Keby nebolo babky, tak nie sme s bratmi ani pokrstení, všetko to vybavovala ona, rodičia by nás asi sami od seba ani pokrstiť nedali a ani sv. prijímanie by sme nemali. Vtedy mi to prišlo ako niečo, čo prirodzene patrí k životu, že človek musí mať sv. prijímanie alebo krst, no teraz mi to príde ako celkom blbosť keď nie som vlastne ani veriaca. Keď som bola malá, vnímala som to inak keď som bola týmito blbosťami obklopená a sme sa aj presťahovali na dedinu vtedy a tam bol už pomaly človek, čo nechodil do kostola najväčší hriešnik/vrah/kriminálnik a neviem aký divný vyvrheľ ty kks, teraz mi to príde smiešne.
ono je to sviatosť svätého prijímania, bez číslovky.. keďže ide o jednu zo 7 sviatostí... akurát skutočne tá špeciálna je "prvýkrát", pričom je to aj o tom, aby to nebolo nevšedné, keďže táto sa vysluhuje už deťom a mali na to dobré spomienky a bola to fakt slávnosť, lebo je to niečo špeciálne..
ak sa vysluhuje dospelým, málokedy sa rieši ako "prvé"... aj keď je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
A ja som si potom proste dlho myslela, že evanjelici sú proste tí, čo nechodia do kostola
to ja som nechapal, preco oni musia mat "konfirmáciu" keď my máme "birmovku" (čo je po latinsky confirmatio)
ono je to sviatosť svätého prijímania, bez číslovky.. keďže ide o jednu zo 7 sviatostí... akurát skutočne tá špeciálna je "prvýkrát", pričom je to aj o tom, aby to nebolo nevšedné, keďže táto sa vysluhuje už deťom a mali na to dobré spomienky a bola to fakt slávnosť, lebo je to niečo špeciálne..
ak sa vysluhuje dospelým, málokedy sa rieši ako "prvé"... aj keď je.