Nemám rada, keď je niečo takéto vo fóre, lebo potom vždy začnem riešiť a riešim, riešim, lámem si hlavu, no nikdy mi nič nevyjde. A teraz sa to určite bude opakovať.
@bluepanter ja tiež skúšam a neviem áno má to riešenie .. a je to premä aj důležite a neviem to bol by som rad ak by ste mi pomohli ešte ďalej ale bluepanter ty si mi už pomohol ale skús ešte prosím ... a prečo nemôe byť B = 3 ? veď si písal že B je rovné 3 alebo menšie nie ? tak prečo B=1 alebo2 ?
B=1 a G=2 pretože prvaa cifra v 3 cifernom cisle v strednom stlpci sa zmeni pomocou 2 ciferneho cisla na inu cize je tam rozdiel medzi tymi dvoma ciframi.
i+e=11 čiže som si vypisal kombinacie (8,3;5,6;7,4)
potom som usudil,ze a+G+1=D a b+d+1=J, tu jednotku zarucia tie sucty poslednych cifier.
C+e=14 čiže som si vypisal kombinacie opäť (8,6) vyšlo ako jediná kombinácia možná z tých existujucich,pretože ostatne sa "nespracu " do toho poradia...
@mcvpn .... good ! .... asi ti dám všetky úlohy vyriešiť mám 20 úloh ... z toho je už 10 vyriešených ... no a mám nato ešte pár dní ... tak sa budem snažiť .. a keď si fakt nebudem vedieť rady tak ti napíšem .... dúfam že mi pomôžeš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
92 komentov
sorac
tu máš link na obrázok .,,, vymaž medzeru v slove UPNITO
lebo väčšie G by prinieslo v poslednom riadku prechod do rádu tisícov pri súčte
z tohto vyplýva, že B je menšie alebo rovné 3, nerovná sa však nule, lebo to je H (a navyše B stojí na začiatku)
Takže B= 1 alebo B= 2
lebo nech skúšam ako skúšam, nevychádza to
b=1
g=2
f=3
a=4
i=5
e=6
d=7
c=8
j=9
vyskusane,hdam som sa nesekol
100B + 10A + C + 100B + 10E + D = 100F + 10B + I
200B + 10A + 10E + C + D = 100F + 10B + I / -10B
190B + 10A + 10E + C + D = 100F + I
ostatok upravit rovnako, spravit si z toho sustavy. aaa? a nejako tak.
@mcvpn ako si to robil?
B=1 a G=2 pretože prvaa cifra v 3 cifernom cisle v strednom stlpci sa zmeni pomocou 2 ciferneho cisla na inu cize je tam rozdiel medzi tymi dvoma ciframi.
a v prvom stlpci vidno ze b+b= G => 1+1=2
potom som usudil,ze a+G+1=D a b+d+1=J, tu jednotku zarucia tie sucty poslednych cifier.
C+e=14 čiže som si vypisal kombinacie opäť (8,6) vyšlo ako jediná kombinácia možná z tých existujucich,pretože ostatne sa "nespracu " do toho poradia...
a potom len dopočítavanie
@bluepanter ďakujem
sakra práca, dnes mi nejde, sorry (inak našiel som ešte kratšiu cestu )
@lochnessko
ok tak napr toto ( v skicári som povymazoval čísla ... neže si budete myslieť že aj toto mi treba a že sa mi nechce rozmýšľať )
fuj,hnus,blee
no ale mne by trebalo poradit dalej
ak sa ti chce, tak .... je to správne ?
chceš ďalšiu ?
nie je za čo
ja sa fakt snažím vyriešiť to sám ale keď sa už našiel taký ochotný človek