nie, nemám, a ani to pre mňa v tomto životnom období nie je nejaká priorita keď som bola mladšia, bola som strašné party zviera a mala som potrebu furt niekde lietať a zoznamovať sa s novými ľuďmi a hangoutovať s rôznymi partiami a chodiť na kadejaké akcie.. a za poseldné roky som strašne zintrovertnela a najviac mi vyhovuje sa venovať sama sebe, sebarozvoju, škole, partnerovi, domovu.. kedysi som si nevedela predstaviť, že by som v piatok večer sedela doma a dnes si s radosťou spravím čaj, pustím podcast a buď sa motám v kuchyni, čítam, meditujem, cvičím alebo sa venujem chlapovi
ale priteľ mi nedávno hovoril, že mu tá socializácia trochu chýba a že by rád chodil medzi ľudí a že si myslí, že by mi to tiež prospelo takže spolu chodíme na double dates s kamarátmi a známymi, chodievame na drink, pozývame si ľudí na games night a na grilovačky, občas si vyrazíme na nejakú akciu, budúci víkend ideme s priateľmi na chatu, chceli by sme ešte túto jeseň stihnúť s kamošmi nejakú cyklotúru. takže sa trochu snažím nejaký ten sociálny život udržovať, ale nie je to z mojej iniciatívy. a neviem, či je bohatý, príde mi taký primeraný. a ofc občas niekam vybehnem s holkami, občas sa stretnem so starými kamošmi z BA, ale to sú skôr príležitosné veci
Bez zaváhania viem, že určite nie. Ani si nemyslím, že som vôbec niekedy mal bohatý sociálny život. Jedine tak vo výnimočných chvíľach v mojom živote, keď som bol so 100-člennou skupinou zo školy na 3-dňových túrach. Vtedy jedine som sa cítil až príliš sociálne naplnený, až som sa z toho necítil fajn a nejak dobre pred toľkými ľuďmi, lebo ja som introvertom odjakživa a mal som také pochybnosti, čo si kto o mne myslí, či nie som nudný, suchár, či sa viem odosobniť. S alkoholom som sa síce viac odosobnil, ale stále som premýšľal nad ľuďmi a sebou, lebo zas alkohol nespraví zázrak a nezačnem byť veľmi iným aký vôbec som.
Už to, že som vlastne počúvol tú kamarátku a prijal som ponuku od nej a aj kvôli nej, bolo to moje ťažké a prekvapujúce rozhodnutie, pretože som si na to netrúfal celkovo.
Mam bohaty socialny zivot na socialnych sietach, nenavidim sa za to, neznasam, ked travim tolko casu na nete. Problem je, ze cim som starsi, tym viac prichadzam o okruh znamych a kamaratov, pricom rad by som si vyrazil s niekym von. Nevadi mi byt medzi mnozstvom ludi, prekaza mi samota, ktora ma z dlhodobeho hladiska znacne ubija.
Kedysi som stale zuroval a mal kopec kamaratov, s ktorymi som chodil hocikedy pravidelne von. Nebolo tyzdna, co by som nesiel von, stale som bol zamestnany nejakym nabitym programom .
Bohaty bol pocas skoly. Nepushujem to nejak, ked niekto neodpise tak who cares, mozno keby zijem vo vacsom meste a som single tak by som vyhladaval aktivne, som rad medzi ludmi. Firemne eventy, office nech nerobim len z domu a nejake skupinovky comu sa venujem.. to planujem na dalsi rok, zucastnit sa viac akcii, to ma bavilo, proste 100% ludia co ich bavi to iste
Ja som na materskej a stretávam sa prevažne s inými matkami na ihriskách. Velmi váham či to označiť za sociálny život. s mojou najlepšou kamarátkou chodievam do Tesca a Obi a Mobelixu raz za čas vybaviť nákupy, a je to pre mňa vrchol socialnosti, tak tam chodievam nahodená jak do divadla. A ešte sa mi pošťastí raz za týždeň vybehnúť s manželom na rande ale tu tiež váham či je to socializácia materská je definitívne obdobie temna z pohľadu spoločenského vyžitia.
Áno. Až príliš.
A práve preto milujem, keď som sama iba so sebou a môžem oddychovať, iba tak spat, či len tak čítať knihy, inokedy hrat hry a leňošiť, len keby sa to dialo tak často, ako by som si priala.
Myslim, ze tieto obdobia uz mam za sebou ? kedysi bolo super mat bohaty spolocensky zivot, teraz je super mat kludny zivot v pare alebo uzsom kruhu kamaratov, obcas ist do mesta na prechadzku, jedlo, kulturu.
Nie je to priorita uz (vzhladom na to ze stale riesim nejaky film alebo inu kreativnu kokotinu, tak mam ludi az nadmieru), ale tak 1tyzdenne sa s dakym stretnem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale priteľ mi nedávno hovoril, že mu tá socializácia trochu chýba a že by rád chodil medzi ľudí a že si myslí, že by mi to tiež prospelo takže spolu chodíme na double dates s kamarátmi a známymi, chodievame na drink, pozývame si ľudí na games night a na grilovačky, občas si vyrazíme na nejakú akciu, budúci víkend ideme s priateľmi na chatu, chceli by sme ešte túto jeseň stihnúť s kamošmi nejakú cyklotúru. takže sa trochu snažím nejaký ten sociálny život udržovať, ale nie je to z mojej iniciatívy. a neviem, či je bohatý, príde mi taký primeraný. a ofc občas niekam vybehnem s holkami, občas sa stretnem so starými kamošmi z BA, ale to sú skôr príležitosné veci
Kedysi som stale zuroval a mal kopec kamaratov, s ktorymi som chodil hocikedy pravidelne von. Nebolo tyzdna, co by som nesiel von, stale som bol zamestnany nejakym nabitym programom .
A práve preto milujem, keď som sama iba so sebou a môžem oddychovať, iba tak spat, či len tak čítať knihy, inokedy hrat hry a leňošiť, len keby sa to dialo tak často, ako by som si priala.