ja by som ho pre jeho pokoj dal vykastrovať....ale ak je pravda @4 tak neviem, potom je to kruté...skús si o tom niečo prečítať na nete a potom sa rozhodni
mojho psika sme museli dať vykastrovať pretože bol chory a bolo to nevyhnutne, ale ak by sa mu to nemuselo robiť tak by sme mu to nikdy nedali..chudák...sice je kludnejši ale je mi to dosť luto aj dlhooo sa z toho zotavoval..
Ak ho nechceš uchovniť tak to môžeš takto vyriešiť ale keď má ešte len rok tak to je taký "puberťák" ktorý lieta za fenkami a je to úplne normálne ... To ho prejde .. My máme teraz tiež ročného psíka takže viem o čom píšem
podla mna je kastracia blbost. a uznavam ju len v pripade ze to pes potrebuje kvoli zdravotnemu stavu.. casto sa stava, ze ked sa niekto pyta veterinara na radu spravania psa pri harani tak poradia kastraciu pretoze sa nerozumeju vychove psa .. ja by som psa vykastrovat nedala keby to nebolo nevyhnutne..
@nathaliarosalie hovoris mi z duse sice moj zlaty retriever ma 4 a pol roka, ale to co zacalo pred tyzdnom sme este s nim nezazili...vonku taha a nucha ako saleny, musime ho mat stale na voditku lebo ked ho pustime tak vobec nepocuva, ked je doma casto knuci, my blbci si myslime ze mu je zle a potrebuje sa vyblaznit a ked s nim vyjdeme von on len taha nucha a oblizuje...a ked mu doma podhodime plysoveho maca tak sa na nom "vyblazni" co uz, kastrovat by som ho nedal, pride mi to surove...ked sa to nebude dat vydrzat, budem sa mu snazit zohnat slecnu
no mozno je to krute,ale apon bude kludnejsi,a ak by sa uz stalo ze napr.ujde za susedovou fenkou,nebudes potom musiet suseda odskodnit alebo nieco take
máme psa z útulku, teda je kastrovaný, nemám však pocit, žeby mu to ubralo na hravosti alebo niečom inom, rád sa blázni, špekuluje, hrá s inými psami, nie je konfliktný a proste je úplne super, plus keď sa stretne s fenkou, ktorá sa práve hára vôbec nevie o čo ide, takže ho môžem mať pokojne bez vodítka a viem, že nič nehrozí.
takže ja si myslím, že by to mohlo byť prospešné v tom smere, že nebude obháňať fenky, ale zároveň si myslím, že sa nemusíš báť, že by sa nejak radikálne zmenila jeho povaha. i keď si nie som istá či sa to dá zovšeobecňovať....
Tak, ak dáš psíka vykastrovať, priprav sa na to že veľmi ľahko môže priberať. Mám dva psy. Jeden nie je kastrovaný ale pripúšťa sa s ním a nemá abolutne žiadne chute.
Druhý je kastrovaný ale iba preto lebo mohol zomrieť kvôli nádorom. ja osobne by som už psa kastrovať nedala..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
takže ja si myslím, že by to mohlo byť prospešné v tom smere, že nebude obháňať fenky, ale zároveň si myslím, že sa nemusíš báť, že by sa nejak radikálne zmenila jeho povaha. i keď si nie som istá či sa to dá zovšeobecňovať....
Druhý je kastrovaný ale iba preto lebo mohol zomrieť kvôli nádorom. ja osobne by som už psa kastrovať nedala..