no pokiaľ sú aktívni a ako vravíš na scéne, tak sú moderní. Takisto ako moderné považujem využívanie nových zatiaľ nepoužívaných štýlov v metale, rocku, prípadne prepožičanie si zvukov z iných zvukov
Kde je Dream Theater? Lebo uprimne, Disturbed su fajn, aj Slipknot ujde...Rammstein je klasika - ale ani jedna vazne poriadna kapela ktoru by som mohol s kludnym svedomim oznacit...
@savvym Nie, skor, ze ako sa da takyto zoznam zostavit Su tu kapely, ktore tak zavadzaju rozne take rusive prvky (nu metal a core), potom je tu kapela, ktora sa snad uz neda ratat ani za rockovu (LP) atd... No a k tomu tu je Rammstein, ktory je take AC/DC metalu (lahko prezutelna hudba, obrovska popularita) a Amon Amarth, ktory je asi najpopularnejsia melo death metalova kapela ever
Inak osobne mam pocit, ze najpopularnejsie kapely poslednych rokov su veci ako Sabaton, Powerwolf, Alestorm ci Eluveitie Je to mozno moja subjektivna mienka, ale niekde tym smerom sa ubera teraz "metalovy mainstream"
@sob3k Neviem aký metalový mainstream je. Podľa môjho názoru ide skôr o to, čo sa ľahšie šíri youtubeom a samozrejme, ak neberieš v úvahu, že je skupina populárna najmä kvôli svojej jedinečnej hudbe.
To, či niektoré kapely sú Hard Rock & Metal, si aj sám kladiem, ale využívajú aj tieto prvky a štýly. LP je zmes alternatívneho metalu s rapom, Rammstein je industriálny heavy metal, a Amon Amarth je death metal
Súhlasím, že ten zoznam nezahŕňa kapely podobne znejúce či zamerané jedným štýlom, je to skôr taký výber toho, čo by ste mohli poznať a mohli mať radi. Zámerne som nezahrnul príliš veľa kapiel, lebo by som sa nedopísal a vždy si spomenul na ďalšie, ktoré tam chýbajú.
skoro všetky sú pre mňa počúvatelné... až na Undead-ov tých moc nemusím, príde mi to až moc do hiphopu... inak som rád, že tu nefigurujú tí... no ako sa volajú no viete ktorých myslím, tí týpci čo akože screamujú, zmachlení sú... Black veil čosi a im podobné typy ach jaj, starí dobrí Maideni, Sabbathi a spol.
@2 suhlas @7 nesuhlas
preco sa Opeth povazuje za moderny metal? a amon amarth cisty death metal nieje modernym metalom by som nazval sucasnu vlnu metalu cize metal core a veci tomu podobne...toto povazujem za moderny metal...
@sob3k tak si porovnaj kapelu ktora hra death metal a nemam na mysli amonov alebo black metal a nejaku sucasnu metal core bandu kto je na scene dlhsie? myslim,ze som nepovedal nic zle...a okrem toho neviem ci si vsimas ale drviva vacsina sa ubera tym smerom,takze myslim,ze je vhodne to povazovat za moderne
@basso Ono fakt je to o tom, akymi ludmi sa obklopujes. Ja by som dokonca si dovolil mainstream rozdelit na viac skupin:
1. Ludia, ktori presahuju z inych zanrov. Tam sa pocuva povedzme hlavne Rammstein, Slipknot ci SOAD. V tejto skupine potom vznikaju aj tie slavne smutne vety: Ja pocuvam aj metal. A co? Slipknot a LP. Pritom retaz na rifliach... WAAA
2. Ludia presahujuci 2. Existuje skutocne vela ludi, ktori presahuju cisto z rocku/folk music ci orchestralnych veci a pocuvaju veci ako Within Tempation, Nightwish ci Apocallyptica
3. Ludia ,ktori svojho casu naskocili na emo/screamo vagon. Tam skutocne je mainstreamom to co vravis a sice deathcore, metalcore atd... Ja osobne k tejto hudbe som nemal nikdy vztah, tak ako ani k Slipknotu. Na druhej strane som nikdy nemal problem s Crossover thrashmetalom ci Hardcore Punkom (Agnostic Front mam celkom rad napr ). Coreovu muziku by som osobne hodnotil ako mladsieho brata Grungeu. Je to Punk, zmiesany s Metalom, trosku soly, trosku pepru a uz to nieje nic z toho, co to bolo povodne
4. Mainstream u "true metalistov" a sice u ludi, ktori pocuvaju klasiky ako Sabbath, Priestov pripadne aj presahuju k Zeppelinom atd. Tu mainstream v poslednej dobe tvori hlavne Sabaton napr. Je malo kapiel s podobnym vplyvom na novu generaciu metalistov. Celkom popularni su aj Korpiklaani, Ensiferum, Eluveitie, Amon Amarth (nikdy by som si nebol povedal, ze tolko ludi bude pocuvat nejaku formu death metalu) ci napr. Powerwolf, svojho casu aj Sonata Arctica ci Hammerfall (ked si spomeniem na veci ako Renegade ci Legacy of Kings, tlacia sa mi slzy do oci, dnes o tu kapelu ani nezakopnem), ci z hard rocku Airbourne . Tu presahuju aj z ostatnych skupin kapely ako Nightwish, Epica, Soad ci Rammstein. So Slipknotom je to take, ze ludia su bud dost za alebo dost proti nemu
Suma sumarum scena nieje uniformna,tak ako nieje metal. Ja osobne zo svojho okolia, ked aktivne sa stretavam s povedzme 10 a viac ludmi pocuvajucimi metal (aktivne a prioritne) poznam 1ho pocuvajuceho Slipknot a asi ziadneho pocuvajuceho core.
@sob3k je to aj o komunite pravda,lebo toto vsetko co si mi vymenoval ide mimo mna tie tuctove veci co pocuva kazdy ma nebavia...nemal som k tomu vztah a ignorujem ich..ked nieco take hra na festaku vtedy je cas na pivo vynimka Slipknot ktory uz nepocuvam ale pocuval som a SOAD ten si vypocujem vzdy,ja mam ine vnimanie hudby ako ty takze tak
@sob3k ja napríklad tie žánre poznám a prešiel som si populárne kapely tých štýlov, je to všetko podľa vkusu človeka a dakedy veľa aj od nálady. Niekto rád počúva jednoduchý rytmus, niekto mnoho stopový alebo nástrojový song neocení.
nejdem sa tu zapájať do toho, čo je moderné a čo nie je, ale symfonické death metaly ako sú Fleshgodi sú asi pomerne nová vec a je to super
(okej, nenapadá mi nič iné okrem Fleshgodov a Morturiar Eclipse, čo by som tak cca zaradila do tej kategórie čo myslím, s dôrazom na páči sa mi, ale aj tak
a samozrejme niektoré doomy no
(ok, zhrňme to na "nie je tam čistý spev a má to istú atmosféru"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
@zahi Bullet je jedna z mojich obľúbených
Inak osobne mam pocit, ze najpopularnejsie kapely poslednych rokov su veci ako Sabaton, Powerwolf, Alestorm ci Eluveitie Je to mozno moja subjektivna mienka, ale niekde tym smerom sa ubera teraz "metalovy mainstream"
To, či niektoré kapely sú Hard Rock & Metal, si aj sám kladiem, ale využívajú aj tieto prvky a štýly. LP je zmes alternatívneho metalu s rapom, Rammstein je industriálny heavy metal, a Amon Amarth je death metal
Súhlasím, že ten zoznam nezahŕňa kapely podobne znejúce či zamerané jedným štýlom, je to skôr taký výber toho, čo by ste mohli poznať a mohli mať radi. Zámerne som nezahrnul príliš veľa kapiel, lebo by som sa nedopísal a vždy si spomenul na ďalšie, ktoré tam chýbajú.
A o druhý sa môže podeliť Rammstein s Linkinom, k obidvom mám vzťah s menšími výhradami, ale viac-menej sa mi páčia
@7 nesuhlas
preco sa Opeth povazuje za moderny metal? a amon amarth cisty death metal nieje modernym metalom by som nazval sucasnu vlnu metalu cize metal core a veci tomu podobne...toto povazujem za moderny metal...
neviem, či sa Queens of the Stone Age radia do hard rocku, ale je to dosť drsné
1. Ludia, ktori presahuju z inych zanrov. Tam sa pocuva povedzme hlavne Rammstein, Slipknot ci SOAD. V tejto skupine potom vznikaju aj tie slavne smutne vety: Ja pocuvam aj metal. A co? Slipknot a LP. Pritom retaz na rifliach... WAAA
2. Ludia presahujuci 2. Existuje skutocne vela ludi, ktori presahuju cisto z rocku/folk music ci orchestralnych veci a pocuvaju veci ako Within Tempation, Nightwish ci Apocallyptica
3. Ludia ,ktori svojho casu naskocili na emo/screamo vagon. Tam skutocne je mainstreamom to co vravis a sice deathcore, metalcore atd... Ja osobne k tejto hudbe som nemal nikdy vztah, tak ako ani k Slipknotu. Na druhej strane som nikdy nemal problem s Crossover thrashmetalom ci Hardcore Punkom (Agnostic Front mam celkom rad napr ). Coreovu muziku by som osobne hodnotil ako mladsieho brata Grungeu. Je to Punk, zmiesany s Metalom, trosku soly, trosku pepru a uz to nieje nic z toho, co to bolo povodne
4. Mainstream u "true metalistov" a sice u ludi, ktori pocuvaju klasiky ako Sabbath, Priestov pripadne aj presahuju k Zeppelinom atd. Tu mainstream v poslednej dobe tvori hlavne Sabaton napr. Je malo kapiel s podobnym vplyvom na novu generaciu metalistov. Celkom popularni su aj Korpiklaani, Ensiferum, Eluveitie, Amon Amarth (nikdy by som si nebol povedal, ze tolko ludi bude pocuvat nejaku formu death metalu) ci napr. Powerwolf, svojho casu aj Sonata Arctica ci Hammerfall (ked si spomeniem na veci ako Renegade ci Legacy of Kings, tlacia sa mi slzy do oci, dnes o tu kapelu ani nezakopnem), ci z hard rocku Airbourne . Tu presahuju aj z ostatnych skupin kapely ako Nightwish, Epica, Soad ci Rammstein. So Slipknotom je to take, ze ludia su bud dost za alebo dost proti nemu
Suma sumarum scena nieje uniformna,tak ako nieje metal. Ja osobne zo svojho okolia, ked aktivne sa stretavam s povedzme 10 a viac ludmi pocuvajucimi metal (aktivne a prioritne) poznam 1ho pocuvajuceho Slipknot a asi ziadneho pocuvajuceho core.
(okej, nenapadá mi nič iné okrem Fleshgodov a Morturiar Eclipse, čo by som tak cca zaradila do tej kategórie čo myslím, s dôrazom na páči sa mi, ale aj tak
a samozrejme niektoré doomy no
(ok, zhrňme to na "nie je tam čistý spev a má to istú atmosféru"