Mam tak trochu problem... teda nie len jeden ale naco rozpisovat vsetky, ze?
Tak k veci..... Som v 5 mesiaci tehotenstva (to by nebolo az take zle) a vyskytli sa mensie komplikacie. Doteraz sme s partnerom zili v miery a pokoji. Boli sme sp
vzhladom na moj vek je jasne ze ja som v takejto situacii nebola ale mam v rodine 2 ziarive pripady toho ako mozes dopadnut..(dufam ze 1 z nich nenastane) 1. (susedas frajerom)vzali sa ked cakali babo aby mala starka srdce na mieste-neviem co jej to pomohlo ked sa teraz rozvadzaju a su z toho len zbytocne problemy aaa 2. je bratranec s frajerkou uz maju neviem kolko rocne dievcatko aaa len teraz sa bude svadba chystat...a bude presne taka aku ju lucka chcela...neviem ako podla mna na to abyste spolu boli nepotrebujes papier a ked sa uz vydat tak by to malo byt pekne..nie??? aj tak budete spolu a svadba nie je poistka aby manzel ostal doma...taakze ked uz svadba tak nech to stoji za to podla mna
Diky za nazor... to iste mu aj ja hovorim. To ze sa zoberieme nie je istota, ze ostaneme spolu navzdy.... ale on sa boji, ze ked si ho nechcem zobrat tak ho dostatocne nelubim, alebo mu chcem ujst aj s babom.
Okrem toho vraj on chce aby som bola jeho manzelka. Lebo je to krajsie povedat ze som jeho zena ako priatelka.... a vraj ked je to len papier tak preco si ho teda nezoberiem... xi xi xi tymto ma dostal.... neviem co dalej robit... lebo v ich rodine sa nikdy predtym nestalo, ze by bolo nejake nemanzelske dieta...
A na co svadba? Ak vam to nevydrzi, tak si spravite zbytocne problemy a aj keby sa nevezmete a ty by si mu usla z deckom (to coho sa on boji), tak by si mala problemy, take iste ako keby ste vzaty, pretoze je to aj jeho decko, tak fakt neviem co riesi..
tak papier v laske nic neriesi, ale v pravnych veciach ano. predsa len dieta to je vazna vec a potrebuje mat aku taku pravnu istotu. co ak sa tebe nieco stane? co bude s dietatom? budu si nan narokovat tvoji rodicia mozno. to je len jrdna z moznosti a takych je viac
liliah, ked sa nato este necitis, tak si ho určite neber, papier nic neznamena, ak sa skutočne lubite, tak sa budete lubit aj bez papiera.
Aj ked je nieco natom pravdy, čo napisala izida, lebo môze sa stat hocico.
A k tým pripadom, moja suseda v 19 otehotnela a s tym chalanom sa vzali. Najprv im to super klapalo a velmi sa lubili, ale po dvoch rokoch prisli finančné tazkosti, lebo ona zase otehotnela a on stratil zamestnanie a zacali sa priam nenavidiet.
Rozhodnutie je len na tebe, musis to brat aj z hladiska právneho, ale aj to, čo citis v srdci. Vela stastia
no presne... je to len papier, ale je to taka "poistka" pre to dieta. pravdu ma priatel v tom, ze ked je to len papier tak preco si ho nevezmes ale pravdu mas aj ty, ze rozumnejsie je nechat si korunky pre babo, ked budes na materskej atd a neminat to zbytocne na nejake "ceremonie"...
proste to je medzi vami dvomi, ci ty si si ista ze ho bez svadby neopustis, lebo jasne ze odist moze aj z manzelstva, ale bude to mat tazsie ako len tak sa zbalit a odist od frajerky.
ja by som to vsak riesila po tvojom, nechat si peniaze a starat sa o rodinu, a svadbu si spravit neskor, ked na to budu vhodnejsie okolnosti (samozrejme iba s tym ze som si svojim partnerom celkom ista)
ked tak to sprav tak pol na pol - zasnubte sa. nikde nieje napisane za aku dobu po zasnubach musi byt svadba, a predsalen je to ine ked je to tvoj snubenec ako ked je to "len" priatel...
podla mna pre dieta bude lepsie ak sa vezmete.. uz viete ci sa bude volat po tebe abo ponom? bude mat dve mena? nemusite sa brat ted,ked si tehotna ale potom ked bude dieta to uz nebude take jednoduche, to by ste zas museli cakat aspon 4 roky,lebo by sa to nedalo tak lahko zvladnut podla mna. no neviem.
Podla mojej maminy by bolo lepsie keby sme sa zobrali aby babco nemalo troubles s priezviskom ako som mala ja... a bla bla bla....
Cize som este viac zmatena a neostava mi vela casu... ak sa rozhodnem pre, treba vybavit kopu formalit, atd. Ak sa rozhodnem proti tak ostanu najmenej traja ludia sklamani....
Davam si tyzden na rozmyslenie.... potom vam dam vediet ako som sa rozhodla.
Lillah: nuz mne osobne sa zapacil ten napad so zasnubami. To budu spokojni aj jeho rodicia aj tvoja mama a aj on. Budete uz napol svoji a predsa len neminiete peniaze na svadbu a usetrite ich na baby. Priezvisko je myslim najmenej, ked vies, ze si ho chces vziat alebo teda zit s nim, tak moze mat jeho, ked mu na tom zalezi.
Nevidím v tom žiadny problém, my s priateľom sme zasnúbení skoro rok a nikam sa so svdbou neponáhľame, staviame pomaly dom a potom bude malinká svdbička, možno len civilná na úrade. Stačí nie? Nesnívam a zbytočne drahej svadbe a dlhých ceremóniách, ale ten pocit,že už niesom priateľka či snúbenica, ale MANŽELKA je super. Celkom sa na to teším.
nam cutelka na noske povedala ze ten papier je dost dolezity lebo napr.nikdy nevies ci sa niekomu z vas(nedajboze) nieco nestane...napriklad preto treba ten papier ... vraj...neviem
Je to uplne jednoduche staci ked sa nenechas citovo vidierat,ze ho nemas rada.Si dospela zena a rozhodujes sa slobodne.Rodicia nemaju do toho co strkat nos.Oni su este zvyknuti ze ich rodicia sa im starali do zivota tak sa snazia starat a do tvojho.Ziadny papier nepotrebuje a tvoje dieta sa moze volat po otcovi alebo po tebe alebo po oboch.Ziadny problem.
Spravny dotaz...na co papier, ved je to len formalita..tak preco nechces podstupit tuto "formalitu"?? vravis, ze ho milujes a dokazom je vase dieta...ako ovlyvni ten kusok papiera vas vztah??coho sa tak bojis?? toho, ze to budes mat potvrdene na papieri?? Ak chces mat v rodine pokoj, tak to urob!!
Ved podla toho co vravis, sa nezmeni nic na vasom vztahu...ak to beries tak, ze je to "len" papier, tak to tym papierom aj zostane...ty budes mat pokoj, manzel bude spokojny a svokrovci tiez..je to take tazke?? robis z komara somara...ja v tom nevidim ziaden problem...
No plne s tebou súhlasím ak to necítiš tak to nerob . Nieje na tom nič zlé . Rodičia to chcú len kôli jednej veci . Aby sa nehovorilo tam a tam že ich dcéra má dieťa aneije vydatá . To je taká stará výchova . nedaj sa presvedčiť ak nehceš.
Zatial to vyzera tak, ze sa nakoniec zoberieme. Teda ak sa podari vybavit vsetky formality v casovom termine (co je takmer nemozne). Ak nie nikto mi nemoze vycitat, ze som si ho nechcela zobrat =P Snaha bola....
No nakoniec sme sa nezobrali.... nedalo sa to totiz stihnut. Boli sme na SVK len na ktratko. Ale odvtedy ma vola "zena moja" a sem tam ma oslovi jeho priezviskom. Takze zijeme si stastne aj bez svatby. Ale teda jeho mamina ma upozornila, ze ked sa vratime na Slovensko natrvalo (o nejake 3 roky) tak sa ZOBERIEME (a to povinne aj v kostole) aj keby sekery z neba padali.... xi xi xi
Dakujem vsetkym za rady a nazory. O priblizne tri roky tu budem uverejnovat svadobne fotky...xi xi xi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Okrem toho vraj on chce aby som bola jeho manzelka. Lebo je to krajsie povedat ze som jeho zena ako priatelka.... a vraj ked je to len papier tak preco si ho teda nezoberiem... xi xi xi tymto ma dostal.... neviem co dalej robit... lebo v ich rodine sa nikdy predtym nestalo, ze by bolo nejake nemanzelske dieta...
Aj ked je nieco natom pravdy, čo napisala izida, lebo môze sa stat hocico.
A k tým pripadom, moja suseda v 19 otehotnela a s tym chalanom sa vzali. Najprv im to super klapalo a velmi sa lubili, ale po dvoch rokoch prisli finančné tazkosti, lebo ona zase otehotnela a on stratil zamestnanie a zacali sa priam nenavidiet.
Rozhodnutie je len na tebe, musis to brat aj z hladiska právneho, ale aj to, čo citis v srdci. Vela stastia
proste to je medzi vami dvomi, ci ty si si ista ze ho bez svadby neopustis, lebo jasne ze odist moze aj z manzelstva, ale bude to mat tazsie ako len tak sa zbalit a odist od frajerky.
ja by som to vsak riesila po tvojom, nechat si peniaze a starat sa o rodinu, a svadbu si spravit neskor, ked na to budu vhodnejsie okolnosti (samozrejme iba s tym ze som si svojim partnerom celkom ista)
ked tak to sprav tak pol na pol - zasnubte sa. nikde nieje napisane za aku dobu po zasnubach musi byt svadba, a predsalen je to ine ked je to tvoj snubenec ako ked je to "len" priatel...
vela stastia pri rozhodovani
Ja by som sa asi naozaj sustredila len na to male...a ak ta ozaj lubi, tak to pochopi a posak si na vhodny cas
Podla mojej maminy by bolo lepsie keby sme sa zobrali aby babco nemalo troubles s priezviskom ako som mala ja... a bla bla bla....
Cize som este viac zmatena a neostava mi vela casu... ak sa rozhodnem pre, treba vybavit kopu formalit, atd. Ak sa rozhodnem proti tak ostanu najmenej traja ludia sklamani....
Davam si tyzden na rozmyslenie.... potom vam dam vediet ako som sa rozhodla.
Poisseux-ked budes sediet doma s karom v ruke tak laska nebude...laska sama nepride
Ved podla toho co vravis, sa nezmeni nic na vasom vztahu...ak to beries tak, ze je to "len" papier, tak to tym papierom aj zostane...ty budes mat pokoj, manzel bude spokojny a svokrovci tiez..je to take tazke?? robis z komara somara...ja v tom nevidim ziaden problem...
Bez neho to nejde, je to akási poistka keby sa niečo jednému z nás stalo.Neviem. Ja to beriem takto.
vsetko dobre zelam inak
Nesuhlasim s nazorom, ze je svadba len o papieri, svadba je o comsi inom, svadba je o rodine...
Inak beriem svoju partnerku po svadbe ako pred svadbou, na laske nam to neubralo, praveze naopak, stali sme sa rodinou...
Uz nieje moja priatelka, uz je moja zena, moja rodina...
Moja vlastna rodina. Sme si blizsi. Bezpochyby krok, ako svadba zmeni vztah, zmeni pohlad na partnera. Svadba nieje o papieri, ale o rodine...
Dakujem vsetkym za rady a nazory. O priblizne tri roky tu budem uverejnovat svadobne fotky...xi xi xi
Dakujem vsetkym