...aj keď tie veľké turistické výlety, čo som ja absolvovala, by sa dali zrátať na prstoch jednej ruky, ale je to super a teraz, keď už budem môcť absolvovať viac takých väčších výletov, tak to bude fajn
Takže túto anketu zakladám preto, lebo poznám dosť veľa ľudí, ktorí majú problém ísť na výlet hoci len po Karpatoch, nie to ešte také dlhšie trasy v Tatrách trebárs. Preto by ma zaujímalo, ako to vo všeobecnosti je
Resp. ja som niekde medzi "áno, veľmi" a "len menšie výlety" - mám tie výlety rada, ale zároveň mám tak mizernú kondičku, že než vyleziem na nejaký kopec, mám pocit, že idem zomrieť (na druhú stranu, ten výhľad potom za to obvykle stojí )
@v3nty Tak pre širokú verejnosť je myslím ten menší výlet napríklad z Rače na Biely kríž a späť, maximálne možno Veľká a Malá Studená dolina a podobne... Hranice tých možností samozrejme nie sú nejak pevne dané.
@v3nty Heh inak ja poznám aj ľudí, ktorí ti povedia na 3 hodinovú prechádzku lesíkom, že to je strašná túra Takže je to fakt individuálne. Ale v tejto ankete je to myslené tak nejak medzi.
@azizi tak ti poviem že chodím skoro každý deň na nejakú "túru" vo veľkej a malej fatre sú situované pri nejakých vrchoch chatky kde chodím na pivo Aj zo psom
Magura je písana 2:20h ja to dávam chôdzou za hodinku
V zime tiež dosť často Myslím že ale fotoalbumy napovedia viac
@v3nty Fotky sú super! Inak ja mám pochodené zatiaľ len čiastočne Malé Karpaty, Slovenský raj, Muránsku planinu a Tatry (Západné - tu naozaj zatiaľ len malú časť, Nízke, Vysoké a prednedávnom Belianske - prechod cez Široké sedlo), ale Slovensko je tak krásne, že by stálo za to ho prejsť celé
Inak keď už sme pri tých fotkách, bola vo fóre otázka aký obrázok máme na ploche PC, tak ja mám moju havinu na Slavkovskom a vďaka tomu mi napadlo založiť aj túto anketu
@galinka Ja odkedy som liečená na anémiu, tak sa mi tak zlepšil fyzický stav, že si to viem strašne vážiť. Ale aj teraz sa mi niekedy stáva, že sa veľmi zadýcham a to je úplne najhoršie, ale už našťastie zďaleka nie tak ako kedysi...
@azizi Ja som v tomto veľmi zvláštna... ja vydržím chodiť po rovine dlhé hodiny a nie som unavená. Ale príde kopec a ja ledva dychčím a mám dojem, že tam skolabujem... Vyjdem na kopec, chytím dych a pritom energie mám stále dosť... Čo mi ešte robilo celkom problém, keď sme boli naposledy, bol sneh - chôdza bola zrazu niekoľkokrát náročnejšia a doteraz neviem, či mi po návrate bolo tak zle z vyčerpania, alebo to bol len hlad...
@galinka Presne! Preto som aj napísala, že to zadýchanie je najhoršie - a ja sa tiež dokážem zadýchať jedine do kopca. Ale tak treba si nájsť tempo a hlavne pomaly pravidelne zhlboka dýchať (aspoň mne to pomáha).
@azizi super na Tatry sa chystám tento rok Kedze sme sa nasli ako taká partia tak už aj tie tatry padnú Predsalen ja mám "zadomom" hned malú fatru A velkú fatru mám 15minut autom .Takže tam som sa odvazil aj sám
+ @galinka s chodením do hora to máte ako beh, tiež ked ides po rovine sa nezadychaš ale ked zacnes utekat ....
Čiže je to o kondyčke . svaly pýtajú viac energie a lepsie prekrvenie
JEdnak je slabé srdce- to sa tiež posiluje (kondyčka) a aj pľúca + svalový glykolen - schopnost udrzat zasoby energie pre sval čiže aj rastie
Po častejsích vystupoch nejakému prebehnutiu to prejde
Ja ked idem bez závazia(rupsak) tak hore skoro bežím ale vačšinou mám nejaké to závazie, poberiem ostatným veci a idem ich tempom... inak by mi to prislo soooo boriiiing...
Nerada chodim dlho. Mam dlhe nohy a bolo mi povedane, ze preto ma bolia vzdy tie zakolenne jamky. Ale inak mam rada tie vyhlady. Keby to aspon z ohladom na cas doesnt feel like waste of time. Ako vazne v dnesnej dobe stravit pohybom niekde 4 a viac hodin, ja stale chytam uzkost, ako plytvam casom a kolko tazkej prace som mohla stihnut. Napriek tomu to raz za cas praktizujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ale akoze bola som uz a hej, mam ich rada (len neviem, co spada pod dlhsiu turu).
Prav turistika - 40kg batoh spacáka možno stan a týžden totálny off od Civilizácie
Teším sa na Rožnava - Martin
minule sme sa na Sninský kameň trepali zo Zemplínskych Hámrov asi 4 hodiny, pretože sme zablúdila a tak sme sa museli vracať
a k tomu išli moje sesterky z Bratislavy a každých 15 minút som počúvala "Už nééévladzem! Už nééjdem!" toto Bráátislavke néé ..
Magura je písana 2:20h ja to dávam chôdzou za hodinku
V zime tiež dosť často Myslím že ale fotoalbumy napovedia viac
Inak keď už sme pri tých fotkách, bola vo fóre otázka aký obrázok máme na ploche PC, tak ja mám moju havinu na Slavkovskom a vďaka tomu mi napadlo založiť aj túto anketu
+ @galinka s chodením do hora to máte ako beh, tiež ked ides po rovine sa nezadychaš ale ked zacnes utekat ....
Čiže je to o kondyčke . svaly pýtajú viac energie a lepsie prekrvenie
JEdnak je slabé srdce- to sa tiež posiluje (kondyčka) a aj pľúca + svalový glykolen - schopnost udrzat zasoby energie pre sval čiže aj rastie
Po častejsích vystupoch nejakému prebehnutiu to prejde
Ja ked idem bez závazia(rupsak) tak hore skoro bežím ale vačšinou mám nejaké to závazie, poberiem ostatným veci a idem ich tempom... inak by mi to prislo soooo boriiiing...
A potooooom pivooo !