@mm47 no nie som si istý ale myslím že oni testujú aj iné veci, nemôžu predsa ak je krv nedostatočne výživná alebo neviem jednoducho podľa mňa tam testujú viac t oho..ale nie som si istý, no ak chceš kompletné vyšetrenie máš na to právo myslím každé dva roky, som sa nedávno bavil na túto tému s tetou, vravela že máš právo na prehliadku u svojho lekára a on ti spraví vyšetrenia..neviem na čo rpesne chceš
@zajkousko s rakúskym zdravotníctvom sa my na slovensku rovnať nemôžme...nehovorím a nekrivdím všetkým nemocniciam, ale ja som ešte dobrú skúsenosť nemal..na slovensku to tak funguje a ďalej bude my to nezmeníme a nepomôže ani sťažovanie..
@tom3555 chod darovat krv, tam ti ju vysetria zadarmo, teda nie uplne ale aspon s casti a s tym vyradovanim to je tak, ze ked mas znizene zelezo tak nemozes darovat, ked mas zvysene bielkoviny to znamena ze mozes mat v tele nieco alebo prekonal si nedavno chorobu. a podobne. a este k darovani, po ked si uz krv daroval tak do 2tyzdnou ti moze prist papier lebo oni tu krv potom este potom viac testuju a ked ti pride papier(inak nechodi) tak vacsinou len ze nieco z krvou neni v poriadku, napriklad zle pecenove testy a podobne. alebo rovno obvodnej doktorke ze chces si dat vysetrit krvj a to by sa malo preplacat v ramci poistovni.
u praktického ti vyšetria cholesterol,cukor,červene a biele krvinky,na transfúzke AIDS,žltačku okrem toho zakladneho...ale všetko-čo ja viam protilátky,hormony a iné veci žtak to by si musel asi viac doktorov pochodiť
@leilla Ked niesi v pohode tak ti povedia , ale podla toho co je s tebou , ked mas aids tak ti hned povedia a uz vies ze je to napicu , ked mas cokolvek zvysene , alebo mimo normy , nejake ....ani neviem co tak ti to bud nepovedia alebo spomenu to ale aj tak nevies o co ide kedze sa nevyznas v medicine.
Ja som mal nieco zvysene a doktorka ze to nevadi to je v norme. Ked je nieco vyssie tak to nie je norma nie?
@mm47 moc som nepochopila tú @21 tak skús písať kratšie a zrozumiteľnejšie vety darovať krv sa chodí v prvom rade kvôli tomu, aby si daroval krv, nie preto, aby si sa tam zadarmo testoval... tak mi to príde celkom správne.
@mm47 tam ti povedia všetko ale asi na tebe videli že aj tak je škoda ti niečo vysvetľovať
@tom3555 keď pôjdeš darovať krv povedia ti všetko čo budeš chcieť a čo je hneď pri ich testoch zistiteľné.. stav červených a bielych krviniek, železo v krvi, samozrejme choroby ak nejaké máš
@mm47 mne povedali aj to, že mám nízku zrážanlivosť a preto by som mala navštíviť hematológa kvôli ďalším vyšetreniam, takže povedia tam aj viac, robia celkový krvný obraz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
To nie je zdaleko vsetko.
v "bežnom" vyšetrerní u nás na Slovensku ti zistia akurátne tuk a alkohol v krvi....
ak nebodaj ochorieš a to z darovanej krvi, máš problém tý!!!... nie zdravotnícke zariadenie, nemocnica....
v našom štáte je to už raz tak ...
ak neveríš odfaxuj dotaz na našú milovanú madam ministerku zdravotníctva SR Zvolenskú Zuzanku a ona ti to zodpovie....
"nie oni", ale my sme tí vinní, že sme si dovolili darovať zdravotne závadnú krv ...
čiže teba do.ebkaju na poriadok a môžeš sa sťažovať na lampárni ...
takže utekaj do Rakúska a tam ti okrem iného aj vchodové dvere na prízemi otvoria z vďačnosti .................filip
@zajkousko s rakúskym zdravotníctvom sa my na slovensku rovnať nemôžme...nehovorím a nekrivdím všetkým nemocniciam, ale ja som ešte dobrú skúsenosť nemal..na slovensku to tak funguje a ďalej bude my to nezmeníme a nepomôže ani sťažovanie..
nechápem teraz či chceš vyšetrenie svojej krvi či nemáš AIDS (čo sa da bežne u obvoďáka zistiť) alebo prašule za krv?
filip
nepovedia ti nič, ak si v pohode... ak v pohode nie si, tak ti to do mesiaca oznámia
priamo po odbere sa robia len tie najzákladnejšie testy, aj keby si sa opýtal, tak ti nepovedia, lebo to proste okamžite nevedia.
Ja som mal nieco zvysene a doktorka ze to nevadi to je v norme. Ked je nieco vyssie tak to nie je norma nie?
Obvodni lekari su darmozraci nic viac.
Ked cches vsetko tak 20e , dik teda.
@tom3555 keď pôjdeš darovať krv povedia ti všetko čo budeš chcieť a čo je hneď pri ich testoch zistiteľné.. stav červených a bielych krviniek, železo v krvi, samozrejme choroby ak nejaké máš