uvidim ake znamky budu na konci roka v tretom rocniku a tak sa rozhodnem... a neviem, cestovny ruch asi zase nie, zase to iste dookola a je aj tazke sa na to dostat... inak by som chcela robit letusku, na to treba aj vysku ci len skolenie?
na vysokú chcem ísť určite, aspoň skúsiť... asi si dám prihlášku na informatiku aj keď ma to veľmi nezaujíma, lenže kam ísť inam z elektrotechnickej školy ?
Fuh, vysoka je este daleko... Neviem, nieco s anglinou, vazne sa zamyslam nad prekladatelstvom alebo nieco s tym, ale velmi sa nerozumiem ze kt. fakulta to je alebo co to ma byt Ale uz by som si mohla zacat vyberat, lebo o pol roka si musim zvolit cvika a seminare...
kebyze som nevystudoval vysku moj zivot by asi nemal zmysel ..a cem ist bud na filozofiu,potom uvazujem aj nad psychologiou ae na prvom mieste herectvo
ja chcem stašne chcem..aj keď nemám dobré známky..no čo už..uvidíme.. proste ale chcela by som na herectvo..alebo scenáristiku a režiu... alebo nejakú umeleckú.. uvidím...ešte mám trolilinku času keďže som tretiačka..
Jasne že áno,v dnešnej dobe sa len zle pretĺka životom bez vysokej školy,ale tak ja sa chystám na takú ktorá nebude mať s odborom na mojej strednej terajšej takmer nič spoločné čo už na inú strednú som už nestihla prejsť
no ja urcite chcem len ma depta ze nechcem studovat na lsovensku ale na zahranicnu skolu asi nebudem mat peniaze, teda asi urcite...inak chcem studovat zurnalistiku a este socialnu pracu...bavila by ma filozofia ale to je prilis nevyuzitelne pre mna
ja som neni ani na strednej,ale chcem pokračovať čo budem študovať na strednej...takže bude zo mňa asi interiérová dizajnérka...a možno architektka je to vo hviezdach
@prime no poznam nejedneho co ma vysoku, dokonca aj dve a robi za rovnaky plat ako ja, ak nie ja mensi. pokial to nieje skola, ktora ti automaticky zabezpeci pracu a dobry plat, tak sa to neoplati a v zahranici je im uprimne u pici, ci vobec nejaku skolu mas. skor je o dost podstatnejsie vediet nejake jazyky.
@peter_piper Statisticky je dokazane,ze pracu si clovek lahsie najde, ked ma ukoncene vysokoskolske vzdelanie..a mozno zo zaciatku nevidis ziaden platovy rozdiel,vysoka skola je do buducnosti zarukou profesijneho rastu a takisto aj rastu platov..zalezi len na tom,ako sa clovek dokaze obracat a aky je sikovny..A pracoval si niekedy v zahranici? Si na velkom omyle,ze tam kaslu na Tvoje vzdelanie..na mnohych miestach v zahranici je vyzadovane ukoncenie vysokej skoly a nebudu sa s Tebou ani rozpravat, ked ho mat nebudes..
@30 jj toto je pravda..bratranec siel do anglicka za pracou a ma ukoncenu vysku..a hned zo zaciatku mu dali lepsiu robotu,vyssi plat atd..a ked zistili ze we aj hovorit plynule anglicky tak mal obrovske plus ..bo mal tam aj nejakych kamosov co ukoncili nejaku ucnovku abo co a ti robili dost podradnu robotu za mensie finance ohodnotenie ..
@prime pracoval, takze skoda reci
a ak si sikovny a dokazes sa obracat, tak vysoku nepotrebujes na karierovy postup. a navyse, ked sa niekde bude hlasit do prace niekto, kto ma odrobenych uz niekolko rokov a vyskoskolak, ktory akurat vysiel zo skoly. tak co myslis? koho zoberu?
@peter_piper pracu dostanu obaja ...karierny rast je u oboch,ale lepsie platene a zodpovednejsie miesto bude mat vysokoskolsky vzdelany clovek..to je na 100 percent
jasné..keĎže chodím na 8ročné gymnázium, musím ísťž na výšku lebo nemám zameranie a mohla bysom byť tak predavačka..a chystám sa na manažér/inžinier alebo finančné poradníctvo Možno sudkiňa Uvidííme
sice ešte ani na strednu nechodím ..
ale svoju budúcnosť mám naplánovanú už teraz
veľmi by som chcela ist na nejakú filmovú...bavilo by ma robiť hudobné klipy...jáááj
@peter_piper lenze z tej tlacenky sa vyberu len ti najlepsi a s najlepsou perspektivou do buducnosti..to je logicke zmyslanie kazdej firmy,organizacie,spolocnosti.
tento rok maturujem...co tento rok? uz v marci a v maji ...teraz budem posielat prihlasky....na medicinu....do BA a do MT...a mozno do Ciech to sa neviem rozhodnut este.....tak drzte palce
strasne by som chcela ist na tu medicinu/vseobecne lekarstvo a byt doktorkou....
@peter_piper sorry precital som si to ako: kde je aka tlacenka a nie kto je aka tlacenka ....to je pravda...hlavne v dnesnej dobe je logicke vyuzit vselijake prostriedky,aj po znamostiach..preco ich nevyuzit?
@prime ten kto studuje medicinu,nestuduje pre prachy... u nas su tieto veci velmi slabo platene.
suhlas s peter_piper-om,pozri si nastupny plat po skonceni skoly a plat po 5 rokoch praxe. Vzdelanie ti iba ponukne moznost zacat na vyssich poziciach,ale nie vzdy sa tam dostanes a zacnes pekne od spodu.
Pr. v banke pracuje ako poradca klienta na pobocke rovnako clovek ktory ma ukoncenu skolu a rovnako clovek bez skoly,platove ohodnotenie cca rovnake,obaja okolo 15000 v hrubom nastupny plat.
Skola ta nauci 10% veci,ktore aj realne vyuzijes pri najlepsom takze a budu ta musiet aj tak doskolit na svoje postupy a prevadzku.
@prime no preto ze to je to co ma bavi, to je to co chcem robit...chcem ludom pomahat...a ked citam/pocuvam tie pribehy co vsetko lekari poplietli...preco neprispiet do toho poctu dobrych lekarov??...a toto co sa tam budem ucit, ma zaujima, to sa chcem ucit, chcem to studovat proste....
@56 anoi najlepsia moznost,len je to casovo na zblaznenie.
Teda zavisi od skoly a zavisi aj od teba,ako chces travit cas,ci das prednost kariere alebo si uzijes este ten studentsky zivot...
No chcela by som,ale v čom ešte presne neviem..ale asi pokračovať vo farmaácii alebo niečo podobné (medicína,patológia a podobne) ale to mám ešte čas,budem rada keď zmaturujem
ja si pojdem ecelen vyberat strednu ale musim to neako vymyslet bo chcem ist na vysku žurnalistiky a na strednu nwm kam mam ist bo necem ist na gimpel .....ak mate cas pls poradte mi..poslite psravu alebo co
Dlhodobo pripravujem na talentové prijímacie skúšky - na školy Architektúry.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
Kontakt: laco.b.pp@post.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
Možno nejaká Ekonomická.. a možno právo..
Nechám sa prekvapiť
ja sa vraciam v septembri na politológiu, plánujem ešte možno aj sociológiu, chcel som aj psychológiu, ale to som už zavrhol
a ak si sikovny a dokazes sa obracat, tak vysoku nepotrebujes na karierovy postup. a navyse, ked sa niekde bude hlasit do prace niekto, kto ma odrobenych uz niekolko rokov a vyskoskolak, ktory akurat vysiel zo skoly. tak co myslis? koho zoberu?
ale svoju budúcnosť mám naplánovanú už teraz
veľmi by som chcela ist na nejakú filmovú...bavilo by ma robiť hudobné klipy...jáááj
strasne by som chcela ist na tu medicinu/vseobecne lekarstvo a byt doktorkou....
suhlas s peter_piper-om,pozri si nastupny plat po skonceni skoly a plat po 5 rokoch praxe. Vzdelanie ti iba ponukne moznost zacat na vyssich poziciach,ale nie vzdy sa tam dostanes a zacnes pekne od spodu.
Pr. v banke pracuje ako poradca klienta na pobocke rovnako clovek ktory ma ukoncenu skolu a rovnako clovek bez skoly,platove ohodnotenie cca rovnake,obaja okolo 15000 v hrubom nastupny plat.
Skola ta nauci 10% veci,ktore aj realne vyuzijes pri najlepsom takze a budu ta musiet aj tak doskolit na svoje postupy a prevadzku.
a ty preco?
a kam chcem ist? psychologia...masmedialna.....ja ani v podstate neviem..
Teda zavisi od skoly a zavisi aj od teba,ako chces travit cas,ci das prednost kariere alebo si uzijes este ten studentsky zivot...
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
Kontakt: laco.b.pp@post.sk