Neprípustné! Určite by som to nikdy neskúsil. Už som z toho pár ľudí „vysekal“, a viem, čo to s nimi spravilo a koľko námahy mi to dalo, kým sa mi podarilo zbaviť ich závislosti.
Hovorte si, že to nie je závislosť, že je to prírody a neviem čo všetko. Ale vedzte, že máte len jeden život a ten by ste si mali prežiť sami. Normálne je nebrať!
alkohol, je tolerovany a sposobuje zavislost. Cigarety - nikotin, takisto
marihuana nesposobuje fyzicku zavislost. To je overene, ak si nedas travu tak je to to iste ako ked si nedas cokoladu hoci na nu mas chut. Mozno si par ludi dostal z toho, len velmi pochybujem ze frcali len cisto na trave. Vsetko samozrejem s mierou. A alkohol a cigarety su omnoho vecsie svinstvo nez trava.
V coca cole nebol priamo kokaín, ale výťažok z Koky (z nej sa vyrába aj kokoaín, teda mal by sa, to svinstvo čo dostanete na ulici s tým nemá zväčša moc spoločné).
A tie reči o tom, že to nespôsobuje fyzicku závislosť ste neviem kde zobrali. Ono nie je ťažké ísť na pochybné stránky, ktoré píšu zhúlení magori, ktorých životným heslom je: Legalizé, pričom ani nepoznajú význam toho slova, ale dajú sa na to nabaliť 14tky, tak prečo nie?!
Vedeckým výskumom je dokázané, že to spôobuje aj fyzickú závislosť. A môžem potvrdiť, že som to videl aj na vlastné oči.
V slávnom liberálnom Holandsku stúpol počet závislích na marihuane v posledných rokoch viac ako trojnásobne.
Prečo myslíš, že chodia narkomani závislí na marihuane na odvykačku? Len tak z hecu?
A niektorý máte tiež pravdu v tom, že alkohol a cigarety sú ešte nebezpečnejšie. Avšak nie preto, že by mali horší vplyv na človeka (opäť je vedecky dokázané, že fajčenie marihuany, je približne 7 krát škodlivejšie, ako fajčenie cigarety), osobne si myslím, že vplyv je pri všetkých drogách zlý. Nebezpečnejšie sú však preto, že sú spoločnosťou akceptované, avšak aj marihuana ich v tomto dobieha.
tráva áno, ale nie na mne okolo mňa to je skoro všade, ale mne to nerobí dobre. teda už nie, nebaví ma prestávať vidieť a byť neschopná konverzácie. keď sa ostatní rehocú, mne sa chce spať a hučí mi v hlave. radšej poldeci
pobafaj ma rozdiel sú osobné skúsenosti a tvoje vedecké štúdie poznám ľudí čo húlili 5-6 rokov vkuse, denno denne a nemali problém s tým prestať zo dňa na deň. fyzická závislosť na tráve nieje! si pamataj. psychická určite ale tá je na všetkom.
a o škodlivosti: psychika-človek je z trávy sprostý, fyzická škodlivosť: vraj 7x horšie ako cigarety... hmm... čo je horšie dať si brčko denne, alebo spláchnuť krabičku cigariet? neviem čo teba učili v škole, ale podľa všetkých mojich vedomostí je fajčenie tabakovín horšie a dosť podstatne
@straithedge na vedecke vyskumy sa neodvolavaj. Su neobjektivne. Na THC je LEN psychicka zavislost, ked niektori musia ist na odvykacku tak to je len ich slaba vola, ze si nevedia povedat nie. Tiez poznam ludi co hulia denno-denne a nemaju probllem len tak prestat a nehulit isty cas. A jedina zmena ktoru postrehli (vacsina z nich)? Mensia chut do jedla a pamataju si viac snov. Takze naozaj "kruta" droga, ktora si vybera dan na "zavyslich"...
mi to liezlo na nervy som mala pocit ze to nikdy neprejde
ale ak tomu dakto iny fandi,nijak extra proti tomu nevystupujem...niekto chlasta a potom rozbije celu krcmu, niekto sa sfajci, pousmieva a naje sa...co je horsie?
kazdopadne ked zas niekedy vidim ako to daktorym spomalilo rozmyslanie
ked to niekto ponukne zadarmo tak co..sranda musi byt...ale ze by som si to daval pred ranajkami,obedom,vecerou...som dost blby aj bez toho
a zboznujem chalanov vo veku 14-16rokov,s velkymmi nohavicami a mikinou,čudesne módnou siltofkou, ked dojdu za mnaou"nazdár brácho nemáš na predaj jedno Géčko?"a este pritom smiesne hybu rukami
To iste ti mozem povedat na cokoladu. mas na nu chut ale nedas si ju tyzden, lebo s tym problem nemas. ale akonahle zozeres celu cokoladu tak si zase zavisly na nej? Jedna vec je ako to vplyva na kazdeho cloveka, kazdy mame iny organizmus, ale samozrejme zase nie hulit denne 4x. Mozno raz za cas a ten "cas" je u kazdeho individualny. Ja tiez nepotrebujem byt spraseny dennodenne.
Co sa tyka toh okrasneho vyskumu tak: 7x nebezpecnejsie ako tabak? mozno ako tabak ano, ale nie ako Nikotin, ak vies nieco z chemie tak budes poznat rozdiel. A ludia, ktori fajcia ked zabijaju seba je ich problem, ale tiez to nieje az tak dokazane, lebo 80 rocny dedkovia ti fajcia tiez statocne a nic im nieje, je to o zvyku organizmu, ale ti co fajcia zabijaju ludi okolo a to ma na tom vytaca.
povim ti ze si napisal dost velku blbost ze je to 7x nebezpecnejsie ako tabak... myslim ze sa to porovnavalo tak ze jeden joint je asi ako 5 cigariet.. bral sa do uvahy joint miesany s tabakom, ta vec co najviac skodi je prave ten tabak a skodi silnejsie pretoze filter nie je taky ako na cigarete... ked si to vezmes tak ked clovek sam vyhuli za den 4 jointy tak mu to skodi priblizne asi ako priemernemu fajciarovi... lenze 4 jointy denne to je extrem a pri fajceni to je normalne... navyse vela ludi huli z vodnych bong kde davas len cistu travu a este sa necistoty filtruju cez vodu.. toto skodi mnohonasobne menej ako cigareta...
k tej zavislosti.. fyzicka neexistuje.. jedina fyzicka zavislost moze vzniknut na jointoch miesanych s tabakom ale vznika prave na ten tabak o com dotycny nemusi vedet a mysli si ze na tu travu...
jedina zavislost je psychicka ale poviem ti, ze zavislost na internete dokaze byt mnohonasobne silnejsia
Este mam na teba otazku : skusal si to uz?
ak nie nemame sa o com bavit pretoze nemozes vedet o com sa bavis
...A opäť tie vedecké štúdie...podaktorých zapojených tu do debaty...vedecké štúdia o marihuane a jej ťažkej závislosti a škodlivosti vznikajú na niektorých zúfalcoch, ktorý samozrejme majú problém aj z inými drogami, alebo narobili toľko zla vplyvom aj iných drog, že slúbili rodičom, že sa dajú liečiť, inak pôjdu do basy, preto ich psychika je tak rozdrbaná, že tomu vedcovi - doktorovi tlápu často aj nezmysly a keď do toho si predstavíš, že ten vedec - doktor nemá vlastné skúsenosti z marihuanou, tak vznikne akýsi knižný odpad a ten si prečíta človek, čo s tým nemá tiež žiadne skúsenosti a snaží sa potom nejakým spôsobom vyjadriť v anketách ako skúsený človek...super...Nie som za totálne zhulovanie sa do nemoty bez náznaku pochopiť o čom to je, ale zakúrim si cez víkend mimo práce v prírode, doma z dobrými ľuďmi...nerobí mi to žiadny problém ani sa nad tým nepozastavujem už vyše pol života...nefajčím, nepijem, neberem iné drogy...kto vie ako by si ten vedec poradil so mnou...Mám rád ľudí, ktorí neužívajú vôbec nič...no sú super osobnosti...nebudem ich do toho predsa nútiť. Fyzická závislosť na marihuane?...Tak akurát u tích, čo si musia stoj čo stoj zakúriť, keď nieje poruke nič inšie...alebo na dojazdy??? Marihuanu ako rastlinu navrhla príroda, jej účinok je tak isto prírodný...no jej individuálne prehnané užívanie a následné siahnutie po chemicky vyrobených drogách človekom nieje prírodný ani normálny...tak isto napr. automaty...bože to je na svete zúfalcov...asi budú "fyzicky" závislý, keď prídu o všetok majetok a rodinu...V prvom rade môže za všetko počínanie len a len sám človek...každý sme iný a preto by nielen marihuana mala byť hodnotená individuálnejšie a ľuďmi, ktorý o tom skutočne niečo vedia a neskýdajme tu nejaké úryvky a štatistiky z dajakých vedeckých knižiek o závislostiach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
@8 je rozdiel zly stav a stav high
@11 neboj ja som sa sam zo sebou hadal ci som videl autobus alebo nie holt vtedy bolo hafo na mna
rofl ...
a potom som bol cely vecer smutny... takze nesadlo...
take velke jarne upratovanie.
dve vodne a frrrrrrr, vely dom je upratany, zda sa ti ze to boli tri sekundy a to nehovorim o koseni
Hovorte si, že to nie je závislosť, že je to prírody a neviem čo všetko. Ale vedzte, že máte len jeden život a ten by ste si mali prežiť sami. Normálne je nebrať!
marihuana nesposobuje fyzicku zavislost. To je overene, ak si nedas travu tak je to to iste ako ked si nedas cokoladu hoci na nu mas chut. Mozno si par ludi dostal z toho, len velmi pochybujem ze frcali len cisto na trave. Vsetko samozrejem s mierou. A alkohol a cigarety su omnoho vecsie svinstvo nez trava.
@mezomus ma pravdu
A tie reči o tom, že to nespôsobuje fyzicku závislosť ste neviem kde zobrali. Ono nie je ťažké ísť na pochybné stránky, ktoré píšu zhúlení magori, ktorých životným heslom je: Legalizé, pričom ani nepoznajú význam toho slova, ale dajú sa na to nabaliť 14tky, tak prečo nie?!
Vedeckým výskumom je dokázané, že to spôobuje aj fyzickú závislosť. A môžem potvrdiť, že som to videl aj na vlastné oči.
V slávnom liberálnom Holandsku stúpol počet závislích na marihuane v posledných rokoch viac ako trojnásobne.
Prečo myslíš, že chodia narkomani závislí na marihuane na odvykačku? Len tak z hecu?
A niektorý máte tiež pravdu v tom, že alkohol a cigarety sú ešte nebezpečnejšie. Avšak nie preto, že by mali horší vplyv na človeka (opäť je vedecky dokázané, že fajčenie marihuany, je približne 7 krát škodlivejšie, ako fajčenie cigarety), osobne si myslím, že vplyv je pri všetkých drogách zlý. Nebezpečnejšie sú však preto, že sú spoločnosťou akceptované, avšak aj marihuana ich v tomto dobieha.
pobafaj ma rozdiel sú osobné skúsenosti a tvoje vedecké štúdie poznám ľudí čo húlili 5-6 rokov vkuse, denno denne a nemali problém s tým prestať zo dňa na deň. fyzická závislosť na tráve nieje! si pamataj. psychická určite ale tá je na všetkom.
a o škodlivosti: psychika-človek je z trávy sprostý, fyzická škodlivosť: vraj 7x horšie ako cigarety... hmm... čo je horšie dať si brčko denne, alebo spláchnuť krabičku cigariet? neviem čo teba učili v škole, ale podľa všetkých mojich vedomostí je fajčenie tabakovín horšie a dosť podstatne
ale ak tomu dakto iny fandi,nijak extra proti tomu nevystupujem...niekto chlasta a potom rozbije celu krcmu, niekto sa sfajci, pousmieva a naje sa...co je horsie?
kazdopadne ked zas niekedy vidim ako to daktorym spomalilo rozmyslanie
A ako niekto napísal: „len tak prestat a nehulit isty cas“, to nie je zbavenie sa závisti, aknova začneš, znamená to, že si na tom závislí.
a zboznujem chalanov vo veku 14-16rokov,s velkymmi nohavicami a mikinou,čudesne módnou siltofkou, ked dojdu za mnaou"nazdár brácho nemáš na predaj jedno Géčko?"a este pritom smiesne hybu rukami
To iste ti mozem povedat na cokoladu. mas na nu chut ale nedas si ju tyzden, lebo s tym problem nemas. ale akonahle zozeres celu cokoladu tak si zase zavisly na nej? Jedna vec je ako to vplyva na kazdeho cloveka, kazdy mame iny organizmus, ale samozrejme zase nie hulit denne 4x. Mozno raz za cas a ten "cas" je u kazdeho individualny. Ja tiez nepotrebujem byt spraseny dennodenne.
Co sa tyka toh okrasneho vyskumu tak: 7x nebezpecnejsie ako tabak? mozno ako tabak ano, ale nie ako Nikotin, ak vies nieco z chemie tak budes poznat rozdiel. A ludia, ktori fajcia ked zabijaju seba je ich problem, ale tiez to nieje az tak dokazane, lebo 80 rocny dedkovia ti fajcia tiez statocne a nic im nieje, je to o zvyku organizmu, ale ti co fajcia zabijaju ludi okolo a to ma na tom vytaca.
povim ti ze si napisal dost velku blbost ze je to 7x nebezpecnejsie ako tabak... myslim ze sa to porovnavalo tak ze jeden joint je asi ako 5 cigariet.. bral sa do uvahy joint miesany s tabakom, ta vec co najviac skodi je prave ten tabak a skodi silnejsie pretoze filter nie je taky ako na cigarete... ked si to vezmes tak ked clovek sam vyhuli za den 4 jointy tak mu to skodi priblizne asi ako priemernemu fajciarovi... lenze 4 jointy denne to je extrem a pri fajceni to je normalne... navyse vela ludi huli z vodnych bong kde davas len cistu travu a este sa necistoty filtruju cez vodu.. toto skodi mnohonasobne menej ako cigareta...
k tej zavislosti.. fyzicka neexistuje.. jedina fyzicka zavislost moze vzniknut na jointoch miesanych s tabakom ale vznika prave na ten tabak o com dotycny nemusi vedet a mysli si ze na tu travu...
jedina zavislost je psychicka ale poviem ti, ze zavislost na internete dokaze byt mnohonasobne silnejsia
Este mam na teba otazku : skusal si to uz?
ak nie nemame sa o com bavit pretoze nemozes vedet o com sa bavis