Je zaujimavé keď na sebe pozorujem, ako občas posudzujem kvalitu vzťahu so svojimi rodičmi podľa ich hodnôt a názorov. Proste, keď sa správajú ako idioti, tak občas normálne pochybujem, či ich mám rád... Samozrejme rešpektujem to čo pre mňa urobili, ale zďaleka ich neberiem ako nejaký dokonalý vzor...vlastne nikoho. Skôr o tomto som chcel diskutovať - ako naše názory ovplyvňujú rodinné vzťahy...
@trdelniiiq kokos, to musi byt umenie vychovat dieta, ktore ma vo vsetkom ine hodnoty.... nevyrastal si v lese s vlkmi? co ta potom formovalo? kamosi? telka?
@pravnik nie. studium filozofie, psychologie, kultury a interiorizacia hodnot, ktore som si vytvaral na zaklade sebareflexie a kritickeho nazerania na spolocnost a hodnoty v nej sa nachadzajuce. som take zazracne dieta s cibrenym moralnym kompasom.
Dodnes si vyčítam, že otec musel zomrieť len preto, aby som ja mohol žiť...
jeho smrťou a dalšími udalosťami v mojom živote, ktoré mali rýchly sled, som nadobudol poznanie, že život je úplne, ale úplne o inom ako o osobnej sebaláske, materiálnych statkoch a sláve...
Ďakujem ti Bože, že môžem konečne šťastne žiť...
@pravnik pisem ze aj ochota porozumiet a tolerovat... a ako šak tvoj nazor it nikto nezobere....len ty sam tak čo riešiš? nemusite mať rovnake nazory...
@zajkousko podla tvojho nazoru je mat nazor je sebalaska? Akoze s rodicmi je dobre suhlasit a byt zadobre, lebo to tak boh chce? ci ako to myslis? lebo uplne nechapem ako sa pokusas priblizit k tejto teme...
Keď som bola ešte mláďatko všemocne som si slubovala,že nebudem ako oni (nie že by boli zlí,ale také zastaralé názory majú niekedy).. no teraz si uvedomujem,že v niečom máme úplne rovnaký pohlad a som za to aj rada... odvíja sa od toho moja spokojnosť v živote,moje hodnoty,morálka,môj smer. Na druhej strane nemôžem s nimi súhlasiť vo všetkom,predsa len sa žijem v inej dobe,vela vecí čo fungovalo predtým je teraz inak,svet je viac otvorený... takže niečo si od nich 'beriem', ale stále premýšlam a idem svojou cestou.
@chanteuse tak spokojnost vo vztahu zavisi do velkej miery od tolerancie oboch stran a od vzajomneho respektu. rodicia maju niekedy tendenciu byt "tí mudrejsi" a tam podla mna vznikaju najvacsie trenice a nespokojnost...
@pravnik
sebeláska?
v mojom prípade to bolo tak, že som miloval len seba, všetko ostatné bolo bokom a samozrejme, že aj zle...
prišiel som však na to, že je to bol môj najväčší omyl v živote...
na jednej strane som aj šťastný, že moje znovuzrodenie príšlo tak náhle, ak by sa tomu tak nestalo, možná by som už "hnil" na kopci či už duchom, alebo fyzicky ....
Coraz viac si uvedomujem ze mam nazory, moralne hodnoty, vsetky divne postoje ako mamka, a som tomu rada, aj ked no, trosku mensieho weirda zo mna mohla urobit
sám mojích rodičov rešpektujem a vážim si ich no, ako som starší tak stále viac a viac si všímam že máme úplne rozdielne názory na všetko, či už sa jedná o môj život alebo svet naokolo, dosť ma niekedy štvú pretože si všímajú väčšinou len tú zlú stránku veci ktorej sa ako ostatné mediálne ovce držia a nejdú do hlbky...
Mám skvelú mamku, tak mi ide príkladom v mnohých veciach. Na druhej strane jej ja ukazujem nové smery. Tým pádom otvorený úprimný vzťah, je mi veľka opora. Neviem čo by sa muselo stať aby sa názory zmenili. Asi som iba dospela a konečne si to všetko uvedomila že som roky išla proti múru zbytočne.
tak určite máme tie isté hodnoty, tak ma vychovali a lepšiu výchovu som dostať nemohla. ale sú veci v ktorých nesúhlasíme. ale tak viem,že oni mi chcú len dobre,len proste vyrastali v inej dobe a naša generácia to inak berie,čo sa týka našej vlastnej budúcnosti. ale názory ako také na vačšinu vecí, cez náboženstvo,politiku,pohľad na svet a fungovanie máme skoro na 100 percent rovnaké.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
jeho smrťou a dalšími udalosťami v mojom živote, ktoré mali rýchly sled, som nadobudol poznanie, že život je úplne, ale úplne o inom ako o osobnej sebaláske, materiálnych statkoch a sláve...
Ďakujem ti Bože, že môžem konečne šťastne žiť...
v košíku, možno, že raz budeš taky slávny ako Romulus Augustus..
nie su prilis ambiciozni, su skepticki voci podnikaniu, ale ja si neviem predstavit byt radovy zamestnanec
sebeláska?
v mojom prípade to bolo tak, že som miloval len seba, všetko ostatné bolo bokom a samozrejme, že aj zle...
prišiel som však na to, že je to bol môj najväčší omyl v živote...
na jednej strane som aj šťastný, že moje znovuzrodenie príšlo tak náhle, ak by sa tomu tak nestalo, možná by som už "hnil" na kopci či už duchom, alebo fyzicky ....