Viete prečo žijete a máte nejaký cieľ? Drží vás niečo laicky povedané "nad vodou"?
Alebo stále blúdite a neviete žiť, pretože bojujete s vlastnými démonmi?
Je vlastne spôsob ako človek nájde svoj zmysel života? Aby mal pocit, že pre niečo žije?
Kedysi ma to trápilo. Že žiaden nemám, že neviem čo so sebou, čo so svojím životom... Niekedy som sa vybral vonku a len tak sám som sa prechádzal po meste, po uliciach. A premýšľal som. "Kam to vlastne idem? Som príliš opitý na to, aby som si pamätal, kde bývam."
viem čo je môj zmysel života a je to taka moja tajná viera že raz sa do môjho života dostane, vtedy budem mať naplnený život .. to že je tam ta možnosť ma drží nad hladinou
nemam ziaden konkretny zmysel. skor sa na zivot divam skrz prizmu mojho vlastneho zlepenca existencializmu a nietzsheovho pesimizmu sily. uvedomenie si cyklickosti bytia a absurdnosti existencie mi dava ohromnu radost zo zivota sameho a chtic do zivota, pretoze na nicom koniec koncov nezalezi. sme len docasnou zmesou organov, tkaniv a exkrementov, ktora bola nasilne vrhnuta do tejto zbytocnej nicoty, ktora nedava absolutne ziaden zmysel ale prave v tej nezmyselosti je vsetka krasa. clovek moze robit cokolvek, co len chce a utvarat sam seba, rast, pretoze na nicom skutocne nezalezi. nasa existencia je tak absurdne zbytocna, az je fascinujuco krasna.
ja som nasla svoj zmysel zivota v pomoci detom - od tazko az smrtelne chorych po postihnutych. to jedine mi dava obrovsku silu a chut do zivota, ked vidim ze im viem spijemnit den a nejako pomoct alebo ich rozosmiat. vlastne pre nic ine sa ani neucim a nesnazim kvoli sebe urcite nie... akonahle si zacnem uvedomovat kolko zla a nenavisti je na svete, upadam do depiek.
Svoj zmysel som nasla, a je nieco nevycerpatelne, co ma vzdy udrzi nad vodou. Kam vzdy mozem v duchu zajst ked mam slabsiu chvilu a co ma znovu utvrdi v tom, ze vsetko je tak ako ma byt. Vsetko je ok a vsetko zvladnem..
Ako sa da najst? Mat vieru v to, ze nejaky zmysel vobec existuje a neustale ho hladat. Len nie vonku, ale v sebe samom..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ako sa da najst? Mat vieru v to, ze nejaky zmysel vobec existuje a neustale ho hladat. Len nie vonku, ale v sebe samom..