na jednej kulturnej udalosti som uvadzal jedno vystupenie a bol som uz riadne pod parou. Vysiel som na plac velmi istym krokom a ani som nevedel precitat uvodnu rec. Riadky sa mi zliali v jedno a jedine co som povedal bolo: "to je mega pass"
@mojdedo a ja som si zase všimol, že chceš furt niečo posledný napísať ako retard, nie aby si to po 2-3 príspevkoch konverzácie vo fóre sekol, ty radšej pokračuješ v prázdnej konverzácii
vobec nie... robila som rok v planetariu, takze som si musela zvyknut.. nielen co sa tyka programov pod umelou nocnou oblohou, ale mali sme aj kopu popularizacnych prednasok a inych akcii, kde bolo treba prednasat pred velkymi skupinami ludi.. a nielen pred laikmi
podla toho v akom som prave rozpoložení... napr. momentálne by mi to robilo problémy... ale keď som v normálke, v tej mojej excentricko showwomanskej sebavedomej polohe tak ma to až baví .... na mature prezentácia maturitnej práce... ale tak som sa im tam rozkecala že mi povedalli že rovno môžem ísť na kongres prednášať (najlepšie an veci že som ani sama nevedela o čom rozprávam...ešte sa ma predsedkyňa pýtala že či som sa niekedy zúčasnila toho čo rozprávam ked to tak dobre viem... nie )
proste u mňa je to dosť rozhádzané... lebo ja som rečník ... aj ako decko na kubíny okresné kolá toto hento som chodila... ale to že som potom dosť koktala dosť dlhodobo narušilo moje sebavedomie ohladom rečníctva tak sa modlite nech 2 ludia si to rozmyslia a zrušia si to a mňa zapíšu na tú rétoriku
Strašne veľký. Dokonca aj keď mám obchodné stretnutie s jedným človekom. Aj keď vždy viem že sú to len obyčajní, ľudia mám pocit akoby som skákal do čiernej diery.
Vždy som si myslel, že s tým nemám problém. V pohode sa postavím pred celú prednáškovú miestnosť a prezentujem. Na štátniciach bez problémov.
Problém som začal mať až teraz, ak prezentujem stav projektu pred generálnym, lebo tu už asi naozaj vážne o niečo ide. Ale zatiaľ to bolo iba dvakrát, nabudúce to hádam už bude zasa lepšie.
keby som mala aspon jedneho cloveka, ktory ma akceptuje, pozrem na neho ako oporu a potom mi je uz jedno, kludne pozeram po vsetkych. ale neznasam, ked sa citim v skupine ako vyhnanec, ze tam nemam kamosov a potom ucka len sa stazuje, ze hovorim ticho a neudrziavam ocny kontakt s publikom akoby som to hovorila pre seba. ved aj tak nikoho nezujima co hovorim, tak akoby sa niekomu z nich mohla pozriet do oci! je to tazke. po kazdej prezentacii som bola skritizovana, po kazdom prednese, neznasala som hviezdoslavove kubiny a vsetky projekty pre toto.
Nasrať. Keďže ma väčšina poverených osôb berie ako človeka totálne bez tremy alebo niečoho podobného kecam skoro pri každej príležitosti tak už som si zvykla. A odkedy hrám divadlo tak to mám už kompletne na salame.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
mam OBROVSKY problem
ale nema to nejaky vplyv na moje rozmyslanie, praveze mam pocit ze trema mi nakopne mozog
Inak v pohode
Keď sme dvaja, tak nedokážem udržiavať konverzáciu a umierame v trápnom tichu.
Proste nemám pocit, že mám niečo dostatočné zaujímavé, čo by som mohla povedať.
@mojdedo prečo?
Pokiaľ je to napríklad v škole, kde to poznám nejakú dobu, aj ľudí a všetko, tak to nie je také hrozné. Alebo rodinná udalosť, tiež nie.
Ak je to však kompletne cudzia a obrovská skupina, mám s tým hrozne veľký problém.
@makacik
a teraz robim exkurzie na AsU SAV
mohla som byť aj víťazom olympiád v angličtine & slovenčine, nebyť ústnych prejavov
proste eeeee, neznášam to
proste u mňa je to dosť rozhádzané... lebo ja som rečník ... aj ako decko na kubíny okresné kolá toto hento som chodila... ale to že som potom dosť koktala dosť dlhodobo narušilo moje sebavedomie ohladom rečníctva tak sa modlite nech 2 ludia si to rozmyslia a zrušia si to a mňa zapíšu na tú rétoriku
Problém som začal mať až teraz, ak prezentujem stav projektu pred generálnym, lebo tu už asi naozaj vážne o niečo ide. Ale zatiaľ to bolo iba dvakrát, nabudúce to hádam už bude zasa lepšie.