ja to nikdy nechapem ked v skole vsetci vytiahnu notbuky a prelepene kamerky jak keby vsetkych zaujimalo co robia.
ja nemam prelepenu nemam sa za co hanbit
chvilu som mala, ale potom ze co som pica paranoidna? tak som to odlepila. a nikto ma cez tu kameru nestalkuje... snad a keby aj, velmi rychlo sa zlakne a uz to viac nespravi
@semhamforas dobre ale nemyslim si,ze niekoho zaujima Slovensko A ak aj hej,tak vidi moj xicht maximálne nech sa paci,aj tak mam fotky vsade cize to je to isté
@jurito jasné. To si mysleli asi aj všetci tí ostatní užívatelia čo boli nafotení
I keď pravda, hodne by ma zaujímalo na čo také dačo USA je, že si priraďuje k IP-čkam konkrétnych užívateľov, keď stačí aby sledovali len podozrivých ľduí
ak niekto potrebuje moju fotku, nájde ju na facebooku, na google+ a všelikde inde.
ak by mal môj notebook nejakú záklopku pred kamerou, tak ju asi používam, ale naťahovať sa s nejakou nálepkou, to môžem kašľať
@semhamforas Ved nech si robia databázu ,je mi to fuk. Dobrovolne dávam fotky na net cize nemôžem nadávat ,že si to niekto stiahne a priradí dakde . Aj tak moja osoba nezaujíma nikoho v USA
ano ja sa vacsinou krotim. alebo cenzurujem a ani v reale nepouzivam vulgarizmy, resp. iba ked som velmi ale velmi nasrata ale tak... vyplynulo to z takej nalady proste
@h8u kedze mi robilo problem pouzivat skype a nevedela som kedy ma niekto vidi a kedy nie, tak som to vyriesila takto... na tom predtym nb, na tomto nemam skype´=nemam taku paranoju? neviem
mám prelepenú.....je pravda, že na nete mám na niektroých soc. sieťach aj tak svoje fotky, ale je rozdiel ak ja si vyberiem nejakú fotku a zavesím ju na web, a je rozdiel, ak ma niekto špicluje zatiaľ čo ja píšem seminárku, pozerám film, upratujem, prezliekam sa etc.
a rovnaké srandy sa dajú stvárať aj cez kamery v tých úžasných smartphonoch či čo to vlastne je preto žiaden nemám
už na každý doklad, všade kam sa človek pohne musí odovzdávať otlačky prstvov, rodné čísla, vyžadujú si špeciálny scan tváre.....a ja mám pocit, že moje právo na súkromie je dosť obmedzené už aj tak...a keď tomu môžem nejako zabrániť, hoc prelepením webky, tak to urobím.
neviem odpovedať, kedže mňa to nikdy čo i len nenapadlo urobiť a keď som dnes otvorila druhý notebook, webka bola prelepená. takže ju asi mám prelepenú, ale ako už bolo spomenuté, fotky dobrovoľne pridávam, a nerobím nič, za čo by som sa hanbila. plus pochybujem, že by ma niekto stalkoval cez ňu alebo niečo
dnes možno nie si nijaký významný človek, ale nikdy nevieš kde skončíš....a veci sa majú proste tak, všetko čo dáš na web (fotky, videa, statusy-, adresy stráno, kotré navštíviš cez svju IP, alebo počas prihlásenia sa na nejakú sieť) sa ukladajú, a naozaj tam môžu byť uložené a nikdy nikoho trápiť nemusíš....ale môžeš sa dostať do nejakej vedúcej funkcie (nikdy nevieš) a pre nejakého tvojho konkurenta, neprajníka bude malina vytiahnut nejaký tvoj 15-20 rokov starý výrok v statusu alebo nejakú party fotku s ktorou ta zdiskredituje ..... vieš, že už dnes si veľa zamestnávateľov prezerá FB profil svojich zamestnancov, dokonca uchádzačov o zamestnanie
nope, lebo by som nevidel to svetielko vedľa objektívu ktoré keď svieti tak mi tým oznamuje že kamera sníma, a keď nesvieti, tak mi tým oznamuje že kamera nesníma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
ten, kto mal na gymnaziu same jednotky, nemusi mat prelepenu webkameru
ja nemam prelepenu nemam sa za co hanbit
Len sa mi naskytá otázka, keď je to na boj s terorizmom, načo robia archív všetkých užívateľov
najviac sa mi páči "Fotografie často zaznamenali sexuálny obsah..."
(frajír má tendenciu vždy otáčať notebook, keď sa začína schyľovať k niečomu )
I keď pravda, hodne by ma zaujímalo na čo také dačo USA je, že si priraďuje k IP-čkam konkrétnych užívateľov, keď stačí aby sledovali len podozrivých ľduí
ak by mal môj notebook nejakú záklopku pred kamerou, tak ju asi používam, ale naťahovať sa s nejakou nálepkou, to môžem kašľať
ja uz nemam ani tu co bola instalovana minule som chcela nieco poslat @mcvpn a vlastne ju uz nemam
ano ja sa vacsinou krotim. alebo cenzurujem a ani v reale nepouzivam vulgarizmy, resp. iba ked som velmi ale velmi nasrata ale tak... vyplynulo to z takej nalady proste
Najradsej by som si prelepila aj predny fotak na mobile, ale to by bolo skarede a nemala by som ako fotit selfies.
lebo @54 @55 - dosť som sa na to spoliehal, že uvidím, keby čosi.
pred kým sa chcete skrývať ?
doesn't mean they aren't after you.
a rovnaké srandy sa dajú stvárať aj cez kamery v tých úžasných smartphonoch či čo to vlastne je preto žiaden nemám
už na každý doklad, všade kam sa človek pohne musí odovzdávať otlačky prstvov, rodné čísla, vyžadujú si špeciálny scan tváre.....a ja mám pocit, že moje právo na súkromie je dosť obmedzené už aj tak...a keď tomu môžem nejako zabrániť, hoc prelepením webky, tak to urobím.
dnes možno nie si nijaký významný človek, ale nikdy nevieš kde skončíš....a veci sa majú proste tak, všetko čo dáš na web (fotky, videa, statusy-, adresy stráno, kotré navštíviš cez svju IP, alebo počas prihlásenia sa na nejakú sieť) sa ukladajú, a naozaj tam môžu byť uložené a nikdy nikoho trápiť nemusíš....ale môžeš sa dostať do nejakej vedúcej funkcie (nikdy nevieš) a pre nejakého tvojho konkurenta, neprajníka bude malina vytiahnut nejaký tvoj 15-20 rokov starý výrok v statusu alebo nejakú party fotku s ktorou ta zdiskredituje ..... vieš, že už dnes si veľa zamestnávateľov prezerá FB profil svojich zamestnancov, dokonca uchádzačov o zamestnanie
to že nie ste paranoidní, ešte neznamená, že po vás nejdú