@v3nty fakt ta to zaujima? ja som neprecitala ani 50 stran a nechala som to. hitler bol este horsi spisovatel ako maliar. a tie keci v tej knihe... az mi z nich bolo zle
@Feex8 zacal som ju citat lebo ma zaujima co je vnej , nepovedal som ze ma zaujala ta kniha (btw precital som 3strany , pride mi to zatial ako film hitler:vzostup zla)
skús si sadnúť k vínu, pustiť si jazz a začni to čítať nahlas, akoby si niekomu rozprávala fantastický zážitok, vyplešti oči, skáč si sama do reči, predbiehaj sa a zakokci sa, buď nadšená a potom ešte začni skákať do jazzu.
Stale mam nieco rozcitane . Ale s docitavanim to je horsie.. Uz asi dva roky citam grafologiu, cinske umenie citania z tvare a i. psychologicke, napr: » static.squidoo.com/resize/squidoo_...
@ratsanares ale v pohode, myslela som to tak, že keď mám možnosť čítať po FJ, tak nebudem čítať po SJ.. a celkovo, keď mám možnosť čítať v pôvodnom jazyku, tak to tak prečítam
@surreal Ale toho Roberta Fulguma Ti tiez vrelo odporucam . Skvely chlapik, pise o obycajnych veciach takym stylom svojho pohladu, lahko filozoficky, ale uplne krasne, vtipne a hlavne NEVSEDNE. Jeden z najlepsich, povedzme, modernych autorov, akych poznam.
Ano, ale namam vobec cas sa k nej vratit, lebo miesto toho citam odborne anglicke clanky, o ktorych sa mi vacsinou zda, ze im rozumeju iba ich autori. A este mam okrem ineho dojem, ze pisu v hadankach.
Už dosť dlho mám rozčítané Hellerove Niečo sa stalo, ale oproti Hlave ma to vôbec nechytilo, tak to leží v polici. Včera som sa prehrýzla ku koncu Mužských interiérov a deň predtým som dočítala Ako ďaleko je do Šanghaja no a teraz sa asi pravdepodobne pustím do dejín filozofie kvôli seminárke z nosky, aj keď by som rada urobila atak na mestskú knižnicu :/
taskže pred včerom som konečne dočítala ľavú ruku boha, mám rozčítanú básňovú eddu, čosi o sebavedomii, od Kinga Hřbitov zvířatek a včera som začala čítať dom v stráni...
Ta.. také na psychiku dosť...keby len tak vraždila že hned tak nič... ale jak si Paula pomaličky podáva....Brŕ´alebo ten policajt :/,ale inak ako dobrá kniha
obcas to boli fakt komercne sracky, ale niektore napady boli dobre, niketore zapletky neodhalitelne... len keby tam nevstavali z mrtvych bolo by to ovela lepsie. takto to ma nadych telenovely pre americku mladez.
zaroven motiv zabudnutych bohov bol uz tolko krat pouzity, ze Gaiman asi nic nove nepriniesol.
zaujimava paralela so stratenou generaciou, hlavny hrdina sa zucastni vojny bohov, ktora je ako inak zbytocna, prichadza o vsetko, na konci je strateny v realneom svete...
@godot tiez som akurát dočítala American Gods mne sa to páčilo len sa mi to občas zdalo trochu dlhé a pomalé ale nápady sa mi páčili aj tá snovosť, aj sa mi to zdalo byť originálne aj ked to asi preto že takýto typ fantasy moc nečítam.
pacilo sa mi to. je to tenka knizka, lahko sa cita, pekne sa predstavuje v myslienkach. kazda pasaz ma svoj ucel. velmi dobre, aj ked pribeh mi nebol velmi blizky, velmi ma nezaujal, ale zaver uzasne to vsetko dotvara, ze som si povedal, ze ten pribeh vlastne dolezity nebol. tak ci tak, stratenu generaciu som aj tak nemal rad, tak co sa dalo cakat od pribehu?
Temny obraz docitany so zatajenym dychom. vcelku abstraktne, pribeh tam podla mna opat nebol dolezity, hlavne ze autor povedal co chcel, aj ked v zavere sa par krat potkol pri uzatvarani zapletky. kazdopadne najlepsia kniha poslednych dni. pre mna.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
124 komentov
potom chcem Plamene inkvizicie
Aj pridávanie fotiek,fór,a pod. zmizlo z hlavnej stránky,na úkor toho je tam nepotrebný "kalendár"
Stephen King-Mizéria (brŕŕ)
a ba
vlastne ešte Zasľúbenú krajinu.
a
@whatsername8 - Parfum je skvelý, to som zhltla za dva dni..... Lolita ma sklamala, film sa mi akosi páčil viac
Fantastická, už tretí krát
Raymond Khoury- Stvatyna na str 213
Jerry B. Jenkins - Bojovnici trizne strana 3 (no co ale zacal som)
Pred týždňom som za jednu noc prečítala rieku duší a teraz čítam po druhýkrát od Juliette Benzoniovej Krásnu Katrin.
Jozef Karika - V tieni mafie
a Radoslav Procházka - Mak vs. Gatsby
[/IMG][/URL]
celkom ok, ale posrat sa z toho nejdem.
Na túto knihu som nejak zaťažený ,už ju čítam 4x.
a ešte ma čaká Body In The Making od editorov Nancy N. Chen a Helene Moglen
a rada by som si konečne prečítala toho Bukowskeho, čo mám na stole, ale to asi až keď skončím semester :/
skús si sadnúť k vínu, pustiť si jazz a začni to čítať nahlas, akoby si niekomu rozprávala fantastický zážitok, vyplešti oči, skáč si sama do reči, predbiehaj sa a zakokci sa, buď nadšená a potom ešte začni skákať do jazzu.
ak ťa to ani tak nechytí, tak neviem potom.
@sputanemorca NENI MOZNE! AJ JA, AJ JA!!!
Takze:
Tisic ziarivych slnk
Pokračovanie Bielej Masajky
+ skriptá
už ju mám rozčítanú dosť dlho...mohla by som ju dočítať...tieto prázdniny to spráskam!!!
a Sartre nemá až tak ťažký jazyk.
Z ostatnych take, ako:
a co existencionalisticke fylozoficke eseje... tie sa mozu aj v nasom jazyku??
... cize myslis ze smrtelnik co neovlada francuzstinu je odkazany len na svoj vlastny existencionalizmus?
ach jooo
nic nebude dokonale
tak som to myslela.
@flussica jéj, na drak sa vracia si už dlho brúsim zuby , takisto ako na Proces, hoci začať chcem Premenou.
Ďalej od Kinga:
Príbehy vdovy Lisey(strašne sa mi nedarí do toho začítať, ale ja to raz dočítam!)
Dievča, ktoré malo rado Toma Gordona(tam som došla za polku, asi na tretí pokus.)
Robin Cook - osudný gén(dlho si na ňu hladám čas niekedy už ju musím dočítať)
A ešte nejaké by sa našli..
Ta.. také na psychiku dosť...keby len tak vraždila že hned tak nič... ale jak si Paula pomaličky podáva....Brŕ´alebo ten policajt :/,ale inak ako dobrá kniha
obcas to boli fakt komercne sracky, ale niektore napady boli dobre, niketore zapletky neodhalitelne... len keby tam nevstavali z mrtvych bolo by to ovela lepsie. takto to ma nadych telenovely pre americku mladez.
zaroven motiv zabudnutych bohov bol uz tolko krat pouzity, ze Gaiman asi nic nove nepriniesol.
zaujimava paralela so stratenou generaciou, hlavny hrdina sa zucastni vojny bohov, ktora je ako inak zbytocna, prichadza o vsetko, na konci je strateny v realneom svete...
teraz som zacal citat=
[URL= » img512.imageshack.us/i/have.jpg/... ][IMG=
][/IMG][/URL]
Medzi čítaním ďalšej (už sa blížim ku koncu) Pretchettovky - Zajímavé časy
» www.martinus.sk/?uItem=47702...
pacilo sa mi to. je to tenka knizka, lahko sa cita, pekne sa predstavuje v myslienkach. kazda pasaz ma svoj ucel. velmi dobre, aj ked pribeh mi nebol velmi blizky, velmi ma nezaujal, ale zaver uzasne to vsetko dotvara, ze som si povedal, ze ten pribeh vlastne dolezity nebol. tak ci tak, stratenu generaciu som aj tak nemal rad, tak co sa dalo cakat od pribehu?
teraz som zacal citat=
[URL= » img517.imageshack.us/i/n377.jpg/... ][IMG]
[/IMG][/URL]
tato tema by nemala umriet.
a zacal som citat=
[URL= » img59.imageshack.us/i/thenameofther... ][IMG]
[/IMG][/URL]