no mna bavi matika ako tak ale ucit sa mi ju nesce
ja som teraz prave pocital ze
po stroskotani lode sa na pustom ostrove zachranili 3 namornici a jedna opica
jedina obziva na ostrove boli kokosove orechy, tak ich zbierali cely den a povedali si ze rano si ich rozdelia
V noci jeden namornik vstal a povedal si, ze bude predsa len lepsie, ako si soj diel vezme hned a zaraz. Rozdelil orechy na 3 kopy. 1 zvysny orech dal opici a siel spat. neskor vstal 2 namornik a spravil to iste co 1. potom vstal 3 a urobil taktiez to iste
ked sa rano zobudili zase si ich rozdelili.
kolko najmenej orechov museli cez den nazbierat?
lol uz vidim ako niekdo zhavo sem bude chodit pocitat
To co som dal je viacmenej len logicka uloha, stacia poznatky zakladnej skoly. Ale to neznamena ze je to nutne uplne trivialne. Timseshifter, je to 0, ale ako by si dokazal, ze vsetky dane sucty nutne koncia na nulu?
Hypofokortexor: 79 kokosov aj ked sa to nakresli to pomoze cloveku vidiet a nie je to len o cislach a pismenkach
ako tak citam asi nikto nepozna aku matiku mame my, ucime sa same pi..coviny a tak nic fakt potrebne nejake combinacie a variacie ci co to vlastne nema to zmysel ani uzitok pre moju buducnost !!!!
ale zato take mocniny a odmconiny a ine to je celkom ok
Neznášam matiku, lebo ju neviem, samozrejme. Ani ma však veľmi nebaví...a to sa odráža na tých znamkach. Tento rok to vyzerá na trojec... no čo už, každý sme dobrý v niečom inom
Lakyman-a naco ti taktiez bude vediet kto napisal Slavy dceru a kto bol Napoleon a aky je vzorec na vypocet rychlosti a z akej latky je hasene vapno a kolko ma kosti clovek? ved to ti vobec netreba...staci ked vies ako sa zapne comp ako sa otvara chladnicka ako si uvaris obed a mozes zit, ze...
17dany17-na to je vyjadreny vzorec (v osnovach sa uci ako sin x/2, neviem ho naspamat ale je to uplne jednoduhy vzorec)...
Lol Kreativne, poznam nejake take chujovinky, ale vobec som v tom nieco take nehladal
Dam dokaz tej ulohy co som nastolil. Pochopenie je (podla mna) (ako vzdy) take mentalne uspokojenie a fakt k tomu netreba poznatky len legiku.
(Rozdelme si prirodzene cisla od 1 po 2000 do 1000 dvojic lubovolnym sposobom, pricom vsak musi byt kladny rozdiel cisel v kazdej dvojici 1 alebo 6. Akou cislicou konci sucet vsetkych tychto rozdielov?)
Oznacme ten sucet s. Zrejme sa sklada z 1000 scitancov, z ktorych kazdy nadobuda hodnotu len 1 alebo 6. Oznacme si pocet dvojic s rozdielom cisel 6 pismenom p. Potom plati:
s = 1000 + 5p
V dvojiciach s rozdielom cisel 1 je nutne jedno parne a jedno neparne cislo. V dvojiciach s rozdielom 6 mozu byt bud 2 parne, alebo 2 neparne cisla. Musi vsak byt rovnaky pocet tych dvojic, v ktorych su obe cisla neparne, ako tych dvojic, v ktorych su obe parne. Preto cislo p je parne. Potom vsak s = 1000 + 5p konci nulou.
Matika je moja laska nechapem vas co ju neviete.Neviete alebo nechcete vediet, lebo teraz je to nemoderne teraz su tu jazykz a podobne voloviny, ale raz sa to otoci...
Hmm...študujem aplikovanú matiku a poviem vám nie je to bohvie čo moje ideály o trojrozmernom resp.štvorrozmernom svete hneď stroskotali po prvej prednáške z algebry
na zááákladke to ani nie je matika..."prechádzka ružovou záhradou"... aaaale teraz kks...sa to sťažuje..aaale stáále ju mám rada...a chcem ju isť študovať aj ďalej...dúfam že to neoľutujem ...
studujem informatiku a riadna haluz to je. na kombinatorike grafy, stromy a algoritmy aplikovane na ne. algebra - grupy, polia, vektorove priestory, linearne zobrazenia. analyza - klasika - derivacie, integraly
footballgirl - nie si na maturiti nejaka primlada? 17rokov.. to mas dobre ze mate dobreho ucitela, ja som mal ucitelku ktora nevedela poriadne ucit. Inac zo stredoskolskej matiky sa da za skutocnu matiku povazovat akurat dokazy, derivacie a integrali, ostatne veci su jednoduche zaklady u ktorych nie je nutne vyrazne rozmyslat.
no na ustnych maturach uz budem mat dufam 18 ale to je 8-rocne gymko, taze zato... dokazy mam rada, derivacie uz nepametam co su a integraly sme este nebrali, taze pecka... ta mozno sa tam potom aj uvidime o rok :p
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
A toto predpokladám je z VŠ, bo čumím na to jak trubka a a .. a normalne NEVIEM
ja som teraz prave pocital ze
po stroskotani lode sa na pustom ostrove zachranili 3 namornici a jedna opica
jedina obziva na ostrove boli kokosove orechy, tak ich zbierali cely den a povedali si ze rano si ich rozdelia
V noci jeden namornik vstal a povedal si, ze bude predsa len lepsie, ako si soj diel vezme hned a zaraz. Rozdelil orechy na 3 kopy. 1 zvysny orech dal opici a siel spat. neskor vstal 2 namornik a spravil to iste co 1. potom vstal 3 a urobil taktiez to iste
ked sa rano zobudili zase si ich rozdelili.
kolko najmenej orechov museli cez den nazbierat?
lol uz vidim ako niekdo zhavo sem bude chodit pocitat
Hypofokortexor: 79 kokosov aj ked sa to nakresli to pomoze cloveku vidiet a nie je to len o cislach a pismenkach
17danny17: co s tym??
ale zato take mocniny a odmconiny a ine to je celkom ok
17dany17-na to je vyjadreny vzorec (v osnovach sa uci ako sin x/2, neviem ho naspamat ale je to uplne jednoduhy vzorec)...
n-ka sa nam vykratia a vysledok je six, cize anglicky 6
len taka chujovinka
Dam dokaz tej ulohy co som nastolil. Pochopenie je (podla mna) (ako vzdy) take mentalne uspokojenie a fakt k tomu netreba poznatky len legiku.
(Rozdelme si prirodzene cisla od 1 po 2000 do 1000 dvojic lubovolnym sposobom, pricom vsak musi byt kladny rozdiel cisel v kazdej dvojici 1 alebo 6. Akou cislicou konci sucet vsetkych tychto rozdielov?)
Oznacme ten sucet s. Zrejme sa sklada z 1000 scitancov, z ktorych kazdy nadobuda hodnotu len 1 alebo 6. Oznacme si pocet dvojic s rozdielom cisel 6 pismenom p. Potom plati:
s = 1000 + 5p
V dvojiciach s rozdielom cisel 1 je nutne jedno parne a jedno neparne cislo. V dvojiciach s rozdielom 6 mozu byt bud 2 parne, alebo 2 neparne cisla. Musi vsak byt rovnaky pocet tych dvojic, v ktorych su obe cisla neparne, ako tych dvojic, v ktorych su obe parne. Preto cislo p je parne. Potom vsak s = 1000 + 5p konci nulou.
ale tak good luck
Chodim na STU ale na inu fakultu nez ty.