1.Jeden pohár je naplnený minerálkou do 3/7 svojho objemu, druhy do 4/9 svojho objemu? Ktorý pohár je naplnený viac
2. Žiak správne odpovedá na 15/19 otázok testu. Kolko otázok bolo v teste ? Na kolko otázok odpovedal nesprávne?
Porodila by som vysledky
@hoperpohroma
Mohla by som este poprosiť ďalšiu ulohu .. Bavlnena latka v bale v obchode meria 25/4metra.Kolko oblekov dĺžky 8/7 metra ušijeme z celého balu latky?
@hoperpohroma
A este toto:
Na prijímacích skúškach na výsoku skolu bola z 3500 uchádzačov úspešná 1/5. Na skolu však nastúpili len 4/5 z úspešných uchádzačov . Kolko študentov začalo študovať v prvom ročníku ?
@hoperpohroma ale tak, ide hlavne o to, aby to clovek vedel vyratat vseobecne, lebo ked to vypocita s hodinami, ale potom s niecim nekonkretnym nebude vediet ani pohnut, tak to je trochu zbytocne
@piter09 jj ale preto by ucitelia mali ucit deti rozmyslat logicky a vysvetlit im, co aj ten zlomok je, nie len sukat do hlavy rovnice. keby rozumeli, co zlomky su, rak rovnice si vytvoria sami. ale bohuzial
ja seriozne na strednej som musela vysvetlovat spoluziakom, co ten zlomok vobec je. ludia absolutne nerozumeju
@hoperpohroma no, ale tak to nie je IBA na uciteloch. Ved kazdy si asi vie predstavit, ked sa 1/2 hovori jedna polovica, co to asi znamena a od toho proste logicky odvodit, co znamena stvrtina, patina.
To by ale aj ziaci museli trochu rozmyslat a nie len mechanicky robit co povie ucitel.
Lebo ked si spominam, na zakladnej to bolo tak, ze "pani ucitelka povedala, ze to tak je, tak to tak je", ale nezamysleli sa, ze aj ona sa moze pomylit...
ale tak, to sa len tak lahko nezmeni, deti su velmi lahko ovplyvnitelne autoritami
@piter09 nemozes pocitat s tym, ze kazde dieta ma iq nad 120 a rado analyzuje, spochybnuje same od seba. musis pocitat s tym, ze kazde dieta je nanajvys priemerne a tak k nemu pristupovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
(riesi sa to korektne tak, ze si das zlomky na spolocneho menovatela, urcite vas to ucili)
2.) wtf? v teste bolo 19 otazok. zodpovedal nespravne 4
(15/19 = 15 z 19, to hovori same za seba)
3/7 = 27/63
4/9 = 28/63
27/63
Mohla by som este poprosiť ďalšiu ulohu .. Bavlnena latka v bale v obchode meria 25/4metra.Kolko oblekov dĺžky 8/7 metra ušijeme z celého balu latky?
Školská hodina trvá tri štvrtiny hodiny. Akou časťou hodiny je jedna šestina školskej hodiny ?
latka: 175/28
oblek: 32/28
175:32 = 5,47
- usijes 5 oblekov
skolska hodina = x
1/6 skolskej hodiny = y
x = 3/4
1/6x = y
1/6 * 3/4 = y
3/24 = y
1/8 = y
- jedna osmina normalnej hodiny
A este toto:
Na prijímacích skúškach na výsoku skolu bola z 3500 uchádzačov úspešná 1/5. Na skolu však nastúpili len 4/5 z úspešných uchádzačov . Kolko študentov začalo študovať v prvom ročníku ?
studujucich: y
x = 3500 / 5
x = 700
y = x * 4/5
y = 700 * 4/5
y = 700 * 0,8
y = 560
v prvom rocniku zacalo studovat 560 ziakov
feelsgoodman
ja seriozne na strednej som musela vysvetlovat spoluziakom, co ten zlomok vobec je. ludia absolutne nerozumeju
To by ale aj ziaci museli trochu rozmyslat a nie len mechanicky robit co povie ucitel.
Lebo ked si spominam, na zakladnej to bolo tak, ze "pani ucitelka povedala, ze to tak je, tak to tak je", ale nezamysleli sa, ze aj ona sa moze pomylit...
ale tak, to sa len tak lahko nezmeni, deti su velmi lahko ovplyvnitelne autoritami