podla mna trava ... clovek nieje po nej (ja som sa stym este nestretla) agresivny .. v malom mnozstve aj zvysuje pozornost .. jej liecive ucinky sa potvrdili aj vedecky ... takze v malom mnozstve sa priklana k nazorom ze by ju mohli aj zlegalizovat .. nenici sa pecen, nieje navykova v podstate .. iba vo vynimocnych pripadoch takzee
@Transplantovana ver tomu ze keby dostanes travu v trafike spolu s cigaretamy tak sa dost predava a samozrejme by bola slusne zdanena
a k teme... verim tomu ze je zakazana len koli polityckemu a kulturnemu vyvoju, nie koli tomu ze by bola horsia ako alkohol... na alkohol uz umrelo dost ludi a z travy nejak neviem o nikom
@Transplantovana to hej ale aj cigarety a chlast su na ciernom trhu, pasuju sa atd, a predsa sa predavaju vsade v stankoch a potravinach a ocividne to vynasa
...tato diskusia, mam taky pocit ma opat ucel nie nieco riesit ale vyvolat hadku ... posobenie alkoholu na zdravie cloveka , ci fyzicke ci psychicke je individualne ... niekomu robi dobre jedno , niekomu druhe , a niekomu zas ani jedno ... ale osobne si myslim ,ze trava dokaze skor riesit problemy ako alkohol .. a to nemyslim v tom slova zmysle ,ze ked mas problem daj si ganju !
kazdopadne najlepsie a najzdravsie je neuzivat nic
Mna skor trapi ten drbnuty zakon, ze sa v restikach nemoze fajcit (v niektorych restikach som sa nemohol najest a k tomu si zapalit ani v oddelenych priestoroch na to urcenych - lol). Preco diskriminuju fajciarov? Najebany agresivny kokot je pre spolocnost vacsia hrozba ako pozitkar, ktoremu chuti cigo. Nehovoriac o tom, ze uz slopu aj male deti ktorym z toho riadne drbe na palicu.
A k teme. Samotne zakazanie nejakej rastliny je maximalny nezmysel. Priroda vsetko zariadila tak ako mala a aj ta trava je tu z nejakeho dovodu. Uz len cakam, kedy zakazu psov a macky, sak hryzu a skriabu..
Mal som o tom ako pracu na strednej skole, ale nepovolili mi ju. Nie som za legalizaciu marihuany, ale na druhej strane je to troska pokytectvo. Mohli by ju povolit aspon pre medicinske ucely ...
jednoznacne marihuana... podla mna menej skodi.... pomaha sustredit sa... a ozraty clovek sa asi tazko vie na nieco sustredit sa.. nieee??... alebo opity vodici... trava neovplivnuje zmysli na tolko aby si clovek nemohol sadnut za volant... je toho vela.. ale je to zbitocne... nasa spolocnost este nie je pripravena na taky pokrok vpred...
podla mna su vsetky drogy (vratane alkoholu, cigariet, travy atd.) odpad a ludia co ich uzivaju pravdepodobne nevedia inak riesit problemy alebo inak zabit nudu a nedostatok fantazie. Alkohol sice prilezitostne neodsudzujem, ale vsetko ostatne je podla mna len na skodu. Obcas si vypit s partiou a zabavat sa to je v pohode, pochybujem ze to ma co i len najmensi dopad na zdravie alebo inteligenciu.
Napriek tomuto nazoru si myslim ze marihuana by sa mala legalizovat, aby sa predislo obchodu na ciernom trhu a s nim suvisiacou kriminalitou. Kto si chce skurvit zivot, nech ide smelo do toho, ziadny clovek mu nema pravo branit, jedine ak este nie je zodpovedny sam za seba.
Nech mi niekto povie len jeden dobrý dôvod prečo je tráva nelegálna... myslím že sú si s alkohol dosť podobné.... Aspoň technickú konope by mali zlegalizovať a začať vo veľkom pestovať, je to jedna s najužitočnejších technických rastlín....
A myslím že by mali aj tresty zmierniť. Za jedného jointa dostať 3 roky je podľa mňa dosť... to kde sme aby niekto sedel za takúto kravinu 3 roky vo väzení?
@9 práveže si myslím.. že by sa to tak nepredávalo ako napríklad cigarety.. ešte kebyže to bolo "poriadne zdanené".. veď predsa.. "vypestovať" si trávu si myslím že nie je taký problém.. a skôr si myslím ako povedala @transplantovana.. skôr by to viac ľudia kupovali na "čiernom trhu"
Skúste porovnať človeka čo každý deň po dobu 2 mesiacov pije a druhého čo po tú istú dobu fajčí marihuanu.. Počas prázdnin som mala dočinenia s oboma typmi ľudí.. S pehúleným sa nedalo ani porozprávať.. Alkoholik na tom nebol ani zďaleka tak zle....
@Ancientpedestrian tipnem si... ty si ten typ, ktory videl drogy len na obrazkoch
"ludia co ich uzivaju pravdepodobne nevedia inak riesit problemy alebo inak zabit nudu"... a toto si si precital v nejakom letaku alebo ti to povedali v skole ked ste preberali drogy na biologii, vsak?
vi hore co ste marihuanu este neskusali ani nic nehovorte lebo sak vieme .... marihuana je lepsia menej namna vobec navykova ziadna rannajsia opica nikdo sa nevala vo vlasnich blvanicach ale pokojne si sedy a uziva je priatelsky a pokojny ... chlast ste najebany rano vam je zle vecer vam je zle niektory ludia su dost agresivny a hadky roba picovyni tam neviem co sa niekomu paci na tom ze nevie ani chodit ani citat ale sak dobre berem z rezervu .... a pit skoro vobec nepijem a vi co mate tak radi chlast jak ja ganju predstavte si zeby vas zavreli do basy na tri roky za to ze si date par poldeco ja uz vazne neviem co si tu ti ludia na svete myslia ale sak uz skoda sa aj hnevat na to co uz mame smolu ...
neviem do ma jake pravo niekomu riadit zivot a koho je tata sprepacenim vyjebana planeta narodil som sa sem a celi zivot ma tu len buzeruju jak mi niekto moze zakazat fajcit marihuanu alebo si natrhat hryby v lese lol sak to je uplne prijebane zobudte sa vi ste jak.... ja si budem robit co scem pit co scem fajcit co scem a ked sa vam to nepaci zavrite ma poslite na psychriatru vimite mi mozek alebo ma rovno zabite uz vazne nemam co dodat a potom sa este cudujte ked niekto spacha samovrazdnu a v novynach preco to spravil preco ?? nechapem..........a najlepsie na tom je ze nikde na svete neni ani kusek volnej neutralnej zeme nic tu si ludia uz aj mesiac kupuju lol sak achh ...a ze demokracia lol a to sa stavim ze ked to takto pojde dalej tak zachilu vas zavru za to ze ste dichali viac nez je povolene na jednu osobu za jeden den vazne ach sak naco sa aj hnevat ................. zbytocne
z oboch ludia dementneju ale nie. podla mna je uz len otazka casu kedy bude marihuana povolena...ved ked sa moze chlastat a fajcit tak nech sa aj huli.
Z empirických pozorovaní fanúšikov týchto skupín vyplýva, že častý užívateľ špiritusu je na alkohole somaticky (fyzicky) závislý, kým marihuana nevyvoláva somatickú závislosť. Taktiež je na alkohole psychicky závislé omnoho väčšie percento fajnšmekrov než u konope - podľa štúdií, ktoré som videl, psychicky závislých užívateľov na marihuane je asi okolo 0,5-1,5%. Naviac, títo ľudia majú aj rôzne iné poruchy.
@Alpynus ved mne je jasne, ze ti diletanti to spravili len za ucelom nahnania si volicov. Takyto okaty zakon neceli rok pred volbami? Len blbec nevidi o co im ide.
ach jaj 13 rocne deti tu idu davat tazke nazory na zivot a nechapem jak ide niekdo hovorit o niecom co videl na obrazku xD hovorim ani sem nepiste ked neviete
poznam len 1 cloveka z 10 co je na marihuane psychicky zavysli a naozaj som na marihuanu fyzicku zavislost este nevidel zatiac co alkohol ma aj fyzicku zavislost ked mate abstakyzevraj vidite biele mysky
@Eskymo za prve) ani mne gramatika velmi nejde ale aj tak som si vsimla, ze bud nemas n aklavesnici y alebo sa ti tam tazko hlada
za druhe) marihuana ma na ludi velky vlyv, poznam zopar ludi, ktori su jasni hulici a fakt viem o com hovorim
mne je osobne jedno ci ju zlegalizuju, ale podla mna by ju zlegalizovat mohli.. alkohol a cigarety su legalne preto, ze uz oddavna su velmi rozsirene a aj tak by sa predavali a kto by to aj uzakonil ix nelegalitu vsakze...
dalej by som xcela podotknut, ze trava neni taka nevinna jak tu vsetci tvrdite.. dobre ludia zomreli na otravu alkoholom ale trava je nebezpecna vo veci psyxiky, moze to spustit psyxicke xoroby, ktore by sa mozno nikdy neprejavili
a este to soferovanie.. neviem ako vy, ale ja by som si nesadla do auta, ak by riadil skureny clovek, staci mi jak mi kamoska 3 hodiny hovorila o oveckax a kuriatkax a ja som sa smiala a pritom som mala neskutocnu paranoju
berem, ze z toho maju ini dobre stavy, ale videli ste uz dakedy skureneho cloveka? nepoxybujem, ze hej tak potom jak mozte povedat, ze je uplne v pohode
posledny clovek, ktoreho som videla skureneho stal polovicu festu na jednom mieste, ledva prenasal vahu z jednej nohy na druhu a oci mal cervene jak paradajky, nehovorim o tyx slzax jak keby bol na pohrebe pana... a toto, je zabava hej?
ako zabava je zabava, ale toto uz vazne ne... takze, robte si co xcete, ale na travu mam rovnaky nazor jak na alkac: ked sa clovek xce odreagovat, nic lepsie ho nenapadne alebo ked nema dostatocnu vlu si povedat nie..
a este som xcela vlastne reagovat na to obmedzovanie a demokraciu.. mas uplnu pravdu, zijeme vo svete s mnozstvom ludi, kazdy je nejak obmedzovany, niekde viac, niekde menej, bud si na to zvyknes alebo odides zit do pralesa a budes lovit vtaky lukom a oberat pralesove ovocie haha.. asi vsetko, dakujem za priestor, dost vela som ho zabrala
no pekne si to povedala xP a mimochodom radsej bi som sa vozil z nafajceni mjak najebanim soferom lebo najebany ide 120 a nevy co robi sice skureny tiez nevi co robi ale ten ide 20
som za ganju: uz len preto ze ganja sa povazuje za mäkku drogu a alk. za tvrdu. po trave som nikdy nemal okno a to aj vtedy ked som to zmiesal s alk. ked je autonehoda nikdy som nepocul ze by bol za volantom zhuleny vodic. nezvracia sa z nej. alkohol zabija viec ako marihuana. sice odumieraju po nej mozgove bunky a zhorsuje sa kratkodoba pamät ale z alkoholu man pecen a oblicky v prdely. na obidvoch sa da najst nieco zle ale na alkohole je toho ovela viac ROZHODNE GANJA
@Tryptaminedream opäť sa stretávame pri tejto téme .. táto konkrétna je však slabá. žiadne prevratné objavy typu "vizuálne halucinácie" ani stará známa "brána do sveta drog"
z ganja nesu hrybi a brana do sveta drog je len preto ze je zakazana a ked uz vyskusas nieco zakazane a zistis ze to neni vobec horse jak chlast tak preco neskusit aj neco ine
Alkohol patrí k našej kultúre a alkohol nieje taký silný. Napríklad je rozdiel si vypiť prípitok a zo 3x potiahnuť jointa...aspoň také je moje pozorovanie skúsenosti z tým nemám.
studuji matematiku v Praze a trava mi pomaha chapat tezke poucky.moje abstrakce je nekolikanasobne vecsi.nici mozgove bunky?ja mam pocit ze mi po ni rostou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Marihuana mi párkrát vyliečila bolesť hrdla, kašeľ a podľa mňa ničí mozog rovnako ako alkohol
osobne si radšej vypijem, trávu nepotrbujem a nerobí mi dobre. ale keď to niekomu chutí, bude to brať, či to bude legálne alebo nie.
je jedno, či to je fér, takéto veci by sa diali furt.
a ak by marihuana bola legálna, len by to podporilo čierny trh. Konzumenti marihuany mi neprídu ako tí, ktorí by podporovali štát
a k teme... verim tomu ze je zakazana len koli polityckemu a kulturnemu vyvoju, nie koli tomu ze by bola horsia ako alkohol... na alkohol uz umrelo dost ludi a z travy nejak neviem o nikom
Mýliš sa, ale viac už dnes nevládzem povedať.
Nemáš a je to úplne naopak oproti tomu, ako to tvrdíš, zajtra to možno aj dokážem, teraz som príliš vyčerpaný večernými metafyzickými monológmi.
kazdopadne najlepsie a najzdravsie je neuzivat nic
"kazdopadne najlepsie a najzdravsie je neuzivat nic" - Nemyslím si. Človek musí niečo užívať.
A k teme. Samotne zakazanie nejakej rastliny je maximalny nezmysel. Priroda vsetko zariadila tak ako mala a aj ta trava je tu z nejakeho dovodu. Uz len cakam, kedy zakazu psov a macky, sak hryzu a skriabu..
Tie zákony o nefajčení sú výsledkom ľúbivej politiky. Aby ľudia videli aspoň nejakú prácu politikov a aby s nimi väčšina súhlasila.
V podstate to platí o drogách a rastlinách všeobecne.
Keby tí "odborníci" len vedeli, koľko všakovakých rastlín a látok existuje...
» www.birdz.sk/forum/co-podla-...
» www.birdz.sk/forum/marihuana...
» www.birdz.sk/forum/je-alkoho...
najlepšia je jednoznačne táto:
» www.birdz.sk/forum/je-marihu...
je pomerne rozsiahla (250 ) príspevkov, ale aj tak ju odporúčam
Napriek tomuto nazoru si myslim ze marihuana by sa mala legalizovat, aby sa predislo obchodu na ciernom trhu a s nim suvisiacou kriminalitou. Kto si chce skurvit zivot, nech ide smelo do toho, ziadny clovek mu nema pravo branit, jedine ak este nie je zodpovedny sam za seba.
A myslím že by mali aj tresty zmierniť. Za jedného jointa dostať 3 roky je podľa mňa dosť... to kde sme aby niekto sedel za takúto kravinu 3 roky vo väzení?
zakaz fajcenia nieje diskriminacia fajciarov, skor zrusenie diskriminacie nefajciarov
"ludia co ich uzivaju pravdepodobne nevedia inak riesit problemy alebo inak zabit nudu"... a toto si si precital v nejakom letaku alebo ti to povedali v skole ked ste preberali drogy na biologii, vsak?
pozdravujem alpynusa a takzvaneho Oo
neviem do ma jake pravo niekomu riadit zivot a koho je tata sprepacenim vyjebana planeta narodil som sa sem a celi zivot ma tu len buzeruju jak mi niekto moze zakazat fajcit marihuanu alebo si natrhat hryby v lese lol sak to je uplne prijebane zobudte sa vi ste jak.... ja si budem robit co scem pit co scem fajcit co scem a ked sa vam to nepaci zavrite ma poslite na psychriatru vimite mi mozek alebo ma rovno zabite uz vazne nemam co dodat a potom sa este cudujte ked niekto spacha samovrazdnu a v novynach preco to spravil preco ?? nechapem..........a najlepsie na tom je ze nikde na svete neni ani kusek volnej neutralnej zeme nic tu si ludia uz aj mesiac kupuju lol sak achh ...a ze demokracia lol a to sa stavim ze ked to takto pojde dalej tak zachilu vas zavru za to ze ste dichali viac nez je povolene na jednu osobu za jeden den vazne ach sak naco sa aj hnevat ................. zbytocne
Tak to si myslíš len Ty a ešte zopár ľudí, ktorí sa v tejto téme vôbec nevyznajú.
Z empirických pozorovaní fanúšikov týchto skupín vyplýva, že častý užívateľ špiritusu je na alkohole somaticky (fyzicky) závislý, kým marihuana nevyvoláva somatickú závislosť. Taktiež je na alkohole psychicky závislé omnoho väčšie percento fajnšmekrov než u konope - podľa štúdií, ktoré som videl, psychicky závislých užívateľov na marihuane je asi okolo 0,5-1,5%. Naviac, títo ľudia majú aj rôzne iné poruchy.
...a mali ich ešte skôr, než okúsili túto drogu.
no to je blbost co si povedal .....alkohol sposobuje jednu z najtazsich zavislosti vôbec .....
poznam len 1 cloveka z 10 co je na marihuane psychicky zavysli a naozaj som na marihuanu fyzicku zavislost este nevidel zatiac co alkohol ma aj fyzicku zavislost ked mate abstakyzevraj vidite biele mysky
za druhe) marihuana ma na ludi velky vlyv, poznam zopar ludi, ktori su jasni hulici a fakt viem o com hovorim
mne je osobne jedno ci ju zlegalizuju, ale podla mna by ju zlegalizovat mohli.. alkohol a cigarety su legalne preto, ze uz oddavna su velmi rozsirene a aj tak by sa predavali a kto by to aj uzakonil ix nelegalitu vsakze...
dalej by som xcela podotknut, ze trava neni taka nevinna jak tu vsetci tvrdite.. dobre ludia zomreli na otravu alkoholom ale trava je nebezpecna vo veci psyxiky, moze to spustit psyxicke xoroby, ktore by sa mozno nikdy neprejavili
a este to soferovanie.. neviem ako vy, ale ja by som si nesadla do auta, ak by riadil skureny clovek, staci mi jak mi kamoska 3 hodiny hovorila o oveckax a kuriatkax a ja som sa smiala a pritom som mala neskutocnu paranoju
berem, ze z toho maju ini dobre stavy, ale videli ste uz dakedy skureneho cloveka? nepoxybujem, ze hej tak potom jak mozte povedat, ze je uplne v pohode
posledny clovek, ktoreho som videla skureneho stal polovicu festu na jednom mieste, ledva prenasal vahu z jednej nohy na druhu a oci mal cervene jak paradajky, nehovorim o tyx slzax jak keby bol na pohrebe pana... a toto, je zabava hej?
ako zabava je zabava, ale toto uz vazne ne... takze, robte si co xcete, ale na travu mam rovnaky nazor jak na alkac: ked sa clovek xce odreagovat, nic lepsie ho nenapadne alebo ked nema dostatocnu vlu si povedat nie..
a este som xcela vlastne reagovat na to obmedzovanie a demokraciu.. mas uplnu pravdu, zijeme vo svete s mnozstvom ludi, kazdy je nejak obmedzovany, niekde viac, niekde menej, bud si na to zvyknes alebo odides zit do pralesa a budes lovit vtaky lukom a oberat pralesove ovocie haha.. asi vsetko, dakujem za priestor, dost vela som ho zabrala