Možno trochu divná téma ale ja mám niektoré vážne rada a často ich používam. Niektoré sú moje vlastné, iné kamarátov či kolegov a ďalšie všeobecne používané. Vypíšem v prvom komente. Ak by vás viac zaujímal význam niektorého z nich, pokojne vysvetlím
Mám zajačie úmysly (verejne používaný, aspoň myslím?)
Ježkove ihličky (niečo ako ježkove oči, od kamaráta)
By očko („baj“ očko - približne, kolegyňa)
Ani ťuk (asi verejne používané)
Ani srnky netušia (od spolužiakov)
Oslí můstek (verejne používané)
Popojedem (už sa tou témou nechcem zaoberať, poďme ďalej)
Ani keby som sa do kocky poskladala (niekde som to počula, odvtedy používam)
U ťří housliček (kaviareň v Prahe)
Som na drápky (som asi v takom stave, ako keď mačka vysunie pazúriky - môj vlastný)
Kolekcia (OK, toto je ale jediné slovko, ale mám naň pekné spomienky ako na vianočnú kolekciu )
Som v keli, aspoň v hrášku keby som bola (môj vlastný)
Ja si zapisujem take veci, obcas, ze ak by to niekto nezavisli cital zhodnotil by ze som psychopat, odtrhnuty od sveta, úchyl s poruchou osobnosti so samovražednými sklonmi a neviem čo všetko ešte.
To sem určite nepatrí ale aj tak nebudem mať nikdy možnosť to napísať inam tak to hodím sem. V jednom pražskom pube mali na okne napísané "We have beer as cold as Lucy Liu's heart." a hrozne sa mi to páčilo a doteraz vždy keď si na to spomeniem, tak sa smejem.
@wistingher Tak to u mňa tiež, toto je asi to najnevinnejšie zo všetkých mojich zápiskov. Na každé mám inú kategóriu. Preto veľmi dúfam, že mi nikdy nikto neukradne mobil :/
Kolekciu nepoužívam, ale vždy si pri nej spomeniem na krásne detstvo, Vianoce a to detské vzrušenie z krabice s vianočnými figúrkami a ozdobami na stromček
@pubertslatinocelny btw. ten oslí můstek mám z príspevku jedného veľmi sčítaného užívateľa databázy kníh, ktorý to v ňom použil, keď prechádzal z jednej témy na inú, aj keď v určitom zmysle podobnú, tému Tiež som to nepoznala a musela som si to dohľadať.
@kokot1 Ešte som ani to fórum nevytvorila a už som len čakala, kedy spomeniete niečo také Takže sa skúsim vyjadriť konkrétnejšie - nejaké milé vtipné metafory, ktoré nie každý bežne používa
casto pouzivam slova proste, jednoducho, akoze, cca, bars, kus, hej, no, tak, huste, kul, kjut, je to ok, odkur, soda, som na vetvy/ na vetvicky ale to nepouzivam casto, poviem vianocny strom alebo kriak, nespisovne slova, vychodnarcina a tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ježkove ihličky (niečo ako ježkove oči, od kamaráta)
By očko („baj“ očko - približne, kolegyňa)
Ani ťuk (asi verejne používané)
Ani srnky netušia (od spolužiakov)
Oslí můstek (verejne používané)
Popojedem (už sa tou témou nechcem zaoberať, poďme ďalej)
Ani keby som sa do kocky poskladala (niekde som to počula, odvtedy používam)
U ťří housliček (kaviareň v Prahe)
Som na drápky (som asi v takom stave, ako keď mačka vysunie pazúriky - môj vlastný)
Kolekcia (OK, toto je ale jediné slovko, ale mám naň pekné spomienky ako na vianočnú kolekciu )
Som v keli, aspoň v hrášku keby som bola (môj vlastný)
Neviem takto povedať nič konkrétne.
a to "kolekcia" kedy pouzivas?
ja nemam asi take nejake - teda isto mam rad niektore, ale nejak neviem teraz (okrem samozrejme Chrisovych signaturnych hlasok)
Oslí mustek
» cs.wikipedia.org/wiki/Osl%C3%AD_...
Kolekciu nepoužívam, ale vždy si pri nej spomeniem na krásne detstvo, Vianoce a to detské vzrušenie z krabice s vianočnými figúrkami a ozdobami na stromček
...napríklad NEJAKÉ MILÉ VTIPNÉ METAFORY, KTORÉ NIE KAŽDÝ BEŽNE POUŽÍVA...