Niektoré veľmi, iné ani nie- ťažko povedať 20. storočia ma dvakrát nefascinuje, príde mi to také depresívne s tými vojnami - nanajvýš sociálne dejiny toho obdobia sa ako-tak dajú. Ale aj tie ma bavia skôr zo stredoveku, staroveku... mám rada obdobia, ktoré sa veľmi líšia od toho nášho - tým mi to celé príde ako také dôveryhodné pokračovanie beletrie.
vždy som mal najradšej osídľovanie Ameriky, vojna Sever - Juh, proste dejiny USA ma celkom zaujímali aj keď nie sú tak prastaré, a tiež ma zaujíma história Anglicka, história tortúry a mučenia a pod.
Pomaly si budem musieť zaobstarať dve knihy a to dejiny Slovenska a dejiny sveta. Chystám sa na takú vysokú školu, kde to budem potrebovať, takže sa to musím začať učiť.
ako tak dejiny ani nie, ale niekedy keď mám fakt, že hroznú náladu a nadávam na svet a na to, že prečo je môj život tak nefér, tak si pustím nejaký historický film a zistím, že životy mnohých ľudí sú oveľa viac nefér ako je ten môj
Dejiny sú užitočné, človek si v nich môže nájsť všeličo, čo ho obohatí, poučí, či naučí. Na druhú stranu, ak berieme dejiny ako celok, ako sa vyučujú napríklad na stredných školách, tak pre väčšinu ľudí platí, že obsahujú množstvo vecí mimo ich záujem. Tým pádom môžu byť až otravné. A ak to berieme ako to mám trebárs ja na VŠ, že berieme konkrétne dejiny (geografie, kartografie, diaľkového prieskumu Zeme, geodézie, atď...), tak je to fakt už len o tom, či tie dejiny oproti súčasnosti majú človeku vôbec čo ponúknuť.
(ja som dosť antihumanitkár, ale snažil som sa v tom nájsť do dobré )
WWI a WWII, cold war, vojna o rakúske dedičstvo, Fridrich der Große, hocičo Pruské, poľsko-litovská Rzeczpospolita, Habsbugovci, Americká revolúcia a kopa ďalších, ale tieto fakt zbožňujem
Prosím Vás mohli by ste mi pomôsť v jednej súťaži..je to pre mňa veľmi dôležité..nakoľko ja si to nemôžem dovoliť..Budem veľmi vďačná keď bude niekto ochotný pomôcť mi..Tak isto sa do súťaže môžete zapojiť aj vy!!!... » vianocny.datart.sk/svetlana-blanar...
Načítajte si túto stránku..vyhodí vám tam prianie,ktoré by som chcela dopriať svojim rodičom na Vianoce..je tam vianočný stromček..a nižšie pod ním že DAROVAŤ OZDOBU..na to kliknite..
Budem rada ak mi pomôžete..Vopred Ďakujem!!!!!!!!!!
Dejiny sú super. Zaujímavé v každom smere a období, ťažko povedať. Záleží aj na tom, z akého zdroju a akou formou sa k vám tieto informácie dostanú. My máme skvelú profesorku, takže ona nás vtiahne aj do slovenských dejín, kt. mnohí považujú za "nudnejšie" ako svetové. (No aj napriek tomu sa modlím, aby som si nevytiahla SNO na mature )
Dejiny mi pomáhajú prečítať ľudstvo dnešnej doby. Z mnohých vecí sme sa bohužiaľ nepoučili a asi sa ani nepoučíme. Dejiny sú zaujímavé v každom ich okamihu. Ja sa špecializujem prevažne na dejiny vojenstva.
19. storočie - súčasnosť ... výstavba sídlisk, prvé technické objavy a pod. mám tu česť mať jednu z najlepších dejepisárok v SR zbožnujem historiu, dejepis, dejiny (a dalsie názvy pre dejepis)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
ale čo sa tu vylievam!...klaňajte sa mi chámraď jedná...filipk
A najradšej mám obdobie Rímskeho cisárstva, Francúzsko v 18.-19. storočí a obdobie prvej a druhej sv. vojny.
Ale inak úplne všetko, len toto najradšej.
(ja som dosť antihumanitkár, ale snažil som sa v tom nájsť do dobré )
WWI a WWII, cold war, vojna o rakúske dedičstvo, Fridrich der Große, hocičo Pruské, poľsko-litovská Rzeczpospolita, Habsbugovci, Americká revolúcia a kopa ďalších, ale tieto fakt zbožňujem
@leontyna
Načítajte si túto stránku..vyhodí vám tam prianie,ktoré by som chcela dopriať svojim rodičom na Vianoce..je tam vianočný stromček..a nižšie pod ním že DAROVAŤ OZDOBU..na to kliknite..
Budem rada ak mi pomôžete..Vopred Ďakujem!!!!!!!!!!