Mám/nemám rád/rada Bratislavu...ale hlavne prečo???
Mňa by zaujímalo, prečo niektorí ľudia na Bratislavu nadávajú...nech si to aj niečim odargumentujú, nie? No a presne na to, je tu toto fórum! Samozrejme, nechcem nikoho presviedčať, že nemá pravdu, len chcem počuť názory iných, v ako svetle oni vidia n
Tiez v BA nenavidim dopravu...napadne cm snehu a je kalamita ako keby boli dva metre.Potom MHDcka to je nieco otrasne... nespolahlive ...bud meskaju alebo nejdu vobec pripadne sa pokazia.A je to tu hrozny zapadakov oproti inym europskym mestam.A nemam tu rada namyslene picenky ktorych je tu pozehnane...
A mam ju rada lebo v nej zijem cely zivot a su tu pekne miesta kde sa da oddychnut...a obchody a taaak a na Vianoce je hrozne pekna taka svietiaca vyzdobena...
Ja bratislavu zbožnujem, najma centrum kde sa rada len tak prechádzam, páčia sa mi rozne staré domy, a celkovo tá atmosféra, najma v lete alebo počas vianočných trhov. Bratislava je proste moje mesto
a ešte tým, ktorí hovoria o dopravnej situácii, musím vám oponovať - skúste bývať v považskej bystrici. tu autobusy chodia 2 maximalne 3x za hodinu, a za 30minút prejdú asi tak 4kilometre...
potom mi každý víkend alebo prázdniny, ktoré som v bratislave pripadajú ako raj
Viaže sa mi k nej množstvo spomienok, väčšina mojich priateľov tam býva, staré mesto má najmä v noci úžasnú atmosféru (nerátam občasné situácie keď sa tam človek môže báť o život)...
Aj keď je pravda že je dosť špinavá, v noci nebezpečná a tak, ale aj tak ju mám rada...
Ayreen ja poznam povazsku bystricu.tam vobec netreba chodit autobusmi, tam sa da ist vsade peso.ja som si to uzivala vzdy cez prazdniny , bo ja som z BA a som dost zavisla na MHD
blava je neosobna, nema ducha, je nejaka siva, chladna... v toronte ci mnichove (pricom to su vacsie mesta) sa citim ovela lepsie... o mensich kosiciach nehovoriac....
No Bratislava.....to je ako suprove mesto ...ale strasne sa mi nepaci ako miesa sa miesa moderna architekrura s historickou....to co ma bytteraz pod hradom ......to je nieco otras!!
Milujem Bratislavu lebo je to mesto v ktorom to jednoducho žije. Ten zhon a stres patrí k tomu, komu sa nepáči, prosím, na Slovensku je po kkt hladových dolín kde môžete seno prehadzovať.
Bratislava je mesto života a mesto vysokoškolákov. Aj zelene je dosť naokoolo, stačí vyjsť ďalej než len za dom a máme tu Kolibu, Kobylu, Sad, Horský park...
Proste nádherné mesto v ktorom žije pol Slovenska, takže akékoľvek nadávky naň je ako nadávať samému sebe... bozkávam všetkých závistlivcov
e be mojmu kompu, ale je mrte vystudovancov v ba a adekvatne aj tych, ktori na nu kydaju.....dobra tym primitivom bola, kym tu studovali so slamou v gatach,teraz uz nestuduju, iba slama narastla na les
preco?!?!leb sme boli na majstrowstwax Slowenska a jebliny mali secko premyslene ze wyhraju..kks..w tom su peniaze...a samozrejme ju nenawidim lebo je tam Spartak a Artmedia...tot wse xD piste tajne sprawx,keby nec
Bratislava... nu coz, ako moje rodne mesto celkom ujde ale s mojim momentalnym statusom cloveka zijuceho na dvoch miestach mi je lepsie Bratislava je niekedy dost zvlastna, po veceroch sa toho niekedy udeje velmi vela clovek ma jedinecnu priezitost vyskusat si vsetky tie adrenalinove sporty
ale i tak... 19 rokov som uz tu- a paci sa mi ze je hlucna, neosobna, siva a s blbou nelogickou achitektrou
ja som kedysi chodila do bratislavy len na navstevy k ujovi a tete, no teraz tam mam priatela, a je nam tam super. A ano, asi prave preto, ze je taka hlucna a neosobna. Neznasam totiz male mestecka, kde kazdy vie o kazdom aj kedy isiel na zachod
Momos22 ty o čom prosím ťa? Lebo boli na majstrovstvách Slovenska a mali premyslené ako to vyhrať? no preto ste asi prehrali keďže vy ste nad výhrou nerozmýšlali
a v Bratislave je nejaký Spartak? pls pozri mapu kým takú urážku napíšeš
Ja v BA zijem skoro 18 rokov, velmi sa mi paci, jasne ze ma aj negativa, ale ktore mesto nie? strasne zboznujem stare ulicky, kde som sa chodievala hravat ako mala a vzdy si na ne rada spomeniem... proste aj ked sa to nezda, aj v blave su pekne miesta
v bratislave zijem uz krasnych 19 rokov a nemenila by som za nic!! aj ked byvam uplne v okrajovej casti a ked sa mam dostat do centra alebo do skoly tak cestujem minimalne hodinu ale vsetko su plusy aj minusy. podla mna je blava mesto mladych a ako pred silvestrom boli plagaty, proste partyslava, aj ked to moze v inych mestach tiez zit ale bratislava ma svoje caro, to je iny svet, iny ludia, aj ked je tu strasne vela vychodniarov a cele autobusy su popisane ze p*je*ana bratislava a tak podobne tak na to mam strasne nervy, a je tu myslim aj dobry kulturny zivot, teda kulturny jak kulturny, den straveny v auparku na lavicke alebo na kave pre mna moc zmysel nema ale vela ludi tak zabija cas, ovela krajsie su prechadzky po starom meste, pri dunaji a tak... a komu sa blava nepaci... tak nech je radsej ticho a nech sem skusi prist a zisti ze je tu uplne paradne... neviem ci to cele dokopy dava zmysle co som napisala lebo som mala roztusene myslienky vsade mozne, ale snad pochopite
pochopila som Wewusa, no na BA mam dobre aj zle spomienky.
Moj bracho zil nejaku dobu v BA a ked som sa bavila s ludmi pohoda, ale ked a to az po 4 dnoch som im povedala ze som z DK tak som nebola pre nich dost dobra lebo nie som vraj Bratislavcanka to sa mi dost nepaci a sklamalo.
No z druhej strany mám rada v BA také pekné miesto. napr. denne sme chodili na zeleznu studienku kde sa mala vysantila aj havino. a samozrejme aj ine miesta a kulturny zivot oproti nam je super. mam rada divadlo co u nas je on dost nudza.
Pre mna je to skor ano ako nie.
Ved aj na prijimacky idem do Blavy tak tam mozno ostanem na par rokov
ako tu uz niekto spomenul, mne pripada taka chladna, siva, bez ducha. podarilo sa mi dostat na 2 mesiace do Londyna a ten na mna zaposobil ovela lepsie.
no idem sa trošku zapojiť do nejakej diskusie, alebo len vysloviť svoj názor. Ja osobne nemám moc rada Bratislavu. Chodím sem každý deň do práce... a počujem tu ten denno-denný hluk, čo mi niekedy vadí. Cítim tu smog, čo v mojom mestečku, aj keď len vzdialenom 30 km od BA, necítim. Nevravím, že na zábavu a nákupy je to niečo hrozné, ale keď nemusím nejdem do BA...som naozaj rada, že sem chodím iba vtedy keď musím...
Na smog sa da bezproblemov zvyknut Ja ked pridem z nejakej napriklad stredoslovenskej oblasti, trochu mi to urdie do nosa, ale rychlo sa prisposobim. BA je aj tak jednoznacne skvele mesto, som rada ze tu zijem.. pretoze je tu asi najviac moznosti, ohladne zabavy.. pozitivum je Vieden, ktora je kusok od naass ,nechyba tu dokonca ani priroda (Koliba, Male Karpaty, Zelezna Studienka..alebo Krasnany) a mame pekne centrum (nielen).. +Medickuu, Park A.Hlinku,SJK..a cajovnee a dalsich par prijemnych miest. Samozrejme bez skvelych ludi by to nebolo ono, a takych som tu stretla pomerne dost, cize aj to pridava ku mojej laske k BA
Ja tu žijem 17 rokov a som tu dokonale spokojná. Lebo som sa tu narodila a celý život tu žijem. Nikdy by som to za nič nemenila. 2x sme sa sťahovali no stále len tu v BA aj ked petržalka mi je osobne nesympatická milujem to tu lebo milujem prechádzky po bratislave, a je tu oproti ostatnému slovensku viac možnosti na všetko.
Bratislavu mam rada ... stala sa mojim domovom a milujem ju so vsetkymi jej negativami je pravda ze ludia su tu vseliaki, ale kdekolvek ziju i ti dobri i ti zli ... a myslim, ze mi poskytuje to co po vsetkych strankach potrebujem Andulili aj mne je petrzalka nesympaticka , odkedy z nej mam priatela, chodim tam casto , ale nemusim ju ... ja byvam v Karlovke a celkovo, tato cast //karlovka,dlhe diely , dubravka,DNV// sa mi paci najvacsmi A na dopravu som si celkovo dost zvykla... chodim v predstihu istota
milujem Bratislavu.blava 4ever...a preco ze chladna? mne sa zda ze je tepla a ne chladna ale haluz by bola byvat v kosicoch kde nie su ziadne nakupne centra a je to tam ako na dedine
to by boli ine haluze ale aj tak je blava naj...sak aupark to istí
Nepáči sa mi ako je roztahaná, neforemná..proste je to mesto ako kazde ine..nicim vynimocne...mate len du predponu ze "hlavne" mesto..len tym ste vynimocni..
KE určite nie sú krajšie, a zlaté mierumilovné mesto? to akože na základe toho že ma tam prenasledovali 4 bandy cigáňov po hlavnej aby som kúpil nejakú voňavku? no ďakujem pekne, keď ani na pešej zóne človek nemá pokoj...
a namyslencov je u vás oveľa viac ako tu... celý pereš sú snobi... my vás neriešime, lebo úprimne ste nám ukradnutí, len východniari sa stále musia navážať do nás lebo sú zakomplexovní
Tak a mame tu priklad totalneho "mudrca a uzasneho cloveka" Arugada..typicke..blavacik Newem ako pozeras statistiky a spravy..lebo Kosice su momentalne najbezpecnejsie mesto na Slovensku..V centre ti uz nikto nic neurobi..vsade je kamerovy system..a aj policajne hliadky..asi si tu bol velmi davno...
a este...to ze povies ze sme ti ukradnuti..no pekne...a ze kto je snob a namyslenec ja sa o ine casti zeme (nie len tej slovenskej) zaujimam..pretoze svet nie su len Kosice...ale ani tvoje Bratislava..tak a ak nieco take napises..tak sa pekne zhovadis
vidíš vidíš si presne ten typ zakomplexovaného chudáčika o akom hovorím a áno som múdry to si uhádol, či som snob? kiežby... ja som pochodil celé Slovensko môj zlatý, tvoje názory sú veľmi detské a preto prosím, kým nedospeješ a nezbavíš sa svojej zatrpknutosti a neschopnosti zmieriť sa s faktami, už na mňa nereaguj... ak máš rozum nebudeš, ak nie... uvidíme
Neznasam ten ich prizvuk ale to zavisi asi od zvyku. A architektura tam podla mna za vela nestoji , mozno centrum je celkom pekne ale vsetko ostatne mi pripada nevyvazene atd.
som sice bratislavcan, ale ludia tu sa vobec nevedia zabavat ako civilizovani ludia(ale to je na celom slovensku)..povedal by som ze BA je mrtve mesto..bez atmosfery..
no vsade sa zvysila policajna ochrana...len centrum som dal za priklad, ze je to uz na inej urovni..tak isto aj zel. stanica je konecne bezpecna..lebo pred par rokmi to bolo o zivot
To arquad ty cigani ma nahanali aj v Blave len k vonavkam sa pridali krajače plus dalšie p***viny......Aj tak na strednom SK naj.....Na tajchy a štiavnicu sa nechyta nič.......Naj miesto podla mna ...Blava=hluk smrad a o chvilu tam skape doprava.A architektonicky čisty bordel...aspon že ten aupark....Ale tak da sa to tam vydržať ale žiť by som tam isto nechcel...
@44vedela som, ze sa tu ozve niekto JA KOSICAN< KTO JE VIAC...uplne zle.okrem jednej tupej fontany tam nie je nic pozoruhodne, iba ak ludia, ktori si myslia ze su nadludia, nikto im to neberie, ale je to cele zle
Tiež mi tam chýbajú mi naše hory a pokojné miesta. Bola som tam 3 dni a 2-krát som videla ako tam niekoho okrádajú a ostatní ľudia sa pokojne pozerajú ako zlodej odbieha s "korisťou". Tomu nerozumiem. Vari je to tam samozrejmosť? A tiež mi prekáža mi ak sa nejakého Bratislavčana opýtam ako sa dostanem tam a tam... hneď ma posielajú na autobus alebo električku, pretože vraj je to strááááááášne ďaleko a pri tom to vôbec nie je pravda. Podľa môjho názoru sú tak trošku leniví urobiť pár krokov naviac...
Ale, inak sa mi v Bratislave páči. A okrem zlodejov sa dá natrafiť aj na niekoľko milých ľudí.
ja v Bratislave zijem uz druhy tyzden a celkom sa mi tu paci akurat ma nastvalo ze vcera nemali v Auparku Spisske parky a skolu mam blizko takze na dopravu nenadavam,akurat 32ka by cez vikend mohla ist castejsie inak je tu celkom pekne, akurat ma oslepuje zapad slnka, ktory je tu pekny a z okna izby vidim zas vychod slnka
ale samozrejme moje rodne mesto (BANSKA BYSTRICA) sa mi paci ovela viac, mozno to bude horami, alebo tym,ze v tom meste poznam viac kras, a tu som to este neobzrela
Aj ja len poniektorych slovakov mam rad csechov uz vobec ani piliakov rusov ukrajincov rumunov aj vela madarov nie srbov ano stade aj pochadzam narodil som sa tam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
A mam ju rada lebo v nej zijem cely zivot a su tu pekne miesta kde sa da oddychnut...a obchody a taaak a na Vianoce je hrozne pekna taka svietiaca vyzdobena...
a ešte tým, ktorí hovoria o dopravnej situácii, musím vám oponovať - skúste bývať v považskej bystrici. tu autobusy chodia 2 maximalne 3x za hodinu, a za 30minút prejdú asi tak 4kilometre...
potom mi každý víkend alebo prázdniny, ktoré som v bratislave pripadajú ako raj
Prečo?
Viaže sa mi k nej množstvo spomienok, väčšina mojich priateľov tam býva, staré mesto má najmä v noci úžasnú atmosféru (nerátam občasné situácie keď sa tam človek môže báť o život)...
Aj keď je pravda že je dosť špinavá, v noci nebezpečná a tak, ale aj tak ju mám rada...
ani nie...
blava je neosobna, nema ducha, je nejaka siva, chladna... v toronte ci mnichove (pricom to su vacsie mesta) sa citim ovela lepsie... o mensich kosiciach nehovoriac....
Bratislava je mesto života a mesto vysokoškolákov. Aj zelene je dosť naokoolo, stačí vyjsť ďalej než len za dom a máme tu Kolibu, Kobylu, Sad, Horský park...
Proste nádherné mesto v ktorom žije pol Slovenska, takže akékoľvek nadávky naň je ako nadávať samému sebe... bozkávam všetkých závistlivcov
ale inak arquad to vystihol presne aj za mna...
ale i tak... 19 rokov som uz tu- a paci sa mi ze je hlucna, neosobna, siva a s blbou nelogickou achitektrou
a v Bratislave je nejaký Spartak? pls pozri mapu kým takú urážku napíšeš
Moj bracho zil nejaku dobu v BA a ked som sa bavila s ludmi pohoda, ale ked a to az po 4 dnoch som im povedala ze som z DK tak som nebola pre nich dost dobra lebo nie som vraj Bratislavcanka to sa mi dost nepaci a sklamalo.
No z druhej strany mám rada v BA také pekné miesto. napr. denne sme chodili na zeleznu studienku kde sa mala vysantila aj havino. a samozrejme aj ine miesta a kulturny zivot oproti nam je super. mam rada divadlo co u nas je on dost nudza.
Pre mna je to skor ano ako nie.
Ved aj na prijimacky idem do Blavy tak tam mozno ostanem na par rokov
to by boli ine haluze ale aj tak je blava naj...sak aupark to istí
bratislava je brána do slovenska, jej imidž (a teda imidž slovenska) stojí na 400 000 bratislavčanoch
sedláci by mali platiť mýto
loooooooowim
V KE som bol a uprimne, nebyt toho ze som sa tam trepal 4 a pol hodiny tak by som si to aj uzil
Ale na Brno sa nic nehrabe
a namyslencov je u vás oveľa viac ako tu... celý pereš sú snobi... my vás neriešime, lebo úprimne ste nám ukradnutí, len východniari sa stále musia navážať do nás lebo sú zakomplexovní
sa pozri na ostatne casti kosic! nehovorim len o luniku!
Poloha hlavného mesta, čo dodať, je mimo, totálne mimo Slovenska, môže patriť k maďarom alebo rakúšanom, ale skutočné hlavné mesto Slovensko ani nemá.
Je to taká krásavica na Dunaji....
Doprava, služby, ceny a ubytovanie, k tomuto sa radšej vyjadrovať nebudem.
Peter z Bratislavy.
myslim ze nazory vacsiny ludi tu su prinajmensom zabavne
Tiež mi tam chýbajú mi naše hory a pokojné miesta. Bola som tam 3 dni a 2-krát som videla ako tam niekoho okrádajú a ostatní ľudia sa pokojne pozerajú ako zlodej odbieha s "korisťou". Tomu nerozumiem. Vari je to tam samozrejmosť? A tiež mi prekáža mi ak sa nejakého Bratislavčana opýtam ako sa dostanem tam a tam... hneď ma posielajú na autobus alebo električku, pretože vraj je to strááááááášne ďaleko a pri tom to vôbec nie je pravda. Podľa môjho názoru sú tak trošku leniví urobiť pár krokov naviac...
Ale, inak sa mi v Bratislave páči. A okrem zlodejov sa dá natrafiť aj na niekoľko milých ľudí.
ale samozrejme moje rodne mesto (BANSKA BYSTRICA) sa mi paci ovela viac, mozno to bude horami, alebo tym,ze v tom meste poznam viac kras, a tu som to este neobzrela
odporucam pesnicku -
*IN LOVE*