Ja ich rád nemám. Chapem, ze niektori ludia ich pouzivaju s dobrym umyslom, " " vyjadruje nejaku sudruznost, spiklenost alebo srandu a " " vacsiu srandu alebo blbost. Ani vtedy sa mi to nepaci, ale ok. Casto su vsak pouzivane vtedy, ked si dotycny/a mysli, ze nad partnerom v rozhovore nejak triumfuje.
Napr.:
A: Podla mna XY je lepsie, pretoze original je vzdy lepsi.
B: Az na to, ze XY nie je original /
A podobnych prikladov si iste viete predstavit plno. Proste tie smajliky mi pripadaju take, ze clovek si mysli, aky je mudry a ako to tomu druhemu natrel. Viem, ze aj dalsi niektori ludia maju z tych smajlov taky dojem ako ja, zaujima ma, kolko ludi ich ma a kolko nema rado
@3 hej ale mas moznost vsetok jed vyliat v komentoch som si vedomy, ze som to napisal mierne, ale o to mi slo, aby sme nasli tu hranicu medzi priatelskostou a nepriatelskostou a potom rozdelili ludi na tych, ktori si myslia, ze tie smajle su priatelske a tych, co si to nemyslia. Uz ta miera, do akej ich tie smajle tesia/seru, to je druhorade. Ale áno! Ved vies, aky mam k nim postoj Najhorsie smajle sveta
@tikalok aha, fakt. to som dost metodologicku chybu spravil, ze som ich dal dokopy... ale ked kazdy urobi ako ty, ze o tom napise koment, tak bude dobre
na ICQ mám napríklad pekného žmurkajúceho smailíka, je taký hravý a zhovievavý.... to len tento sa tvári, akože zožral všetku múdrosť sveta ten druhý mi nevadí a používam ho dosť často a budem to musieť obmedziť, ako tak pozerám ale keď ja tam proste musím niečo dať, text bez smailíkov je pre mňa ako strojový kód a nie reč (ale zas rozumne)
ale však čo riešite, veď už "čoskoro" budeme mať nových smailíkov!
@anzu chcel som ti povodne odpisat, ze mi ide o ideu ako taku, nie o vzhlad...ale napokon som usudil, ze aj na mna ma vplyv vzhlad - ze keby bol daky vyslovene mily, tak by mi v niektorych kontextoch urcite nevadil. ALe aj zakladny (teda len z interpunkcnych znamienok) smajl ; -) a :- P (bez tych medzier, pravda) sa mi zda rovnako nepriatelsky ako tento birdzovy trebars tebe? cize tak to aj myslim viac menej - ze sice niektore aplikacie a stranky a podobne maju tie smajle vynimocne prijatelne, sam v sebe je zly
a pre mna je to so smajlami rovnake - tiez sa citim divne, ked v neformalnej komunikacii ich nepouzivam. Dokonca casto mam z takeho textu dojem, ze je prilis vazny, negativne naladeny a podobne - ci uz ked ja napisem dakomu alebo ked mne napise niekto iny. Trochu ma to sere, lebo to nie je podla mna dobre, byt takto "zavisly" na smajloch. S priatelkou sme jednu dobu skusali bez smajlov pisat schvalne, ale nebolo to ono
Podľa mňa je tu problém v tom, že sú tu tie dva smajlíky veľmi zle nakreslené a tak pôsobia úplne inakšie ako by mali.
tu na mňa pôsobí fakt veľmi povýšenecky, proste vo mne vyvoláva dojem že sa niekto chváli že on niečo vie a ostatní nie. Podľa mňa ale keď je inde normálne nakreslený, tak vyjadruje určitý súhlas.
je ešte horší, totiž podľa mňa to vôbec nevyzerá ako vyplazený jazyk. Keď je pekný, tak ho používam na nejaké podpichnutie a podobne
@chevro cize "; - )" (bodkociarka, pomlcka, zatvorka) na teba neposobi tak zle? lebo na mna aj ten mozno nie tak zle ako tento birdzovy hnusák, ale tiez zle
a ani mne nepripominal dlho jazyk, dokonca som ho tam nevedel rozoznat, ani ked mi uz povedali ja som si myslel najprv, ze to je zamysleny, ze ten jazyk je ruka, ktoru ma prilozenu k brade pri tuhom rozmyslani
@pubertslatinocelny ako som povedal, tu na mňa pôsobí povýšenecky, fakt ho tu moc nepoužívam.. keď mi ho niekto napíše tak to pochopím že sa mi akoby vysmieva že on má pravdu, alebo tak..
@pubertslatinocelny aha, tak... neviem, asi by záležalo na kontexte, tie bezobrázkové mi pripadajú trochu suché a akoby im chýbal význam, ktorý im dá až obrázok...
@delica to je zauijimave, " " je pre mna taky, ze vzdy zmiernuje a vylepsuje to, co je napisane, cize keby som videl nieco, o com by mi bolo totalne jasne, ze je to ironicke, tak by som to vdaka " " povazoval za menej ironicke
tento je podla mna konkretne tu strasne podareny, teda casto vystihuje ako sa citim kolko krat obycajny smutiaci smajl nevyzéra tak..dojimavo
zmurkajuci je super, aj ked teraz ked tak nad tym rozmyslam tento tu vyzera trchu povysenecky, ale ja osobne to v takom kontexte nepouzivam skoro vobec, u mna zmurknutia znaci akysi pocit porozumenia , akoze "ved vies ako to myslim/vved ma poznas" a je v takom pozitivnom duchu
a toho pouzivam skor ked niekoho natahujem, robim si z neho srandu, ale v dobrom a nechcem aby to bral vazne
a este ma napadlo, na icq bol kedysi jeden uplne bohovsky, taky usmiaty a take cosi oranzove okolo hlavy mal, neviemnepametam si presne, nejaku stuzku ci maslu ci co, to bol moj uplne najoblubenejsi, hovori vam to niekomu nieco?
@pubertslatinocelny tak samozrejme, ide o to v akom význame ho použijem... ale vždy keď chcem niekoho poslať do riti, použijem toho smajlíka - lebo presne tak by som sa tvárila v rl.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Napr.:
A: Podla mna XY je lepsie, pretoze original je vzdy lepsi.
B: Az na to, ze XY nie je original /
A podobnych prikladov si iste viete predstavit plno. Proste tie smajliky mi pripadaju take, ze clovek si mysli, aky je mudry a ako to tomu druhemu natrel. Viem, ze aj dalsi niektori ludia maju z tych smajlov taky dojem ako ja, zaujima ma, kolko ludi ich ma a kolko nema rado
vacsinou su otravne.. ale ked su pekne, tak pouzivam
ale však čo riešite, veď už "čoskoro" budeme mať nových smailíkov!
a pre mna je to so smajlami rovnake - tiez sa citim divne, ked v neformalnej komunikacii ich nepouzivam. Dokonca casto mam z takeho textu dojem, ze je prilis vazny, negativne naladeny a podobne - ci uz ked ja napisem dakomu alebo ked mne napise niekto iny. Trochu ma to sere, lebo to nie je podla mna dobre, byt takto "zavisly" na smajloch. S priatelkou sme jednu dobu skusali bez smajlov pisat schvalne, ale nebolo to ono
tu na mňa pôsobí fakt veľmi povýšenecky, proste vo mne vyvoláva dojem že sa niekto chváli že on niečo vie a ostatní nie. Podľa mňa ale keď je inde normálne nakreslený, tak vyjadruje určitý súhlas.
je ešte horší, totiž podľa mňa to vôbec nevyzerá ako vyplazený jazyk. Keď je pekný, tak ho používam na nejaké podpichnutie a podobne
a ani mne nepripominal dlho jazyk, dokonca som ho tam nevedel rozoznat, ani ked mi uz povedali ja som si myslel najprv, ze to je zamysleny, ze ten jazyk je ruka, ktoru ma prilozenu k brade pri tuhom rozmyslani
a hej, o tom som si dlho myslel to isté
Ja keď som vídal tých divných podčiarnikovo strieškových smajlov v tvojich prvých blogoch, tak som čumel, že čo to tam preboha robí
tohoto používam malokedy... je mi nesympatický rovnako ako 8)
a rozhodne najlepší smajlík je -milá klasika, ktorá môže byť použitá ešte ironickejšie ako žmurkajúci
zmurkajuci je super, aj ked teraz ked tak nad tym rozmyslam tento tu vyzera trchu povysenecky, ale ja osobne to v takom kontexte nepouzivam skoro vobec, u mna zmurknutia znaci akysi pocit porozumenia , akoze "ved vies ako to myslim/vved ma poznas" a je v takom pozitivnom duchu
a toho pouzivam skor ked niekoho natahujem, robim si z neho srandu, ale v dobrom a nechcem aby to bral vazne
ale som fakt ale fakt zvedavá že kedy budú tie "čoskoro" nakreslené smajlíky