Ja ju mám velmi rád. Vela čítam literatúry faktu zameranej najmä na historiu. Mám rád najmä panovnícke rody, vojny, vlastne skoro všetko, až na čínske a japonské dejiny.
@hetfield súhlasim od 19. Storocia su ovela zaujimavejsie .V 20.storoci uplne najviac, ked tam stale viac vstupuje politika, ktoru mam velmi rad a ovladam takmer vsetkych politikov Anglicka,Nemecka Ruska a Francuzska celeho 20. Storocia.
@kuvincik Musim ti oponovať ale podla mna je starovek a stredovek dost múčny oproti novsim dejinam a kedze ovladam dejiny na velmi vysokej urovni, viem o com hovorim.
@hetfield Jasnacka vojny su samozrejmost. Najradsej mam 2 sv vojnu, burske vojny 9. Rocnu, vlastne vsetky mam rad aj aktivnr ovladam ale casto ma prekvapuje ze sa stretavam s takymi o ktorych som este nepoc
Mam rad historiu, ale podla ruskeho vedca Fomenka je zmanipulovana. Este som sa nedostal k citaniu jeho vyskumov, ale podla toho co mi bolo povedane je to viac nez zaujimave.
Mám veľmi rada históriu a to som dejepis na ZŠ-ke nenávidela lebo ma učiteľka mučila, pretože mojím najväčším problémom sú roky..je to tak aj doteraz..ja sa dokážem naučiť aj 10-stranový text bez problému..ale ŠPZ nášho auta alebo moje vlastné telefónne číslo som sa učila niekoľko dní čiže roky sú mojím problémom..ale teraz na strednej som si dejepis zamilovala (prispelo k tomu aj to, že profke nezáležalo na rokoch stačilo jej ak som vedela kedy začala a kedy skončila 1. a 2. svetová a v akom storočí žijeme - a to som zhodou okolností vedela) ale mená, panovnícke rody, všetky tie udalosti a tak..to zbožňujem a študujem to aj vo voľnom čase
@ludusinqa95 Páči sa mi, že sa zaujimas o historiu. Ja s rokmi mám presne opacny problem ako ty. Viem ich tak vela, ze sa mi o nich aj sniva , ale aj o inych z mnozstva mojich vedomosti
@hexo ja by som tie roky rada natlačila do hlavy..ale akosi to nejde keĎ som raz mala mať vystúpenie..naučila som sa celý scenár, ktorý mal okolo 30 strán za jednu noc..nemala som absolútny problém..čiže s pamäťou problém nemám to len tie čísla..ale keĎ si predstavím že by sa mi o nich malo snívať.. och
@ludusinqa95 No ale to sa mi asi iba 3 krát snívalo. Ja mám zase problém naučiť sa nejaké dlhé slovo napr Hohenzalernovská dynastia. Proste si ho poviem a o minútu to už nepoviem. Nevieš o dákej mnemotechnickej pomôcke alebo o niečom obdobnom?
@hexo ja sa to vždy učím tak, že si to s niečím spájam.. tak Tudorovci.. - Tu dora ovce napríklad..to ma teraz napadlo.. alebo rod Anjou.. Andulka.. je to divné..ale každý panovnícky rod alebo udalosť si pamätám podľa istej súvislosti
@hexo tak potom..skús moju druhú metódu a to tú, že si to napíš na ruku.. najlepšie ráno..a vždy ked mrkneš na ruku, uvidíš to tam..a aj keĎ sa ti to počas dňa zmaže už budeš vedieť čo tam malo byť.. a pokiaľ nestačí deň tak to skús 2-3 krát..ja som si tak zapamätávala určité výrazy na psychológiu alebo na špeciálnu pedagogiku..a podarilo sa, viem to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
históriu treba milovať!
A počul som aj, že netreba sa jej venovať, lebo treba žiť prítomnosťou.
Myslel som to ironicky, niektorí ľudia však také tvrdenia naozaj majú (ach)
takže vlastne nie, dejiny sú suché
keď na niekoho reaguješ vo fóre, daj pred nick @
a.. áno, učiteľ dejepisu je môj back up plan.
starovek ma baví a stredovek tiež... ale tie vojny a tá novodobá história je nuda
jedine, co ma kedy z dejepisu zaujimalo boli koncentraky
» en.wikipedia.org/wiki/New_Chrono...