj moja odpoveď to je, ale načo ju tu písať dvakrát
ale predsa ešte ku komentom typu dosrala si život - to si nemyslím. Budúcnosť je v deťoch, nie v kariére. Jediný zmysel kariéry je v tom, aby zabezpečila dostatok financií pre nerušené spolunažívanie v láske v kruhu najbližších. Postreh mnohých ženských, ktoré od puberty (ak nie skôr) makali na svojej profesionalite a megaprachoch - prečo si ony, keď im dobíjajú biologické hodiny vraveli, že si posrali život? Keby mali decko v 16, sú spokojnejšie a tešili by sa z toho viac ako zo svojich vrások a umelých kôz.
1. nechápem, ako môže niekto napísať, že deckom si žena zbabre život. tak prišlo skorej a čo má byť, to je jej vec. poznám veľa žien, ktoré sa stali matkami v mladom veku, dokonca aj spolužiačkina mama zo strednej bola tehotná v 18 tuším...
2. milujúca matka by asi ťažko zakladala forum na birdzi a pýtala sa na názor cudzích ľudí...takže fake v mojich očiach
3. a ak nie si, tak sorry, prajem vám to.. lenže.. pochopím jedno dieťa, ale dve to už je celkom sila.
ja neviem, ako to vsetci rozmyslate, ale ja nevidim ziadnu vedu v tom, ci chce niekto mat dieta v 19 alebo v 30. Je to len tvoja volba a tvoj vyber. Bud mu obetujes urcite roky zivota, alebo ine roky zivota. Nikto vsak nehovori, ze mladost bude lepsia, neviem, kde ste na to prisli.
Ja hovorim - dieta ta uplne uzkostlivo potrebuje dajme tomu 15 rokov, potom uz fakt zvacsa rastie same a od teba potrebuje akurat tak materialne zabezpecenie a obcas nejaku tu radu do zivota. Ak vychovu decka nezvladnes do jeho 15tich, uz ho nezmenis. Teraz pozri - mas ho v 20, vychovas ho niekedy medzi 35 - 40. V 40 si financne zabezpeceny (vychoval si decko, ktore je teraz dospele), fyzicky si na tom este vcelku dobre (40 rocny clovek nepatri do stareho zeleza), mozes si kludne plnit vsetky sny, ktore mas. Ked mas decko v 30 a vychovas ho medzi 45-50, uz tolko energie nemas, si na prelome staroby, nikde sa ti uz nebude pomaly chciet chodit a co ti uslo, to ti uslo. Kariera je sice pekna vec, ale sranda na nej je to, ze drviva vacsina mojich business partnerov, naozaj uspesnych muzov mala dieta okolo 25. roku zivota a zjavne im nic neuslo. Mozno ich manzelka nieje tak uspesna, ako oni, ale zjavne to tym zenam ani az tolko nevadi - maju kolace a bez prace. Dalsia vec je vztah so svojim dietatom. Myslim si, ze pokial rodicovstvo beries dostatocne vazne, v mladom veku poskytnes dietatu lepsiu vychovu, pretoze si mu blizsie a mas aj realnejsi pohlad na okolie, v ktorom sa dieta pohybuje. Tak isto si myslim, ze tomu cloveku (svojmu potomkovi) mozes este vyrazne pomoct, ked budes uplne stary, napr. pri vychoive vnucat. A neviem ako vy, ale ja sa tych mojich dozit chcem. Ak budem mat dieta v 30 a ono bude mat dieta v 30, ja budem mat 60. A necakam, ze sa dozijem 80....Ale to je len moj nazor. Robte si kazdy, co chcete. Ja mat pri sebe zenu, ktoru uprimne milujem, sme spolu aspon nejaky dlhsi cas a ma to z mojho pohladu aspon na tych nasledujucich 15 rokov perspektivu, kludne s nou mam dieta aj zajtra. Zivot je taky, akym ho chcem mat, prd zalezi na tom, ze si niekto vymyslel genialny plan uzivania si vlastneho zivota do 30tky.
pokiaľ na tom tie deti nebudú na tom ako priemerné cigánčatá,tak nič proti nemám ... ak sa máte z čoho o ne postarať ... a ak im dáte adekvátnu výchovu a budete sa im venovať ... a mimochodom, myslím, že keďže ste mladší tak je to skvelé, lebo ja mám rodičov 60 ročných ... a komunikácia aj všetko je o ničom, takto splníte aj funkciu kamarátov a môžete ich lepšie vychovať... priateľským vzťahom to ide určite lepšie ...takže držím palce
@kubo1161 čo prečo ty dement sa este pitaj tak si sprav decko aj ty a uvidis tie starosti ty mantak hlupy že prečo to je otazka jaj chod si lahnut a honit si ty kkt
?? "je to dosť blbé" .. načo si si prosím ťa spravila decko...keď...jednak ho svojimi slovami veľmi neprijímaš- keďže rozmýšľaš o zabití ďalšieho bábätka, ktoré je momentálne tvojou súčasťou ... buď si mentálne nezdravá alebo si FAKE ...
nenachádzam slov nad tvojou ľahostajnosťou voči ľudskému životu .. mať takú matku, ujdem z domu ešte skôr, ako nás bude ďalších 50 nechcených a nedomyslených detí
@kubo1161 no hej hej ty o tom vies vsetko ty 16 rocne decko jebnute a gramatiku si nacvic ty ty inteligentka ked niekdo nevie rozoznat zenu od muza si trapny chod sa hrat do kuta s tim co mas medzi nohami debilko soplavy
@nobile súhlasím s @76patka76 dnes sa ľudia nedožívajú vysokého veku a ďalej sa to bude len skracovať, úplne z jednoduchého dôvodu, žijeme oveľa rýchlejší život kde sa proste telo unaví a skorej si povie dosť (dnes infarkt u 20-25 ročných, nie je vôbec nič výnimočné). na druhej strane je veľa rodín ktoré počítajú s prvým dieťaťom po 30tke ako hovoríš, potrebujú si najprv zabezpečiť domov atď. Výsledkom toho bude že sa nebudeme dožívať promócií svojich detí keď si zopakujú nejaký ten ročník
ťažko povedať kedy je ten správny čas, ale podľa mňa tak medzi 25-28 rokov (pravdaže každý sa cíti inak).
Ja som tiež po 30tke a ešte nemám deti, takže promócie asi nestihnem
@nobile nepreháňam. sám si to priznal : 3-4 dni bez spánku na energeťákoch. myslíš že tak žili tvoji rodičia? asi nie. myslíš že to nebude mať následky v budúcnosti? ale bude
infarkty mladých ľudí nie sú bežné? opýtaj sa doktorov. sú.
ako som už písal má to veľmi jednoduché vysvetlenie, keď sa chceš dnes presadiť musíš makať poriadne, a to si telo pamätá, proste sa skorej unaví.
a vôbec nechápem prečo dieťa považuješ za záťaž?
som si istý na 100% že taká žena sa dožije viac ako keby sa polku života hnala za kariérov a až potom by mala deti
rodina asi nepatrí medzi tvoje prvotné hodnoty. ver mi môžeš robiť čo chceš a mať všetko čo len chceš, ale keď sa raz nebudeš mať u komu vrátiť domov, tak ti to všetku bude akurát tak na jednu vec
@nobile ešte som zabudol to že sa dožívajú bežne 70rokov to ti vôbec neberiem a je to pravda, ale naša generácia ešte 70 rokov nemá takže žiadne testovacie vzorky neexistujú
Viem, ze riskujem a skracujem si zivot, ale nie o polovicu
Mozno skapem o 5-10 rokov skor, ako by som posiel bez tych energetakov, a bezsennych noci, atd.
Ale nebude to o 20-30-40 rokov skor
Neverim, ze su bezne... Urcite sa vyskytuju pripady, ale mlade telo do 25-30 rokov ma stale peknu schopnost popasovat sa s cimkolvek...
V tychto dovodoch mas samozrejme pravdu, zivot je cim dalej tym zlozitejsi a tachsi... Nam nikto neda pracu len tak, ako ju dali nasim rodicom, ci starym rodicom za cias komunistov... My si musime vsetko odmakat, zasluzit.
Pobyt sa pomalicky aj o ten vzduch s tym druhym, ktory sa snazi ziskat to iste, a automaticky sa ti stava superom. A ty ho musis bud eliminovat, alebo nad nim vyzriet... Je to tak, suhlasim.
A dieta nepovazujem za zataz, ale v tom spravnom veku.
Ked uz su dvaja ludia dostatocne zreli a pripraveni mat dieta.
Nie len psychicky, ale hlavne financne...
Nespravne ma sudis, nie je pravda, ze som anti rodinne zalozeny...
Urcite raz chcem mat vlastnu rodinu...
Ale nie skor, ako budem vzchopny svojim detom zabezpecit plnohodnotny zivot po vsetkych strankach!
Nehodlam robit kompromisy pre ludi ktorych budem milovat.
By som si to pred sebou nedokazal obhajit, ak by som musel decku a manzelke nieco odopierat.
Prave preto sa v tomto snazim zachovat zodpovedne...
Ak uz v nicom inom, tak v tomto urcite !
A prave to ma odlisuje od nejakeho degesa Lakatosa...
Mať deti je ťažká, ale krásna vec. Poznám viaceré ženy, ktoré uvažovali o potrate, ale nakoniec zistili, že urobili správne, keď nešli. Vo Francúzsku aj v USA sa bežne robia potraty do konca šiesteho mesiaca. Nechcem to tu opisovať, lebo je to už čistá vražda taký druh potratu a je mi z akéhokoľvek potratu nagrc, ale povedať chcem iné. Obdivujem každú ženu, ktorá sa rozhodne mať dieťa. Je jedno, koľké je. Je to nádhera a držím Ti palce.
P. S. Nevšímaj si tie stupídne komenty typu "fake" a podobné. Je to prejav úplnej nezrelosti. Tí ľudia netušia, aké drísty tu produkujú. Keby ich mamy s nimi šli na potrat, dnes by tu tak nevyskakovali, ale boli by mŕtvi.
@emmka01 moja zlata ,ja som v devatnastich tiez mala dieta a po nom potrat.Je to nadherne obdobie,ktore sice trochu obmedzuje, ale potom ked deti vyrastu...to je parada,ten pocit slobody a ten pocit,ze uz si mozes zacat pomaly vsetko vynahradzovat...vylety,kino ,divadlo...atd, a pre mna najkrajsie bolo,ked sme prisli po patnastich rokoch na stretnutie zo skoly a moje spoluziacky mali male deti,lebo dovtedy budovali karieru, a ver stazovali sa,ako ich to obmedzuje...no nezvyk, a ja som sa hrdo tesila,ze moje deti su uz samostatne a ze idem kde chcem a ako dlho chcem a ako 34 rocna som si dokoncila vysoku a ver ,nic som nestratila...len sa nevzdavaj,deticky pekne vychovaj a ked ti aj otec tvojich deti pomoze a bude pri tebe stat,prezivas teraz to najkrajsie obdobie zivota. Vela stastia,lasky,zdravia a sily na zvladnutie deticiek a domacnosti
Ták pokiaľ sa s priateľom ľúbite,ste finančne zabezpečený (v dnešnej dobe weľa zohrajú financie) ták to podľa mňa nie je žiaden problém... á navyše ked v budúcnosti plánujete viacej detičiek..ták tým vlastne pomáhate slovensku.. lebo vraj sa na slovensku rodí málo detí ále..zo srdca ti to prajem..nech si v živote šťastná...detičky vám (tebe aj priateľovi) len spríjemnia a spestria život a dalšie plus je ked sú rodičia na vašej strane... prajem veľa šťastia v živote
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
120 komentov
A v druhom rade, prečo to preboha potrebuješ pchať na net a pýtať sa na názor prakticky úplne cudzích ľudí ?!?
Zajtra si urob ďalšiu, že aké meno tomu malému máš dať, alebo či to bude chlapček alebo dievčatko.
samozrejme dufam ze niesi fake inak pisem zbytocne
myslím si o tom to že to budeš pravdepodobne aspoň raz v živote niekedy ľutovať, nech už z akýchkoľvek dôvodov, ale veľmi pravdepodobne ti to nemám za zlé, len konštatujem.
moja mama mala 16, keď ma mala. a ak by dala na všetkých, ktorí jej radili, aby sa toho zbavila, aby dala na všetkých tých, čo jej tvrdili, aká je nezodpovedná , že si to ide nechať a že sa o to aj tak poriadne nepostará tak...
Dnes mám ja tých 16, som jej vrcholne vďačná, že si ma nechala. Dostala som šancu žiť. Aj vy ste ju dostali, tak ju nikomu neberte. Ani blbými komentami.
Niekto iba hovorí, niekto súdi
Nehovorim, ze deti nie...
Ale v tom spravnom case... Okolo 30-teho roku zivota asi.
Zahodila si 5 az 11 rokov mladeho zivota len tak do kanala...
Dnes ked sa dozivame 75-90 rokov zivota bez vacsich problemov je tvoj pripad velmi nestastny :/
V tvojom veku si zakladali rodiny ludia pred pol tisicrocim a to preto, ze v 40 uz skapinali
...Ale ked uz si tie deti priviedla na svet, tak im bud dobrou a milujucou matkou ! A otec nech sa snazi co najlepsie zabezpecit hladne krky
...ak ste zabezpečení, tak je to v porádku...
a k téme....gratulujem a dobre sa o ne postaraj, hlavne s láskou
ako ja nemozem nikoho sudit, vsetko berem iba zo svojej prespektivy cize moja reakcia sa netyka priamo tvojej osoby iba tvojej situacie.....co ti jebe?
Rovno v 16-tich ...A potom mozme kludne koncit v 50-tich.
Ved cim skor si nasekame plno starosti a problemov na hlavu, tym budeme zdravsi
Ano suhlasim
chod si zabehat radsej a nepis tu p*coviny
prajem ti nech ti to vide)
ja sa obhajujem jednou vetou a viem, že je to total pičovina, ale ....
ja budem v najlepších rokoch a dieťa bude samostatné
a to ma vyháňa z depresií, hoc ja mám len jedno dieťa a plánovane neplánované ale chceli sme ho skôr ako sme zarobili
ale predsa ešte ku komentom typu dosrala si život - to si nemyslím. Budúcnosť je v deťoch, nie v kariére. Jediný zmysel kariéry je v tom, aby zabezpečila dostatok financií pre nerušené spolunažívanie v láske v kruhu najbližších. Postreh mnohých ženských, ktoré od puberty (ak nie skôr) makali na svojej profesionalite a megaprachoch - prečo si ony, keď im dobíjajú biologické hodiny vraveli, že si posrali život? Keby mali decko v 16, sú spokojnejšie a tešili by sa z toho viac ako zo svojich vrások a umelých kôz.
2. milujúca matka by asi ťažko zakladala forum na birdzi a pýtala sa na názor cudzích ľudí...takže fake v mojich očiach
3. a ak nie si, tak sorry, prajem vám to.. lenže.. pochopím jedno dieťa, ale dve to už je celkom sila.
Ja hovorim - dieta ta uplne uzkostlivo potrebuje dajme tomu 15 rokov, potom uz fakt zvacsa rastie same a od teba potrebuje akurat tak materialne zabezpecenie a obcas nejaku tu radu do zivota. Ak vychovu decka nezvladnes do jeho 15tich, uz ho nezmenis. Teraz pozri - mas ho v 20, vychovas ho niekedy medzi 35 - 40. V 40 si financne zabezpeceny (vychoval si decko, ktore je teraz dospele), fyzicky si na tom este vcelku dobre (40 rocny clovek nepatri do stareho zeleza), mozes si kludne plnit vsetky sny, ktore mas. Ked mas decko v 30 a vychovas ho medzi 45-50, uz tolko energie nemas, si na prelome staroby, nikde sa ti uz nebude pomaly chciet chodit a co ti uslo, to ti uslo. Kariera je sice pekna vec, ale sranda na nej je to, ze drviva vacsina mojich business partnerov, naozaj uspesnych muzov mala dieta okolo 25. roku zivota a zjavne im nic neuslo. Mozno ich manzelka nieje tak uspesna, ako oni, ale zjavne to tym zenam ani az tolko nevadi - maju kolace a bez prace. Dalsia vec je vztah so svojim dietatom. Myslim si, ze pokial rodicovstvo beries dostatocne vazne, v mladom veku poskytnes dietatu lepsiu vychovu, pretoze si mu blizsie a mas aj realnejsi pohlad na okolie, v ktorom sa dieta pohybuje. Tak isto si myslim, ze tomu cloveku (svojmu potomkovi) mozes este vyrazne pomoct, ked budes uplne stary, napr. pri vychoive vnucat. A neviem ako vy, ale ja sa tych mojich dozit chcem. Ak budem mat dieta v 30 a ono bude mat dieta v 30, ja budem mat 60. A necakam, ze sa dozijem 80....Ale to je len moj nazor. Robte si kazdy, co chcete. Ja mat pri sebe zenu, ktoru uprimne milujem, sme spolu aspon nejaky dlhsi cas a ma to z mojho pohladu aspon na tych nasledujucich 15 rokov perspektivu, kludne s nou mam dieta aj zajtra. Zivot je taky, akym ho chcem mat, prd zalezi na tom, ze si niekto vymyslel genialny plan uzivania si vlastneho zivota do 30tky.
nenachádzam slov nad tvojou ľahostajnosťou voči ľudskému životu .. mať takú matku, ujdem z domu ešte skôr, ako nás bude ďalších 50 nechcených a nedomyslených detí
..kvak..
ťažko povedať kedy je ten správny čas, ale podľa mňa tak medzi 25-28 rokov (pravdaže každý sa cíti inak).
Ja som tiež po 30tke a ešte nemám deti, takže promócie asi nestihnem
Pisete tu ako keby sme kapali uz v 40
Nehovorim su aj take pripady, ale vo vyspelej europe sa ludia dozivaju statocneho veku... 70 rokov nie je nic nezvycajne...
A pochybujem, ze infsrkt u 20-25 rocnych je nieco bezne
...Sam fungujem niekedy 3-4 dni bez spanku iba na energetakoch a zatial som k infarktu nemal ani trosicku blizko...
Pokial si vieme stanovit mantinely a obcas zajst k tomu doktorovy, ci uz to neprehaname s vedenim nasho zivota...
Tak stale vieme podchitit zdravotne problemy, ak nejde o rakovinu ci podobne svinstvo...
Sa tu polovica z Vas tvari, ako by mala cochvila otrcit kopyta...
Trosicku triezvo uvazujte ludia !
Samozrejme, ze ak si narobi deti v 19 rokoch, naje*e si problemy uz tak skoro... Ma vacsiu sancu dozit sa kratkeho veku.
Ale to uz je jej problem ako vedie svoj zivot...
infarkty mladých ľudí nie sú bežné? opýtaj sa doktorov. sú.
ako som už písal má to veľmi jednoduché vysvetlenie, keď sa chceš dnes presadiť musíš makať poriadne, a to si telo pamätá, proste sa skorej unaví.
a vôbec nechápem prečo dieťa považuješ za záťaž?
som si istý na 100% že taká žena sa dožije viac ako keby sa polku života hnala za kariérov a až potom by mala deti
rodina asi nepatrí medzi tvoje prvotné hodnoty. ver mi môžeš robiť čo chceš a mať všetko čo len chceš, ale keď sa raz nebudeš mať u komu vrátiť domov, tak ti to všetku bude akurát tak na jednu vec
Viem, ze riskujem a skracujem si zivot, ale nie o polovicu
Mozno skapem o 5-10 rokov skor, ako by som posiel bez tych energetakov, a bezsennych noci, atd.
Ale nebude to o 20-30-40 rokov skor
Neverim, ze su bezne... Urcite sa vyskytuju pripady, ale mlade telo do 25-30 rokov ma stale peknu schopnost popasovat sa s cimkolvek...
V tychto dovodoch mas samozrejme pravdu, zivot je cim dalej tym zlozitejsi a tachsi... Nam nikto neda pracu len tak, ako ju dali nasim rodicom, ci starym rodicom za cias komunistov... My si musime vsetko odmakat, zasluzit.
Pobyt sa pomalicky aj o ten vzduch s tym druhym, ktory sa snazi ziskat to iste, a automaticky sa ti stava superom. A ty ho musis bud eliminovat, alebo nad nim vyzriet... Je to tak, suhlasim.
A dieta nepovazujem za zataz, ale v tom spravnom veku.
Ked uz su dvaja ludia dostatocne zreli a pripraveni mat dieta.
Nie len psychicky, ale hlavne financne...
Nespravne ma sudis, nie je pravda, ze som anti rodinne zalozeny...
Urcite raz chcem mat vlastnu rodinu...
Ale nie skor, ako budem vzchopny svojim detom zabezpecit plnohodnotny zivot po vsetkych strankach!
Nehodlam robit kompromisy pre ludi ktorych budem milovat.
By som si to pred sebou nedokazal obhajit, ak by som musel decku a manzelke nieco odopierat.
Prave preto sa v tomto snazim zachovat zodpovedne...
Ak uz v nicom inom, tak v tomto urcite !
A prave to ma odlisuje od nejakeho degesa Lakatosa...
a tiež gratulujem, ja mám 18 a ešte si neviem predstaviť ani s niekým žiť. o.o