@aqualoop bezdôvodná žalúdočná nevoľnosť, bezdôvodné odsudzovanie ľudí ked im povieš že ju preferuješ pred alkoholom, bezdôvodné odsudzovanie ľudí ked im povieš že v danom momente si pod jej vplyvom aj ked ak by si im to nepovedal tak by na to neprišli.
plus zmotávanie sa na negatívne myšlienky ak nemáš poruke nič lepšieho na čo by si sa zmotal.
všetko z osobnej skúsenosti
@earl - z trávy mozgové bunky neodumierajú a všetky jej efekty vrátane dlhodobých miznú najneskôr po pár mesiacoch po jej vysadení. okrem odsudzovania ľudmi, samozrejme.
@midnight " a všetky jej efekty vrátane dlhodobých miznú najneskôr po pár mesiacoch po jej vysadení." Je k tomu aj nejaka studia (vyskum) alebo odkial si cerpal namet na myslienku?
@anxiousfish všetky ktoré za niečo stoja, najmenej tri ktoré keby sa mi chcelo tak si znova konkrétne vygooglim a dám ti odkazy, ale nechce sa mi, pretože nevidím dôvod suplovať svojim časom a úsilím tvoju neochotu/neschopnosť zisťovať si reálne informácie.
čiže pohľadaj si a potom sa mi znovu ozvi prípadne.
@midnight to co si napisal ze o mozgu je s casti pravda, pokial sa zasiahne este vcas tak je to pravda, ale ked uz neskoro tak je proces uz nevratny(neskoro to moze byt cca 1-4roky fajcenia zalezi na tom ako casto). Asi si sa pomylil co sa tyka alkoholu tam je ten proces vratny skoro uplne aj ked je uz ako sa hovori neskoro.
pri dlhodobejsom uzivani porucha kratkodobej pamäte a flegmatickejsi pohlad na svet(ale nvm ci tioto je prave negativom ) a u psychicky slabsich ludi sa moze dostavit paranoja a schizofrenia, ale inak ma aj vela kladov
@hopelight a k tomu co si napisala by som len povedal ze pri tej vytretosti neide ani tak o tu dlhodobost ...niekto moze byt vytrety aj po pomerne kratkom case, ale ide hlavne o sposob uzivania ...jasne ze ked ludia ktorych poznas ty, tahaju denne riadne skero cez kacku alebo finske tak su potom vymeteny ...keby si radsej spravili brko a nechceli sa zakzdu cenu sfajcit co najvaac tak by aj po 10 rokoch fajcenia boli normalny
@mefistofel a tebe bud úplne jebe alebo si pokrytec, lebo keby ani jedno z toho a obťažoval by si sa pozrieť si nejaké závery z výskumov tak by si vedel že to čo hovoríš je totálna pičovina a možno by si to aj priznal
@midnight fajcenie marihuany neposkodzje len mozog ale robi aj horsie veci ako porucha osobnosti, depresie, uskost a podobne, a keby fajcis kazdy den staci len jednu cigaretu tak po case budes mat vola sa to flaky na mozgu a su take iste ako ma clovek z alzheimerovou chorobou a to si clovek este ani neuvedomuje ze sa s nim nieco deje. v tedy je este normalny. a tie casti v mozgu sa skor zmensuju ako poskodzuju ale v kazdom pripade po dlhsej dobe je to pre mozog aj marihuana toxicka....
vyskumy su rozne a dost sa od seba lisia ...v niektorych pripadoch aj protirecia ...minimalne ta istota, ktoru davas svojmu stanovisku je preto nemiestna. co je fakt.. ze THC je toxicke pre neurony hipokampusu. minimalne preto a aj vyskumy to potvrdzuju, to moze degenerativne vplyvat na nedospelych konzumentov.
nenasiel som ani jeden prieskum, ktory by priamo tvrdil to, co som v predchodzom komente zatvorkoval.
...co je horsie, je mozny degenerativny dopad na psychiku / je tazko statisticky pozorovatelny a pre vonkajsi svet neviditelny - ako to uz pri psychickych chorobach byva / - ked aspon trochu tusis ako funguje ludska psychika das mi za pravdu, ze tie stavy typu @13 mozu mat znacny vplyv na zvysovanie tendencie pre ochorenie dusevymi neduhmi.
ked sa zle zmotas a nebodaj do toho aj grcas tak to je asi najhorsi stav v zivote aky som kedy zazila...ale to sa casto nestava...teda mne...je to moc individualne tieto negativne ucinky...dalej ak sa nebodaj stanes jednym z tych zavislakov ktori robia normalnym hulicom zle meno tak to ide dost do penazi a nerata sa ti den bez toho aby si si nezahulil a si ochotny preto urobit cokolvek...viac negativit ma nenapada...mozno este to ze moc rozmyslas nad ludmi naokolo analyzujes ich spravanie do takej hlbky az sa ti zda ze si jediny normalny clovek v partii ale na to sa da zvyknut
3. definuj "porucha osobnosti". lebo ak myslíš "zmena osobnosti", tak to sa človeku deje pri akomkoľvek mierne netypickom zážitku, a ak myslíš skutočne klinicky definovanú poruchu osobnosti, tak zasa, daj zdroje; lebo ty tvrdíš, čiže je tvojou zodpovednosťou aj potvrdiť.
3. "fľaky na mozgu" nie je žiadny odborný výraz na ktorý by sa dal použiť zvrat "volá sa to", jediný reálny úkaz ktorý som v súvislosti s týmto výrazom našiel boli melanomy prípadne metastázy, a musel by si byť veľmi hmmm aby si tvrdil že si myslel toto
4. Marihuana je cca 10 000 (čítaj "desať tisíc") krát menej toxická ako alkohol, a to bohužiaľ (pre teba) neochotne obvykle priznávajú aj štúdie čo sú očividne zamerané proti nej.
5. kým sa bavíme z pozície názor proti názoru, tak nemáš šancu vyhrať (rovnako ako ja, ale ty si tu v pozícií ignoranta/hypotezanta, ja som len skeptik, takže mne to môže byť jedno), takže kým neuvedieš kredibilné zdroje tak sa nemáme o čom baviť.
@midnight co sa tyka toho alkoholu, ja som nehovoril ze alkohol je menej toxicky ako marihuana, len som napisal ze aj marihuana je toxicka pri dlhom uzivani... myslim ze to je zasadny rozdiel.... alkohol pri vacsom mnozstve je velmi toxicky, lebo skoro okamzite prechadza cez steny do krvy
ale zas na druhu stranu ked sa pije malo alkoholu(jeden poharik za hodinu) tak sa premiena z alkoholu(toxicky)-acetaldehyd(toxicky)-kyselina octova(neskodna v takom mnozstve), takze alkohol nemusi byt tiez vobec skodlivy tj. nedojde k intoxikacii
a ja mam ti poskytnut zdroje co som cital pred 4rokmi a ty ako co si napisal tak to je uplne spolahlive ze iba ty mas pravdu a nikto iny?.... A tie flaky(su na rentgene) su vidiet ako cierne diery, neviem ako sa to presne odborne vola(ale podobne, ale ine vznikaju aj pri kofeine, nikotine a alkohole)..... Ale neviem kde najdem tie vyskumi o tom to uz bolo davno, ale ked som teraz listoval netom tak som narazil na meno Daniel G. Amen ten mal tiez podobne vysledky ako co som cital vyskum od niekoho ineho.
este doplnim tvoje "takže kým neuvedieš kredibilné zdroje tak sa nemáme o čom baviť." o tom ze sa vratia do povodneho stavu... ale nemyslim to ze clovek si 3x zapali a konec uz to nikdy v zivote nebude mat, ale dlhodobejsie uzivane...
@midnight za to, že ty holduješ tráve sa tu nemusíš púšťať do iných ľudí. Nikto tu neporovnával trávu s alkoholom pokiaľ viem, baví sa čisto o tráve a tá je škodlivá pri dlhodobom užívaní.. Ja poznám xy ľudí, ktorí sú vytretí kvôli tomu, že húlia.. Ja tiež nemám nič proti ľuďom, ktorí si z času na čas dajú trochu pre zlepšenie nálady alebo čo, ale ak niekto húli pravidelne veľmi sa to odzrkadlí na jeho povahe, pamäti a celkovom zmýšľaní a keď nie si schopný akceptovať aj negatíva trávy tak by si sa mal zamyslieť, či by nebolo lepšie viac čítať ako húliť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
plus zmotávanie sa na negatívne myšlienky ak nemáš poruke nič lepšieho na čo by si sa zmotal.
všetko z osobnej skúsenosti
@earl - z trávy mozgové bunky neodumierajú a všetky jej efekty vrátane dlhodobých miznú najneskôr po pár mesiacoch po jej vysadení. okrem odsudzovania ľudmi, samozrejme.
čiže pohľadaj si a potom sa mi znovu ozvi prípadne.
@hopelight a k tomu co si napisala by som len povedal ze pri tej vytretosti neide ani tak o tu dlhodobost ...niekto moze byt vytrety aj po pomerne kratkom case, ale ide hlavne o sposob uzivania ...jasne ze ked ludia ktorych poznas ty, tahaju denne riadne skero cez kacku alebo finske tak su potom vymeteny ...keby si radsej spravili brko a nechceli sa zakzdu cenu sfajcit co najvaac tak by aj po 10 rokoch fajcenia boli normalny
nenasiel som ani jeden prieskum, ktory by priamo tvrdil to, co som v predchodzom komente zatvorkoval.
...co je horsie, je mozny degenerativny dopad na psychiku / je tazko statisticky pozorovatelny a pre vonkajsi svet neviditelny - ako to uz pri psychickych chorobach byva / - ked aspon trochu tusis ako funguje ludska psychika das mi za pravdu, ze tie stavy typu @13 mozu mat znacny vplyv na zvysovanie tendencie pre ochorenie dusevymi neduhmi.
2. bla... bla... bla... daj zdroje
3. definuj "porucha osobnosti". lebo ak myslíš "zmena osobnosti", tak to sa človeku deje pri akomkoľvek mierne netypickom zážitku, a ak myslíš skutočne klinicky definovanú poruchu osobnosti, tak zasa, daj zdroje; lebo ty tvrdíš, čiže je tvojou zodpovednosťou aj potvrdiť.
3. "fľaky na mozgu" nie je žiadny odborný výraz na ktorý by sa dal použiť zvrat "volá sa to", jediný reálny úkaz ktorý som v súvislosti s týmto výrazom našiel boli melanomy prípadne metastázy, a musel by si byť veľmi hmmm aby si tvrdil že si myslel toto
4. Marihuana je cca 10 000 (čítaj "desať tisíc") krát menej toxická ako alkohol, a to bohužiaľ (pre teba) neochotne obvykle priznávajú aj štúdie čo sú očividne zamerané proti nej.
5. kým sa bavíme z pozície názor proti názoru, tak nemáš šancu vyhrať (rovnako ako ja, ale ty si tu v pozícií ignoranta/hypotezanta, ja som len skeptik, takže mne to môže byť jedno), takže kým neuvedieš kredibilné zdroje tak sa nemáme o čom baviť.
ale zas na druhu stranu ked sa pije malo alkoholu(jeden poharik za hodinu) tak sa premiena z alkoholu(toxicky)-acetaldehyd(toxicky)-kyselina octova(neskodna v takom mnozstve), takze alkohol nemusi byt tiez vobec skodlivy tj. nedojde k intoxikacii
a ja mam ti poskytnut zdroje co som cital pred 4rokmi a ty ako co si napisal tak to je uplne spolahlive ze iba ty mas pravdu a nikto iny?.... A tie flaky(su na rentgene) su vidiet ako cierne diery, neviem ako sa to presne odborne vola(ale podobne, ale ine vznikaju aj pri kofeine, nikotine a alkohole)..... Ale neviem kde najdem tie vyskumi o tom to uz bolo davno, ale ked som teraz listoval netom tak som narazil na meno Daniel G. Amen ten mal tiez podobne vysledky ako co som cital vyskum od niekoho ineho.
este doplnim tvoje "takže kým neuvedieš kredibilné zdroje tak sa nemáme o čom baviť." o tom ze sa vratia do povodneho stavu... ale nemyslim to ze clovek si 3x zapali a konec uz to nikdy v zivote nebude mat, ale dlhodobejsie uzivane...