Masmediálna a marketingová komunikácia. Kam na školu? Ba, Nitra, Trnava?
Ahojte. Začala som rozmýšľať nad výškou, nad tým kam by som mohla ísť ďalej... Celkom sa mi páči masmediálna komunikácia. V prvom rade tak celkom nevidím rozdiel medzi masmediálnou a marketingovou komunikáciou... teda v uplatnení. A v druhom rade... pozer
Odporucam zacat sa radsej zaujimat o skoly, s ktorymi mate aj realne vyuzitie v praxi. Studovat masmedialnu komunikaciu, socialnu pracu, marketing a podobne humanne sprostosti, kde sice nic nerobite ( len netvrdte,ze to studium je tazke, mozem vas vysmiat !) ale po skole to bude s hladanim prace dost zle. Ak babenka nebude mat znamosti, skonci max ako asistentka s titulom v nejakej kancli riaditela a alebo poskok za okienkom v banke alebo poistovni.
Nechapem preco si stale niektori ludia myslia ze marketingova komunikacia zbytocny odbor. Potom ten svet aj tak vyzera. Podla mna je marketing ovela dolezitejsi odbor ako ktorykolvek ekonomicky odbor. Ved marketing je to co predava, marketing je to co urcuje uspesnost podniku, je ovela dolezitejsia dobra strategia a marketing podniku ako vyrobok samotny. Studium marketingu ma naucit studenta mysliet ako predavajuci aj kupujuci zaroven, riesit problemy rychlo, dobre a kreativne. Mozno preto si niektori myslia ze je to lahky odbor, a aj je, pokial nan mate predpoklady.
To co moze nastartovat znova trh v case krizi je prave marketing. Je ale pravda ze niektore podniky a hlavne ludia vo vedeni ktori maju vystudovanu cisto ekonomicku skolu takto nemyslia.
A to je dovod preco je podla mna marketing dolezitejsi ako vsetky cisto ekonomicke odbory? Lebo taketo ekonomicke skoly (drviva vacsina) ucia ziakov podla zastaralych metod, ktore svet doviedli do bodu kde je dnes, a kedze sa trh neskutocne rychlo meni je ovela lepsie naucit sa mu prisposobat, teda znova opakujem mysliet a riesit problemy dobre,rychlo a kreativne = marketing.
A este dodatok, tento odbor neznamena cisto pracu v televizii, v radiach etc.. ovela pravdepodobnejsia je praca v reklamnych agenturach alebo v marketingovych oddeleniach jednotlivych podnikov.
@spomienky7 do TT berú každého? a potom mi vysvetli prečo keď som sa hlásil tak z tých cca 1300 ľudí (papierovo a s externistami dokonca 2100) zobrali len 145 = keď o tom nič neviem radšej nekecám! A nemám pocit že FMK by bola na pokraji "zrúcenia".. je to asi jediná fakulta ktorá momentálne drží UCM nad vodou...
No a späť k téme.. marketing a masmédiá sú 2 rozdielne veci, aj keď v istých veciach spolu súvisia ale uplatnenie marketéra a človeka čo chce ísť do médií je diametrálne odlišné..
Ešte som sa chcela spýtať, či je nutné mať uverejňované články ak by som tam chcela ísť? Rozmýšľala som aj nad nejakou ekonomickou, ale s matematikou nie som zrovna kamarátka... Marketing znie celkom dobre, ale bojím sa toho uplatnenia, či sa niekde zamestnám. Ale rada kreslím, aj píšem, tak snáď by to mohlo vyjsť. Koniec koncov na rozmyslenie mám ešte 2roky, takže času dosť
@spomienky7 ach jo berú ťa na základe toho ako spravíš príjmačky + maturity + výsledky zo strednej takže kľudne možu zobrať aj niekoho z účilišťa ak bude lepší ako ten z gymplu a to je tak všade kde sú takéto pravidlá ... a kľudne možeš rátať somnou... marketing + masmediálci = 3+3 krúžky po cca 25 ľudí.. no a kde je tých vyše tisííc ďalších, keď berú všetkých ?
a akreditácie berú tým krachujúcim odborom alá informatici ktorí tam hovno vedia, to sa ani nedivím
@caryne00 a žiadne články nepotrebuješ.. nemýl si to so žurnalistikou, to je niečo iné.. A neboj sa marketéri majú v dnešnej dobe oveľa lepšie uplatnenie ako tie tisíce "ekonómov" čo ročne vychádzajú z našich škôl.. Mimochodom chodil som aj na Ekonomickú Univerzitu a možem smelo povedať že to stojí za hovno..
@matoko reklamne agentury u nas su male rodinne firmy, zatialco velke firmy u nas ani toto oddelenia nemaju pozri si inzeraty na nete kolko miest je v tejto oblasti volnych a potom podla toho cakaj aj uplatnenie
@13 dobre, nebudem sa hadat,ale na odvbolanie ta vezzmu na 90% vecsinou. a podla mna euba je lepsia nez napr ucm,pretoze ekonomov je vela,ale ta ekonomicka sa deli aj na ine fakulty,ktore s ekon. nesuvisia a euba je xkrat tazsia ako masmedia.
Bola som na prijímacích skúškach na UK, UKF aj UCM...
Z môjho pohľadu: UKF - testy sa dajú keďže predávajú CD s otázkami a každý sa ich naučí, ale čo som bola prekvapená dali z toho asi iba 10 otázok, takže zabitý čas učením sa 1200 otázok... ďalej tam boli také otázky logické, potom predstavivosť mali sme nejaké 4 obrázky nedokreslené a mali sme ich dokresliť podľa fantázie a dať tomu výstižný názov na to bolo asi 5 min, talentová skúška trvala cca 1,5 - 2 hod. nejde o to čí vieš kresliť ale či máš nápad, radšej si dopredu pozri ako sa tvorí plagát - dali nám tému muzikál a máš použiť noviny, časopisy a vymyslieť slogan. Šanca na prijatie strašne malá.
UCM - plná aula ľudí, najľahšie prijímačky, ale obrovský počet záujemcov možno 3x toľko čo bolo v NR, takže je to dosť o šťastí ako dáš testy (zo všeob.prehľadu - otázky ohladom novín, tv atd) plus jazyk
UK - jednoznačne najlepšie pocity, veď už aj tá povesť školy hovorí sama za seba, aj prístupom to tam bolo najlepšie aj testy, síce nemáš dopredu žiadne otázky, ktoré sa môžeš naučiť, ale bolo to najspravodlivejšie, tam bol tiež všeobecný prehľad a talentová skúška (mali sme vymyslieť plagát na nealkoholické pivo) plus ešte napísať inzerát z nejakých slov ktoré vopred zadali
Zdravím. Chcela by som sa informovať či niekto študuje marketingovú komunikáciu externe? Ak áno ozvite sa, chcela by som sa informovať, ako to chodí. Či je to zvládnuteľné a podobne. Ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
do ba-ma iba bacalara,hlasi sa600 ludi,beru 32.nevezmu ta
do tt-hlasi sa vela,ale kazdeho vezmu,kedze skola je na pokraji zrucenia.
zas kolko marketinogvych ludi tu bude.urcite s auplatnis v tv drz sa
To co moze nastartovat znova trh v case krizi je prave marketing. Je ale pravda ze niektore podniky a hlavne ludia vo vedeni ktori maju vystudovanu cisto ekonomicku skolu takto nemyslia.
A to je dovod preco je podla mna marketing dolezitejsi ako vsetky cisto ekonomicke odbory? Lebo taketo ekonomicke skoly (drviva vacsina) ucia ziakov podla zastaralych metod, ktore svet doviedli do bodu kde je dnes, a kedze sa trh neskutocne rychlo meni je ovela lepsie naucit sa mu prisposobat, teda znova opakujem mysliet a riesit problemy dobre,rychlo a kreativne = marketing.
A este dodatok, tento odbor neznamena cisto pracu v televizii, v radiach etc.. ovela pravdepodobnejsia je praca v reklamnych agenturach alebo v marketingovych oddeleniach jednotlivych podnikov.
No a späť k téme.. marketing a masmédiá sú 2 rozdielne veci, aj keď v istých veciach spolu súvisia ale uplatnenie marketéra a človeka čo chce ísť do médií je diametrálne odlišné..
tak,sak drzi vas nad vodou,ale pokial viem,uz jej akreditacia bola raz odobrana
a akreditácie berú tým krachujúcim odborom alá informatici ktorí tam hovno vedia, to sa ani nedivím
@caryne00 a žiadne články nepotrebuješ.. nemýl si to so žurnalistikou, to je niečo iné.. A neboj sa marketéri majú v dnešnej dobe oveľa lepšie uplatnenie ako tie tisíce "ekonómov" čo ročne vychádzajú z našich škôl.. Mimochodom chodil som aj na Ekonomickú Univerzitu a možem smelo povedať že to stojí za hovno..
Z môjho pohľadu: UKF - testy sa dajú keďže predávajú CD s otázkami a každý sa ich naučí, ale čo som bola prekvapená dali z toho asi iba 10 otázok, takže zabitý čas učením sa 1200 otázok... ďalej tam boli také otázky logické, potom predstavivosť mali sme nejaké 4 obrázky nedokreslené a mali sme ich dokresliť podľa fantázie a dať tomu výstižný názov na to bolo asi 5 min, talentová skúška trvala cca 1,5 - 2 hod. nejde o to čí vieš kresliť ale či máš nápad, radšej si dopredu pozri ako sa tvorí plagát - dali nám tému muzikál a máš použiť noviny, časopisy a vymyslieť slogan. Šanca na prijatie strašne malá.
UCM - plná aula ľudí, najľahšie prijímačky, ale obrovský počet záujemcov možno 3x toľko čo bolo v NR, takže je to dosť o šťastí ako dáš testy (zo všeob.prehľadu - otázky ohladom novín, tv atd) plus jazyk
UK - jednoznačne najlepšie pocity, veď už aj tá povesť školy hovorí sama za seba, aj prístupom to tam bolo najlepšie aj testy, síce nemáš dopredu žiadne otázky, ktoré sa môžeš naučiť, ale bolo to najspravodlivejšie, tam bol tiež všeobecný prehľad a talentová skúška (mali sme vymyslieť plagát na nealkoholické pivo) plus ešte napísať inzerát z nejakých slov ktoré vopred zadali