Zdravím, nie, nie je to domáca úloha, len tomu proste nechápem.. Teda takto, ja neviem rovnice, preto sa chcem spýtať, či toto ide aj nejako inak vypočítať, než cez rovnicu...
jezisi ,ved to je lahke ..a neviem ,ci sa to da inak ,ale rovnicou je to najlahsie ved to su tusim slovne ulohy na spolocnu pracu ,aspon teda tak sme ich my volali
inak ako cez rovnicu? no môžeš si najať tých robotníkov a tak to zistiť... môžeš si to aj nakresliť alebo vytvoriť simuláciu v nejakom počítačovom programe, možností je veľa... niektorí to vedia rovno z hlavy...
ale myslím, že rovnice sú fajn, vôbec nie sú ťažké, len sa posnaž ich pochopiť
@kemy@donatela201 .. jaka logika ty vole . ten druhý robotník prácu urobí za 5 minút a keď pracuje spolu s druhým tak spolu im to bude trvať 10 minut ?? . ..
@kevin Ved normalne, jednoducho, co sa budes one.. Proste zober robotnika cislo 1, daj ho robit, potom druheho, ak splnia kriteria samostatnej prace za urcitu dobu, daj ich robit spolu a vysledok mas isty!
@udy1 snaž sa chlapce nad tým zamyslet... nechcem sa vyťahovat vysokoškoloskou matikou a tie 3 minuty sa mi zdaju až véééélmi nerealne vzhladom nato ze rychlejsi vsetko vykona za 5 min a ked sa prida pomalsi tak to spolu zvladnu za 3 min... DD
Nie nie, to je v pohode Prakticky kazdy nas vypocet, co robime, je zalozeny na nejakej predoslej logickej uvahe. Len akurat nie som zvyknuty na taketo jednoduche zadania
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ale myslím, že rovnice sú fajn, vôbec nie sú ťažké, len sa posnaž ich pochopiť
nenapada ma nič same chujoviny...
ta keď budu dvaja obom to bude trvať deleno 2 a potom spočítať
takže 2,5 a 7,5 takže 10 minut
ale to je sprostosť podľa mňa. srať na také domáce. sláva konštrukciám a geometrii
Však čítaj v knihe, tam to máš určite jasne vysvetlené.
1.robotník 15 1 x
- -
15 15
2.robotník 5 1 x
- -
5 5
spolu.....X
---------------------------------------------------------------
X X
- + - = 1 /.5
5 15
X+3X=5
4X =5 /:4
x =1.25
Tak podobne som to robila ja ....ale nie som si tým istá
ale podľa mňa je to takto:
keď to ten prvý spraví za 15 min. tak x=15
ten druhý to za 15 min urobí 3krát takže 3x=15
x+3x=15
x=3,75 teda 3 min. 45 sec.
sorry keď som sa pomýlil, ale už som na to starý
prvý spraví za 15 minút, čiže spraví za minútu 1/15 práce.
druhý spraví za 5 minút, čiže spraví za minútu 1/5 práce = 3/15
spolu spravia za minútu 4/15 práce.
čiže im to celé bude trvať 3 minúty a 45 sekúnd
@ironic presne tak !
Na matike zásadne viem koľko, ale neviem prečo.
Kazdopadne, takmer naisto by to slo aj cez grafy, akurat grafy su vlastne subor vysledkov funkcii a funkcie su vlastne rovnice.
ale reálne sa vždý ten lenivší opiera o pracovný nástroj, nesie pivo...tak to je 5 min
myslím tie zložité veci, kde sa len 300 vzorcov učíš ako blb
Ti to upravilo?
Snáď si to upravila Ty, nie? A chybu spravila Ty, ona sa nespravila sama..