Myslím kulturne, turisticky. Na politiku a aktualnu politickú situaciu vôbec nemyslím. Ktory americký štát mate najradšej? Čo sa vám viac páči east coast alebo west coast? New York vs. Los Angeles? Chicago vs. Philadelphia? Čo z toho?
národ plný emigrantov bez histórie, ktorý ukradol pôdu pôvodným obyvateľom, vyvraždil ich a pozatváral do rezervácií? ... nie ďakujem... príroda ma láka, ale to je tak všetko...
Bracho dostal pred rokmi americke občianstvo- /správne odpovedal na otazku či mal Abraham Lincoln bradu a nejake fakty o nom + sľub / ale čo je zaujimave ešte som tam nebol lebo môj /ale cela moja rodina ano / môj sen je Kanada,Norsko,Finsko... Ale s počutia by som volil San Francisco lebo tam su električky a cele mesto je take europskejšie /hipisackejšie / oproti takemu Los Angeles kde bracho chvilu byval -- Los Angeles je fajn mesto iba ak mate veľmi veľa dolarov na karte --ked bracho platil zo začiatku väčšie sumy hotovosťou pozerali na neho ako na zločinca -inak su tam paradne vily milionarov ale ludia dosť neosobný a suchý a aspon v tej ulici kde byval brat /beverly hills boli cele bytove komplexy strážené policiou a oplotené a vstup na čip - ale pri baračikoch mali spoločnú záhradu s bazenom ...dosť si pochvaloval vlhký morský vzduch a cenu pomarančov ktore tam kupoval nie na kusy ale bedne a lisovali z nich dzusy. V tom meste su ale zapadnute miesta s mexičanmi a portorikancami kde nesmiete isť autom do uzkych uličiek a mať stiahnute skla lebo vam skočia na auto viacerý a je zle... samozrejme aj činska štvrť .
Inak bracho zabudol zaplatiť nejaku dan z prijmu -zavolali si ho na miestnu policiu kde mu povedali cely popis jeho pohybu a života a vedeli o nom detailne všetko od A po Z že až sam bol prekvapený a musel nejaky odvod zaplatiť čo vtedy nevedel---takže tak a ked daval slub usa tak si ho lustrovali -najviac sa boja komunistov maju z nich panicky strach Ked vam napriklad sused zaparkuje autom kolesom na vašom pozemku zavolate policiu a on bez prešetrenia ide okamžite do cely predbezneho zadrzania- vysetruju to az nasledujuce dni.
áno, mám rada USA. a chcela by som tam ísť na výlet. Hlavne teda California, ale kukla by som si aj Grand Canyon, potom sa sever nejaké tie vodpády, ale aj New York ma láka tak snáď raz sa tam kuknem
celkom sa mi páči ich zmysel pre detail čo sa týka materiálneho spracovania ... dizajnu a estetiky ...
celkom je mi príjemná ich reč a páči sa mi čiastočne aj ich zmysel pre humor .. ale to bude asi všetko čo mi na nich príde príjemné
LA, Chicago, ... v NY je privelky zhon na moj vkus... aspon tak na mna cele mesto posobilo, (az na central park , ten bol ok)... A celkovo sa mi zapadne pobrezie pacilo viac ako vychodne. Yosemity su nadherne, ....alebo route 50, ... Celkovo priroda krasna, ale ti ludia domaci...
Este som tam nebol, a mozno ani nikdy nepojdem - nemam fakt ziadny napad co by som tam robil. Proste je to presne ten typ krajiny ktore mne nevyhovuju - Prilis vela zakonov, obmedzeni, strasne silna pravna vymozitelnost kde napr. podnikatelovy zabavi FBI cely majetok na Novom Zélande ... Skor ma lakaju exoticke krajiny vychodu ukrajina, india, thajsko a pod... Zato americka vlajka a dolar sa mi pacia inak asi nic, ani auta niesu nic moc ...nic proti nim nemam ale sami musia uznat ze uz nemaju nic NOVE cim by zaujali - okrem $$$, teda aspon mna nie.
Ja by som si chcel spraviť across túru west-east coast a mozno aj okolo. Vôbec nemám jasnú predstavu o tej krajine. Lebo filmy ktoré pozeráme strašne skresľujú realitu USA. A možno je to ich zámer.
@dutkopavlas po tomto komente ma to už absolútne neláka, viem, že táto krajina zázrakom je tým, čoho sa boja všetci Európania, utláčatelia menšín, je jedno či tá menšina sú pôvodní obyvatelia. Je mi z Ameriky zle, hoc krásna môže byť akokoľvek, ale je dôležité s kým si, teda kto tam býva a Amerika nemá dlhú históriu, aj tá krátka je poznačená veľa vojnami a honom za pokladmi.
@savvym co tu stale riesite povodnych obyvatelov USA? Povodni obyvatelia slovenska tiez nie su slovaci... Pred nami tu zili kelti germani dokonca aj rimania tu mali pevnost. Tych indianov co boli v USA pre prichodom bieleho europana bolo 5 a pol boli to primitivne kocovne kmene ich zivotna uroven bola horsia ako zivotna uroven ciganov na luniku 9 a len vdaka nam dnes ziju v civilizovanom svete.
Ano mam rad usa lebo jeto jedna z malakrajin kde este nevladnu komunisti, kde vam ludia nezavidia uspech ale sa od vas snazia inspirovat a nehadzu vam polena pod nohy, kazdy kto je sikovny a pracovity ma sancu byt bohaty a uspesny.
Majú nádhernú prírodu hlavne v západnej časti, plnej národných parkov. Ja som skôr na prírodu, takže mestá neriešim, aj tak sú špinavé a hlučné, ako napríklad New York, kde som bol a nič moc. Ľudia sú tam tak ako všade inde, veď sú to v podstate tiež Európania. Ja politiku neporovnám s národom, sám viem, že im to prekáža. Obama rieši Syriu a ľudia na farmách v Kentucky nemajú čo do huby.
ako turistický cieľ áno - pozrieť sa na západné pobrežie USA, to by bola fajná dovča....a celkovo precestovať a poobzerať tú krajinu by som problém nemala, taký mesiac dva cestovať skrz USA - fajn, to by som brala.
Ale žiť tam, usadiť sa tam - to nie - v tomto zmysle mi tá krajina a ľudia nesedia, proste na rozdiel od rady mladých ľudí čo poznám, ja taký ten american dream nemám....
@jantebont Keď už kultúrne a turisticky.. Navštívil by som prírodu v USA domorodcov ale také Los Angeles či New York by som radšej videl po zasipané jadrovým popolom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Inak bracho zabudol zaplatiť nejaku dan z prijmu -zavolali si ho na miestnu policiu kde mu povedali cely popis jeho pohybu a života a vedeli o nom detailne všetko od A po Z že až sam bol prekvapený a musel nejaky odvod zaplatiť čo vtedy nevedel---takže tak a ked daval slub usa tak si ho lustrovali -najviac sa boja komunistov maju z nich panicky strach Ked vam napriklad sused zaparkuje autom kolesom na vašom pozemku zavolate policiu a on bez prešetrenia ide okamžite do cely predbezneho zadrzania- vysetruju to az nasledujuce dni.
celkom je mi príjemná ich reč a páči sa mi čiastočne aj ich zmysel pre humor .. ale to bude asi všetko čo mi na nich príde príjemné
ešte niektoré lokácie sa mi páčia, prírodne
Ale žiť tam, usadiť sa tam - to nie - v tomto zmysle mi tá krajina a ľudia nesedia, proste na rozdiel od rady mladých ľudí čo poznám, ja taký ten american dream nemám....