@interrupcio Neviem to asi uplne presne popisat. Turistika mi znie ako nieco serioznejsie nez len prechadzka v prirode. Turistiku som musela robit s rodicmi, ked sme svojho casu pravidelne kazdy vikend chodili do Tatier na celodenne tury, ktore som neznasala a vzdy som sa cca po 3 hodinach zacala nudit. Mam rada prechadzanie sa v lesoch, v prirodnych parkoch atd., ale preferujem moznost ist podla pocitu a nalady, kam sa mi zrovna chce a nie cielene na nejaky kopec a podobne. A mozem mat na sebe obycajne tenisky a saty, ziadne oblecenie so specialnymi vlastnostami a velke skarede topanky.
Este mi napadol jeden dovod: turistika je pre mna ako sportova aktivita prilis nenarocna (pri behu, cyklistike atd. spalim ovela viac kcal resp. za ovela kratsi cas) a ako sposob relaxu prilis narocna hlavne kvoli tomu, ze musim na nespevnenom terene davat velky pozor na nestabilne koleno s roztrhanymi vazmi.
@burn presne o tomto to je ako píšeš, aj ja hrozne mám rád turistiku ale isto nie náhlenie sa s niekým v nejakej väčšej menšej skupinke po ťažko zdolateľných terénoch v nejakých vibramoch, turistickom postroji čo váži 30 kg a nemám z prírody nič. akurát som sa vrátil z prechádzky. nádherne zasnežené okolo potoka na hrádzi. napravo nasnežené pole, kade chodieval som behávať, potom hrádza po ktorej som šiel ako stredom a naľavo nádherný šum nášho potoka, zboku po úbočiach potoka obsypaného ligotavým snehom. nádhera. rozmýšľal som nad kadečím. ked som prišiel domov, bolo mi senzačne. Úplne super
Dosť a hore tak fúkalo že som cez milimetrovú štrbinku pozerala tak 2 kroky pred seba inak sa nedalo ani otvoriť oči nie žeby človek aj niečo ďalej videl...
Nenazval by som to turistikou, mam par kamosov a znamych a vieme sem tam niekam vyraziť hlavne v týždni keď je málo ľudí.
Sem tam viem ísť aj sám ak mi je dlho doma, naposledu som bol v malej fatre tusím sa to volalo javorina a suchý vrch kam som uz nestihal výjsť ale nešiel som tam kvôli turistike
Jeden dovod, rychlejsie tempo, mam ako sport a dalsi, vyvencim kvalitne psa na dlhsej trase + vidim nove miesta, nieco pofotim. Co je skoda su sluzby, kvalita biedna na Slovensku, pokuty , zakazy, poplatky kde sa clovek pohne a v neposlednom rade vyrubane stromy. Napriklad min. Vysoke Tatry sa mi kvoli poctom ludi extra nepacia, to uz Strazovske vrchy su lepsie
Samozrejme, šiel by som aj hneď keď by to možnosti teraz dovoľovali, ale nedovoľujú, môžem iba maximálne v okrese.
No a turistiku mám rád preto, lebo mám veľmi rád prírodu, stromy a tiež aj rád niečo dobré robím pre seba, čiže sa aj vypotiť, spáliť kalórie.
Pracujem v Tatrách a turistov fakt nechápem veľa krát, každý deň dačo vytknutý členok, náplaste/leukoplasty rozdávam stále...
Hodinku by ma to možno bavilo.
Plus z fyzickej stránky mám z autonehody rozdrbané koleno a druhé koleno zase vytknuté, keď sa mi v sklade zadarilo, nemôžem ich namáhať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@burn
Sem tam viem ísť aj sám ak mi je dlho doma, naposledu som bol v malej fatre tusím sa to volalo javorina a suchý vrch kam som uz nestihal výjsť ale nešiel som tam kvôli turistike
No a turistiku mám rád preto, lebo mám veľmi rád prírodu, stromy a tiež aj rád niečo dobré robím pre seba, čiže sa aj vypotiť, spáliť kalórie.
Hodinku by ma to možno bavilo.
Plus z fyzickej stránky mám z autonehody rozdrbané koleno a druhé koleno zase vytknuté, keď sa mi v sklade zadarilo, nemôžem ich namáhať.