Tento rok maturujem a chcela by som si dat prihlasku na Masmedialnu komunikaciu do Trnavy......... kto mi vie nieco o tejto skole prezradit? skusky? studium? diki
xiublabla...a co ako masmedialna komunikacia sa neda vyuzit??? ja si totiz myslim opak, a zakladatelke odporucam masmedia, v ktorom meste to ti uz neporadim, ale ak mas vztah k tomuto, tak sa nedaj odradit recami
ta uroven celeho toho odboru a celkove UCM je uboha...preto som na skolev anglicku, kde mam cisto marketing a public relations na BA a neskor MBA z jedneho alebo druheho
Co sa tyka masmedialky v trnave, nemam sice osobnu skusenost, no z toho, co som pocul, aj od ludi, co tam studuju, nemam o nej vysoku mienku. Co sa tyka novej fakulty masmedii na BVSP (myslim, ze tu spominal Mailos), zatial o nej vela neviem, ale prodekanka je doc. Hradiska, o ktorej si myslim, ze je jedna z najlepsich vysokoskolskych pedagogov na Slovensku, takze ista zaruka kvality to je.
Prijimacky na FMK nie su take tazke, ak vies dobre jazyk (ci uz anglicky alebo nemecky) a mas aky taky prehlad o aktualnom diani, ci nejake zaklady z historie a umenia (slovenske dejiny, slavni umelci). Ja som robila tento rok, prijali ma, ale sla som do Presova. Velmi zly dojem na mna urobilo nielen mesto ale najma ti ludia v komisii, neskutocne namysleni a naduti, lebo oni su ucitelia s TITULOM, panecky, to je ohurujuce fakt... Hnusni boli odkedy sme tam do zasadacky strcili nos, takze ma poriadne odradili. Ale aj ludia okolo, ktori tiez robili testy... Dufam, ze sa teraz nikoho nedotknem, ale vsetci tam drzali jazyk za zubami a tvarili sa rovnako naduto ako ti v komisii... Takych ludi ja nemam v laske, takze radsej som si vybrala Presov
A este, nakoniec som zistila, ze som dobre vybrala, pretoze mi par znamych potvrdilo moje dojmy, ze su nenormalne prisni a namysleni ti vyucujuci, ze sa na nich vacsina studentov stazuju... Ale najdu sa vynimky samozrejme, kazdemu sa moze pacit iny sposob vyucby a verim tomu, ze nie vsetci ucitelia su taki Chod a vyskusaj si prijimacky, sama budes citit ci sa ti to paci alebo nie.
...ja som teraz 3 na gymply...este som poriadne nerozmyslala o vysokych skolach,ale teraz ma tlaci cas,no a jedine co mi napadlo je Masmedialna komunikacia...navedeli by ste mi poradit kde taketo skoly su??chcela by som ist studovat do BA,ale viem len ze tam je sukromna takato skola...neviete ci tam nahodou nie je aj normalna statna??a ake by som mala z tej skoly vlastne uplatnenie?velmi by ma potesilo,keby ste mi nejaku dobru skolu poradili ohladom niecoho takeho ako su masmedia..dkujem...=D
prijimacky su o vseobecneho rozhladu (dejiny masmedialnej komunikacie, vytvarne umenie, hudba, fotografia, film divadlo rozhlas televizia a ekonomia) + jazyk... (AJ, NJ)
neviem, ako to bolo tento rok, ale pred rokom sme mali prijímačky z cudzieho jazyka, slovenčiny a toho masmediálneho prehľadu(vraj je na to nejaký masmediálny slovník, ktorý vydala škola, myslím, že som ho mala aj v ruke, ale bolo to dávno po skúškach)..keďže som teraz druháčka v TT a poznám pár prvákov, môžem povedať, že sa to zmenilo (k horšiemu), pretože náš "milý" dekan prijal strašne veľa nových študentov..profáci sú pre to našvaní a prvákom nedajú vydýchnuť..majú to teraz ťažké a kvalita vyučovania je na bode mrazu..čo už, snáď na rok to bude lepšie, lebo netuším, kde na to vezme priestory..ja osobne som aj spokojná, učiva je primerané na to, aby sa to dalo zvládnuť v pohodke (teraz nehovorím o nejakých 300 stranových knihách, poznámky sa pohybujú do 100-v niektorých prípadoch je to aj do 10 strán)..škoda,že je tých predmetov tak veľa, prednáškami máme zabratý celý deň..ale inak pohoda..piatky sú vždy voľné..píšeme dosť seminárnych prác, ale keď si dá na nich človek záležať, tak sa to sto násobne vráti v hodnotení..takže aby som to zhrnula, treba porovnať môj ročník s prvákmi..
- pre UCM: veľa študentov
- málo priestoru, malé miestnosti
- niekedy to aj učitelia flákajú a teraz ich zopár odišlo na tú súkromnú
+ neučíme sa toľko, koľko napr. na medine(to je asi jasné), ale zatiaš to každému vyhovuje
+poznám štvrtáka a ten je z tej masmediálky vážne múdry, neviem síce, čo chce robiť po jej skončení, ale myslím si, že možností je dosť (ja ešte tiež neviem,kde skončím, ale podľa predmetov sa môžete zamerať na žurnalistiku, prácu v rozhlase, tv, reklame, či chcete byť kameramanom, scenáristom, atď..možností je fakt dosť)..snáď aj ja budem mať po skončení toľko múdrostí v hlave
..týmto všetkým som nechcela zhanobiť alebo sa zastávať UCM, bol to len môj pohľad na svet..niekomu sa fakt masmediálka hnusí a odmieta na nej študovať, iní ju majú radi..tak či tak, výber je len na vás..
pokial ide o trnavsku masmedialku tak neviem ,ale v Presove som robila tento rok prijmacky a aj ma prijali. Studovat tam vsak nebudem,dala som prednost FF v Trnave. Prijmacky boli maximalne v pohode, ja som sa neskutocne bavila. Pozostavali z kratkeho ustneho prejavu na vylosovanu temu a z pisomnej casti co bola uvaha,komentar,glosa a este nieco ale uz neviem. Mohli sme si vybrat.Temy boli fakticky dost zaujimave.No ja som vsak dala prednost filozofickej,pretoze z viacerych zdrojov som pocula ze Presovska univerzita straca na kvalite, uz to davno nie je taka vyborna skola ako kedysi. Ohladom masmedialky vseobecne, viac kamaratov co to studuje tvrdi, ze masmedialka patri medzi tie lahsie skoly, tak sa to da studovat ,,zevraj,, aj dialkovo s inou vysokou, a nie je to o nervy.
pre Alekks : po prve : ano, hlasi sa tam vela ludi..tento rok nas bolo okolo 2500 ale gymplakov URCITE neuprednostnuju, lebo rovnako ako som sa tam dostala ja, ktora som studovala gympel, tak isto sa tam dostala kamoska, ktora skoncila Obchodnu..
pre Macinova : ano, mas pravdu..hlasi sa tam vela ludi..tento rok nas bolo 2500..ale to este neznamena, ze je to mizerna sanca sa tam dostat..kto ma o tu skolu naozjat zaujem, tak sa tam dostane..je to na kazdom jednom
ahojte,studujem posl.rok na Obchodnej akademii v LC a zaujimal by ma tento odbor,ale nepisem do casopisov,no zo slovenciny a slohu mam celkom dobre znamky a bavi ma to...poradte mi prosim ci mam vobec sancu sa na nejaku takuto skolu dosta,ci to mam vobec skusit...vdaka
kika7789 nechod na tu Bratislavsku pokial nemas 63 litrov na semester....strasne draha je,bol som tam na DOD,je to skvela skola ale za tie peniaze nie..
Otazka pre tych,co uz maju prijamcky na MK v trnave: Ako velky rozsah dejin masmedii treba vediet,lebo zohnal som si knihu Vademecum Masmedialnej komunikacie,ale tam je toho dost vela.
ahojte. Som druhacka na gymnaziu, ale uz teraz naozaj rozmyslam, kam by som chclea ist a co studovat. Citala som si tuto diskusia, je tu vela pohladov na skolu v Trnave . Najprv som rozmyslala o skole masmedii v ba, ale kedze je sukromna a ja nemam zbytocnych 60 litrov... Stiahla som si aj par poznamok z prednasok na nete, ktore ma naozaj bavia. Ale, mohli by ste mi poradit, ti co studujete na masmedialnej skole v trnave, mozete mi,prosim, povedat, ako by som sa mohla pripravit na tuto skolu a co by som si mala citat? Vopred velmi pekne dakujem DD
Ahojte kto z vas robil prijimacky do Prešova? tá ustna skuska ma podobu nejakeho prednesu alebo proste dostanes temu a mas o nej nieco povedat ? Dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
A este, nakoniec som zistila, ze som dobre vybrala, pretoze mi par znamych potvrdilo moje dojmy, ze su nenormalne prisni a namysleni ti vyucujuci, ze sa na nich vacsina studentov stazuju... Ale najdu sa vynimky samozrejme, kazdemu sa moze pacit iny sposob vyucby a verim tomu, ze nie vsetci ucitelia su taki Chod a vyskusaj si prijimacky, sama budes citit ci sa ti to paci alebo nie.
profilove predmety: NOS, SJ, CJ, MAT
- pre UCM: veľa študentov
- málo priestoru, malé miestnosti
- niekedy to aj učitelia flákajú a teraz ich zopár odišlo na tú súkromnú
+ neučíme sa toľko, koľko napr. na medine(to je asi jasné), ale zatiaš to každému vyhovuje
+poznám štvrtáka a ten je z tej masmediálky vážne múdry, neviem síce, čo chce robiť po jej skončení, ale myslím si, že možností je dosť (ja ešte tiež neviem,kde skončím, ale podľa predmetov sa môžete zamerať na žurnalistiku, prácu v rozhlase, tv, reklame, či chcete byť kameramanom, scenáristom, atď..možností je fakt dosť)..snáď aj ja budem mať po skončení toľko múdrostí v hlave
..týmto všetkým som nechcela zhanobiť alebo sa zastávať UCM, bol to len môj pohľad na svet..niekomu sa fakt masmediálka hnusí a odmieta na nej študovať, iní ju majú radi..tak či tak, výber je len na vás..
Otazka pre tych,co uz maju prijamcky na MK v trnave: Ako velky rozsah dejin masmedii treba vediet,lebo zohnal som si knihu Vademecum Masmedialnej komunikacie,ale tam je toho dost vela.
UCM = najhorsia univerzita na Slovensku