@elemia ja ju potrebujem hlavne z praktických dôvodov...blíži sa leto čo pre moju izbu znamena roje mušiek a pre mňa každovečerné hodinové zabíjanie hávede s učebnicami o tejto sarracenie p. som čítal že vo voľnej prírode v severnej amerike je veľmi úspešná...často sú jej kalichy plné hmyzu až po povrch...tak si od nej veľa sľubujem
@2 Ale toto sa jej u nás nepodarilo, dokonca som mala pocit, že tunajší hmyz viac zomieral v tých zelených papuľkách, neviem, ako sa to volá latinsky .
Ale nie je to taká veľká investícia, tak opáč. Kúp jednu-dve, jeden-dva druhy a uvidíš, čoho sa oplatí prikúpiť.
@rapid na to si ja vyrábam hendmejd sieťky na všetky otvory v obydlí, kde sa nachádzam.
prípadne (pokiaľ to nie je osa, z tých mám panický strach čo sa uzavretých priestorov týka) to nechám žiť, ako to dokáže, aj keby ma to malo poštípať a napiť sa mojej krvi. predsa len, oni za to nemôžu, že ich prilákalo tvoje (pre ne) falošné slnko.
nieje to tak že hento žežere muchu keď to zatvorý papulu a potom určitý čas to je zatvorené? hento čo som tu dal tam to iba nepretržite padajú tie muchy či?
@leftbehind u sarracenie p. ktorú som sem dal ja je to tak, že mucha prilakana aromou nektaru si sadne na kalich ktorý je z vnutornej strany klzký, jebne doňho kde sa utopí v tekutine ktorá hmyz po čase rozloží a absorbuje živiny
@leftbehind myslím @15 ....pamätám si že ešte na jeseň som to porovnával so sarraceniou a vyšlo mi že je ten krčiažnik dosť náročný na pestovanie...nie je pre začiatočníkov
ja mam mucholapku, ale trochu mi vädne teraz v zime, snad vydrzi do leta
potrebuje vraj makku dazdovu vodu, no ja ju polievam normalnou, ktoru mame zrejme tvrdu
a mozno je to tym, ze teraz nezere muchy
ale zeby som zas nejaky vyrazny pokles much v lete zaznamenala, tak neviem, ono to zozerie 1-2 muchy za par dni, takze nejake zazraky necakaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
K veci; istý čas sme to mali, ale skapalo to, (nej)aké otázky?
Ale nie je to taká veľká investícia, tak opáč. Kúp jednu-dve, jeden-dva druhy a uvidíš, čoho sa oplatí prikúpiť.
prípadne (pokiaľ to nie je osa, z tých mám panický strach čo sa uzavretých priestorov týka) to nechám žiť, ako to dokáže, aj keby ma to malo poštípať a napiť sa mojej krvi. predsa len, oni za to nemôžu, že ich prilákalo tvoje (pre ne) falošné slnko.
to by som sa potom mohla uchýliť aj ku kanibalstvu, ak by sa mi to zaľúbilo. :-S
@elemia ja mám tiež sieťku na okne ale ono to preleze cez tie medzierky v site. sú to svine aj ked za to nemôžu
toto som myslek
(nie v zlom a útočne myslené!)
nieje to tak že hento žežere muchu keď to zatvorý papulu a potom určitý čas to je zatvorené? hento čo som tu dal tam to iba nepretržite padajú tie muchy či?
tá druhá vyzerá nenáročne
potrebuje vraj makku dazdovu vodu, no ja ju polievam normalnou, ktoru mame zrejme tvrdu
a mozno je to tym, ze teraz nezere muchy
ale zeby som zas nejaky vyrazny pokles much v lete zaznamenala, tak neviem, ono to zozerie 1-2 muchy za par dni, takze nejake zazraky necakaj