S mojím frajerom sme spolu 3 mesiace, no v poslednej dobe sa správa dosť divno, dva dni po sebe sa ma opýtal čo by som robila keby sa so mnou rozišiel, pritom on vraví že by to nedokázal, príp. že by sa zrútil a že by sa vykašlal na všetko. No neviem čo s
môj bývalý sa počas posledných dňoch nášho vzťahu správal rovnako a potom to ukončil s tým, že prišiel na to, že nie som tá pravá.. ale tak, myslím si že je to maximálne individuálne, takže @2
ppríde mi to celkom divné, lebo on je jeden čas uplne v pohode a doma mu prepne , ale je to absurdné aby sa ma pýtal na toto, a ja nad tým pouvažujem až doma a potom ma to hrozne hnevá... pritom mi ešte povedal, nie ja sa nedokážem s nikým rozísť a ..po tom som bola už v kocúrkove ...
Idú tri korytnačky po púšti, sú strašidelne smädné, idú rok, dva. Po 5 rokoch vidia v diaľke pohár. Prídu celé natešené k poháru, tešia sa, že sa napijú, ale pohár je prázdny. Nechajú pohár tak, a vydajú sa na ďalšiu púť za vodou. Po ďalších 5 rokoch prídu do oázy, chcú sa napiť, ale nemajú pohárik. Premýšľajú, čo s tým urobia, až jednu z nich napadne.
- Jedna z nás sa vráti po pohárik.
Vyberú jednu z nich a korytnačka vraví:
- Dobre, ja pojdem, ale vy mi musíte sľúbiť, že sa nenapijete, kým budem preč.
Korytnačky súhlasili a dohodli sa, že počkajú. Čakajú 5 rokov a hovoria si:
- No, už by mohla byť pri pohári a pomaly by mohla ísť späť.
Po ďalších 5 rokoch si hovoria:
- No, už by tu mohla byť, ale počkáme ešte chvíľku.
Počkajú teda ešte dva roky, ale potom je už ten smäd taký neznesiteľný, že si hovoria:
- Napime sa, veď ona to aj tak nezistí a ak sa nenapijeme, zahynieme, ako možno zahynula aj naša kamarátka.
Prídu k pramienku, chcú sa napiť, keď sa z krovia ozve hlas tretej korytnačky:
- Vááážené! Pokiaľ si nebudeme dôverovať, ja po ten pohárik nepôjdem.
Hmm.. lásku má vyznávať skôr chlapec Ja som so svojím tiež 3 mesiace a istý čas som mu ja hovorila, že ho ľúbim (možno to boli 3 dni) a počas tých troch dňoch mi to nepovedal ako prvý.
Potom som si však uvedomila, že on je ten, čo má vyznávať lásku. Tak som s tým prestala a o 2 dni nato, ma zaplavoval slovami ako veľmi ma ľúbi. Odvtedy mu to ako nikdy prvá nehovorím a tak mi to hovorí každý deň dvakrát. Mne to bohate stačí a vychutnávam si to, keď mi to pošepká do ucha. (predtým to nerobil)
Skús mu to prestať hovoriť/písať ako prvá a uvidíš, či mu to dojde, že takú podstatnú frázu mu už nehovoríš a začne si ťa dobíjať.
Buď ako hrad, ktorý ma on potrebu istým spôsobom dobíjať aj práve takýmto spôsobom.
A nepozastavuj sa nad tými otázkami, že čo by si robila, ak by ti dal košom. Možno si ťa len potrebuje overiť Proste hlavne sa nato nepozeraj negatívne, lebo to tak aj skončí. Skús sa nad to povzniesť a neriešiť to.
Hovorím z vlastnej skúsenosti, že je to tak ooveľa lepšie a potom mi všetko vychádza a ja som o dosť spokojnejšia.
@barborka1019@6 Blbosť. Možno keď si mu to prestala hovoriť, tak si uvedomil, že by ti to tiež mal hovoriť, ale vyznávanie lásky určite nie je nejaká chlapčenská povinnosť
@galinka ... každý má svoj názor, ja ti to neberiem, len je to skôr chlapská záležitosť .. proste ak to my ženy hovoríme, tak niektoré si nato už tak privyknú, že to hovoria každých 10 minút a jemu to už musí ísť potom na nervy a stratí to zmysel a vlastne aj svoje čaro
Proste jasné, že to nie je z našej strany tabu, len my viac prejavujeme svoje city, preto je to od nich také vzácnejšie.
@tunidlo Myslím si, že použitie slov nie je až také podstatné, hlavne, že pochopila podstatu. Proste veľa ľudí to prirovnáva práve ku tomuto, tak prečo by som to nemohla použiť aj ja? Keďže v tom má trochu chaos, tak tým jej môžem len dopomôcť. A možno nie. Čo ja viem...
3 mesiace nieje až taká dlhá doba, možno si ani sám nieje istý, čo chce..ale tak dievča, proste si zvykaj že chlapci maju tiež občas také svoje nálady a stavy...držim palce.
Trochu som si urobil srandu z podľa mňa dosť zvláštneho prirovnania.
Ale čo je podstatnejšie, ako voľba zvláštnych slov, je taká super motivácia vymýšľať si na partnera kdejaké taktiky, aby bol taký a aby robil hento a tamto.
@barborka1019 z takeho nazoru je mi zle, jedno dievca s ktorym som chodil mi to nehovorilo skoro vobec a nakoniec to dopadlo ako dopadlo... nie je to jednoznacne dobry system, vo vztahu by mala fungovat ista forma ekvivalencie. Samozrejme su nejake veci ktore sa lisia od pohlavia ale vyznavanie citov a samotne city by mali byt ekvivalentne
@barborka1019@13 Tak, ako ti nižšie napísal @veryhappyhippo - Toto sú veci, ktoré by mali byť vyrovnané z oboch strán. Ak dievča chalanovi každých 10 minút zopakuje, že ho miluje, naozaj je to prehnané. Tiež súhlasím s tým, čo napísal @tunidlo - V zrelom a vyrovnanom vzťahu netreba nijaké dobíjanie, vymýšľanie, ako donútiť toho druhého, aby sa správal inak... Ak je tam nejaký problém z jednej strany, porozprávať sa a mať snahu (z oboch strán) vyriešiť ho. Čo sa týka vyznávania si lásky - tiež to netreba siliť - potom to pôsobí až trochu násilne, akoby sa človek snažil o svojej láske niekoho presvedčiť - či už sám seba, alebo toho druhého... A malo by sa to striedať... očakávať, že sa bude vo vyznávaní lásky činiť len chlap mi pripadá ako taký návrat do minulosti, kde povinnosťou muža bolo dvoriť sa žene a ona potom mala fungovať ako taká ozdôbka na jeho ramene...
Súhlasím, že muži menej prejavujú city, než ženy, ale o to viac by si si mala vážiť, ak to robí...
@galinka ... nepáči sa mi, ako tu na birdzi každý každého presviedča o svojej pravde a ak náhodou má ten druhý iný názor ako ja, začnem sa do neho navážať a hovoriť mu, v čom má pravdu a v čom nie..
Nemusíš mi tu absolútne písať to, čo by som si mala vážiť a čo nie...nepotrebujem tvoje rady ani poučovanie... proste ja som napísala svoj názor a reagovala som na JEJ príspevok...
Doslova ma to irituje, ak mi tu niekto ide pomaly diplomaticky a poučkovito vysvetľovať o čom je vlastne vzťah.
Mám 16, ty 23 (súdim podľa údajov) ty to vidíš ináč, ja takisto... v mojom veku si si možno myslela to isté čo ja, lebo proste neznášam keď ma tu idú starší poučovať čo je dobré a čo nie. Nezaujíma ma to a ani ma to netrápi, pretože ona chcela počuť môj názor...
Každý má svoj názor tak sa tu nesnaž vyvraciať mi ho inými faktami ..
Nemám rada toto filozofovanie, čau. A nezačni ma zas poučovať o tom, že to nie je filozofovanie, atď.
@barborka1019 Prečo ten útočný tón? O ničom som ťa nasilu nepresviedčala a nenavážala som sa do teba, s tým si teraz začala ty. Len som ťa upozorňovala na iný uhol pohľadu, iné fakty... Občas sa oplatí neísť slepo za svojim názorom a rozhliadnuť sa okolo seba...
P.S.: Neber toto ako ďalší útok na svoju osobu, nemám v povahe útočiť, byť nepríjemná ani nič podobné a neviem, čo v mojom predchádzajúcom príspevku ťa presvedčilo o opaku...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Idú tri korytnačky po púšti, sú strašidelne smädné, idú rok, dva. Po 5 rokoch vidia v diaľke pohár. Prídu celé natešené k poháru, tešia sa, že sa napijú, ale pohár je prázdny. Nechajú pohár tak, a vydajú sa na ďalšiu púť za vodou. Po ďalších 5 rokoch prídu do oázy, chcú sa napiť, ale nemajú pohárik. Premýšľajú, čo s tým urobia, až jednu z nich napadne.
- Jedna z nás sa vráti po pohárik.
Vyberú jednu z nich a korytnačka vraví:
- Dobre, ja pojdem, ale vy mi musíte sľúbiť, že sa nenapijete, kým budem preč.
Korytnačky súhlasili a dohodli sa, že počkajú. Čakajú 5 rokov a hovoria si:
- No, už by mohla byť pri pohári a pomaly by mohla ísť späť.
Po ďalších 5 rokoch si hovoria:
- No, už by tu mohla byť, ale počkáme ešte chvíľku.
Počkajú teda ešte dva roky, ale potom je už ten smäd taký neznesiteľný, že si hovoria:
- Napime sa, veď ona to aj tak nezistí a ak sa nenapijeme, zahynieme, ako možno zahynula aj naša kamarátka.
Prídu k pramienku, chcú sa napiť, keď sa z krovia ozve hlas tretej korytnačky:
- Vááážené! Pokiaľ si nebudeme dôverovať, ja po ten pohárik nepôjdem.
Potom som si však uvedomila, že on je ten, čo má vyznávať lásku. Tak som s tým prestala a o 2 dni nato, ma zaplavoval slovami ako veľmi ma ľúbi. Odvtedy mu to ako nikdy prvá nehovorím a tak mi to hovorí každý deň dvakrát. Mne to bohate stačí a vychutnávam si to, keď mi to pošepká do ucha. (predtým to nerobil)
Skús mu to prestať hovoriť/písať ako prvá a uvidíš, či mu to dojde, že takú podstatnú frázu mu už nehovoríš a začne si ťa dobíjať.
Buď ako hrad, ktorý ma on potrebu istým spôsobom dobíjať aj práve takýmto spôsobom.
A nepozastavuj sa nad tými otázkami, že čo by si robila, ak by ti dal košom. Možno si ťa len potrebuje overiť Proste hlavne sa nato nepozeraj negatívne, lebo to tak aj skončí. Skús sa nad to povzniesť a neriešiť to.
Hovorím z vlastnej skúsenosti, že je to tak ooveľa lepšie a potom mi všetko vychádza a ja som o dosť spokojnejšia.
Ja si neviem predstaviť lepšiu metaforu už hotového vzťahu, ako dobývanie hradu
Dúfam, že sa mu neotvoríš, kým ti nerozbije bránu
Proste jasné, že to nie je z našej strany tabu, len my viac prejavujeme svoje city, preto je to od nich také vzácnejšie.
@tunidlo Myslím si, že použitie slov nie je až také podstatné, hlavne, že pochopila podstatu. Proste veľa ľudí to prirovnáva práve ku tomuto, tak prečo by som to nemohla použiť aj ja? Keďže v tom má trochu chaos, tak tým jej môžem len dopomôcť. A možno nie. Čo ja viem...
Btw tá 2. veta bola super ultra vtipná. -.-
Trochu som si urobil srandu z podľa mňa dosť zvláštneho prirovnania.
Ale čo je podstatnejšie, ako voľba zvláštnych slov, je taká super motivácia vymýšľať si na partnera kdejaké taktiky, aby bol taký a aby robil hento a tamto.
Súhlasím, že muži menej prejavujú city, než ženy, ale o to viac by si si mala vážiť, ak to robí...
keby ti zomrel po roku, tak by to bola už väčšia tragédia
z tohoto vedu nerob (vlastná skúsenosť)
Nemusíš mi tu absolútne písať to, čo by som si mala vážiť a čo nie...nepotrebujem tvoje rady ani poučovanie... proste ja som napísala svoj názor a reagovala som na JEJ príspevok...
Doslova ma to irituje, ak mi tu niekto ide pomaly diplomaticky a poučkovito vysvetľovať o čom je vlastne vzťah.
Mám 16, ty 23 (súdim podľa údajov) ty to vidíš ináč, ja takisto... v mojom veku si si možno myslela to isté čo ja, lebo proste neznášam keď ma tu idú starší poučovať čo je dobré a čo nie. Nezaujíma ma to a ani ma to netrápi, pretože ona chcela počuť môj názor...
Každý má svoj názor tak sa tu nesnaž vyvraciať mi ho inými faktami ..
Nemám rada toto filozofovanie, čau. A nezačni ma zas poučovať o tom, že to nie je filozofovanie, atď.
P.S.: Neber toto ako ďalší útok na svoju osobu, nemám v povahe útočiť, byť nepríjemná ani nič podobné a neviem, čo v mojom predchádzajúcom príspevku ťa presvedčilo o opaku...
Proste veľa robia aj písmenká, pretože sa nepočujeme a neviem čo ako povieš a opačne. Proste nechaj to tak.