ČO mám robiť,ak chcem vedieť matematiku,pretože je to môj sen,ale som sprostá ako staré spráchniveté drevo? Mám nádej alebo sa mám na to všetko vykašľať ? Dá sa talent niečím nahradiť?
@malapohroma Hovadina, učil som sa matematiku 3 hodiny denne, chodil som na doučovanie a aj tak som to nevedel a na testoch ma furt čakala len 4ka...
Už som to vzdal, matematika ma nezaujíma, neznášam ju, nemám k nej vzťah, nemám na ňu hlavu, je to posledná vec ktorej by som sa chcel venovať, už mi stačí sa len nejak prekúsať tretím ročníkom a potom sa budem matematike oblúkom vyhýbať.
doučovania, sukromní učitelia..to vsetko je k dispozícii a tebe nic nebráni to vyskúšať.. dokonca i samam sa možes niekde na nete učiť napríklad.. lenže s týmto zufalým postojom to nikam nedotiahnes..
a ano samozrejme inteligenciu a logiku ktora je na matematiku potrebna musis v sebe mat..inak to nepojde..
nato aby bol clovek dobry v matike musi mat aj nejaky zaklad, co bud dostal alebo nie. Zakladne veci sa naucia vsetci, aj tie na strednej skole ale dalej proste, ked clovek nato nema, moze sa aj pretrhnut, treba tomu chapat
@juwa moje skúsenosti s čímkoľvek je, že kým na to nemáš, tak sa do toho nepúšťaj... samozrejme dá sa, ale vedec z teba nebude, nemusí byť chyba v tebe, možno učiteľ alebo spolužiaci, keď maš dobrú motiváciu na chuť do učenia, tak sa to proste naučíš...
mám kamaráta, ktorého otec nemá hudobný sluch a vie hrať na gitare... umelec z neho nebude, ale predsa dokáže hrať na gitare
ale máš nádej, ale skôr pochybujem o tom, či stojí zato obetovať toľko času a námahy, za niečo, čo je veľmi nepravdepodobné, že sa podarí...
no matika... druhá hodina matiky, vstupný test, 3 body z desiatich. učila som sa len matiku 3 hodiny(+ ďalšie 2 na anglinu na ten istý deň)... takže rovnice nie sú pre mňa to pravé orechové. kebyže nám dal aspoň niečo rysovať a nie tie sprosté rovnice počítať... inak mám matiku rada. ale jasne, že sa to dá naučiť. mne to vysvetľovali už traja spolužiaci a až na hodine, keď nabehol profesor, tak som pochopila... ale ja už matiku kašlem. snáď sa cez ňu nejako prekopem ale nechcem s ňou už nič mať... ale keď tak veľmi chceš, tak skús nejaké doučovanie alebo niečo...
@istsinka : No ja sa zamýšľam,ale keď vyššia matematika je taká,že ani zamýšľanie nepomôže....niektoré veci sa vymykajú môjmu chápaniu.
@filipkoo Ide o to,že ja ju skutočne chcem vedieť na úrovni,t.j nielen niečo vypočítať,ale aj vedieť všetko odvodiť a dokázať+vytvárať vlastné predstavy a konštrukcie.Naučiť sa riešiť integrály nie je nič ,čo by som chcela,lebo ja chcem rozumieť matematike komplexne.
@juwa , ano, veď ako hovorim... nadej maš, ale malu... keď sa chceš tým len zaoberať, tak ti na to stačia znalosti, ale pochopenie pre to musí nájsť už teraz, musíš sa proste do toho dostať, začať chápať súvislosti, a bude ťa to potom aj viac baviť... to ja ako s každou inou záľubou, konkrétne mám na mysli moje začiatky na gitare, alebo moja snaha skateboardovať...
nadej je stale, ale keď vravíš, že chceš a dáš čokoľvek za to, aby sa ti to podarilo, tak stačí vynaložiť viac snahy.. a dostaneš sa do toho
@filipko : A ty máš skúsenosti z "vyššou"(pre každého je hranica inde) matematikou ? Nejde o to,že by som nemala snahu,ja ju mám,mám hlboký záujem,ale z mojim záujmom a snahou nekorešpondujú výsledky.Tam je problém.Venujem sa tomu už dosť dlho,ale stále nemám pocit,že by som bola o čosi múdrejšia.A najviac ma vedia naštvať tí,čo z tretinovou snahou dosahujú lepšie výsledky.To nie je vôbec spravodlivé
@juwa mam rovnaky problem ... matika je jedina prekazka preco nestudujem na VS ... ono vlastne treba ist systematicky a najlepsie by bolo pozhanat si zbierku uloh a pocitat, pocitat, pocitat ...
@juwa no len sa ucit a podla moznosti aj rozmyslat co sa ucis inac z toho nebude nic a budes stale sprosta.
ja doucujem jednu babu uz od prvaku co je teraz uz 3 rok a tes myslela na sprostosti pokial som na nu nenavrieskala a uz jej to ide ked si to opakuje a rozmysla hlavou a nie bruchom
neboj casom to pojde staci sa len snazit a makat na sebe
ked si fakt ze beznadejny pripad,treba najst nejakeho doucovatela,co ti to vysvetli,ale musis aj ti sama sa ucit-treba najst v matike ten spravny logaritmus,aby si ju pochopila(mne tez matika na gympli robi problemy,mavam z nej 3 a kazi mi vyznamenanie vzdy na vysvecku ..proste musis mat rada matiku
@alpanu vidis tu niekoho kto by ta poucoval? Ja nie. Vies, ked niekto doplni tvoj nazor, alebo vyslovi opacny, alebo suhlasi s tebou, alebo nejaky iny ekvivalent tohto, nazyva sa to diskusia nie poucovanie
@juwa podľa mňa matiku buď vieš odjakživa alebo nevieš odjakživa lebo v matike je všetko logické a kto nemá logické myslenie logicky nebude schopný logickej matematike rozumieť rozumieš?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Už som to vzdal, matematika ma nezaujíma, neznášam ju, nemám k nej vzťah, nemám na ňu hlavu, je to posledná vec ktorej by som sa chcel venovať, už mi stačí sa len nejak prekúsať tretím ročníkom a potom sa budem matematike oblúkom vyhýbať.
doučovania, sukromní učitelia..to vsetko je k dispozícii a tebe nic nebráni to vyskúšať.. dokonca i samam sa možes niekde na nete učiť napríklad.. lenže s týmto zufalým postojom to nikam nedotiahnes..
a ano samozrejme inteligenciu a logiku ktora je na matematiku potrebna musis v sebe mat..inak to nepojde..
mám kamaráta, ktorého otec nemá hudobný sluch a vie hrať na gitare... umelec z neho nebude, ale predsa dokáže hrať na gitare
ale máš nádej, ale skôr pochybujem o tom, či stojí zato obetovať toľko času a námahy, za niečo, čo je veľmi nepravdepodobné, že sa podarí...
@filipkoo Ide o to,že ja ju skutočne chcem vedieť na úrovni,t.j nielen niečo vypočítať,ale aj vedieť všetko odvodiť a dokázať+vytvárať vlastné predstavy a konštrukcie.Naučiť sa riešiť integrály nie je nič ,čo by som chcela,lebo ja chcem rozumieť matematike komplexne.
nadej je stale, ale keď vravíš, že chceš a dáš čokoľvek za to, aby sa ti to podarilo, tak stačí vynaložiť viac snahy.. a dostaneš sa do toho
celkom dobra kniha je » www.elegenda.sk/knihy/prirodne-...
a aj tato sa ti bude hodit » www.martinus.sk/?uItem=36321...
potom este za zvzenie by stali tieto knihy ktore podla mna mozu pomoct ...
» www.martinus.sk/knihy/matematik...
postup sa ti naucim aj pochopim rychlo len amam problem z poctami
Ja by som tiež mohla byť fyzičkou po 25 rokoch štúdia.................načo?
Vďakabohu študujem, čo viem a zároveň ma baví.............
ja doucujem jednu babu uz od prvaku co je teraz uz 3 rok a tes myslela na sprostosti pokial som na nu nenavrieskala a uz jej to ide ked si to opakuje a rozmysla hlavou a nie bruchom
neboj casom to pojde staci sa len snazit a makat na sebe
ja som mala to šťastie, že na matiku hlavu mám a veľmi ma bavila... aj som z nej maturovala.