@etelnair hm...nie som si istá,ale dá sa to násobiť ako zlomky? akoby..rozširovanie lomených výrazov,alebo tak? myslím tým: 4/1 . 5/2 = 20/2 = 10? diky
Ako vidim vsetci su tu tupci tak sa pridam aj ja Myslim si ze ta 4 centimetrova by mala but ten pomer 5 a ty z toho musis spravit 2 tak to len videl piatimi a daj krat dva
tiež som z matiky debil, ale až čo sa týka ortogonálnych matíc
ak sa nemýlim, tak musíš tie čísla akoby vydeliť, teda vždy chceš aby to druhé číslo ("menovateľ") bolo jedna. potom výsledné číslo iba vynásobíš základom, v tomto prípade pôvodnou dĺžkou úsečky.
teda 5:2 = 2,5 (to je akoby ti vyšlo že chceš dostať 250%)
2,5 * 4 = 10
tam sa to nejako scitovalo a delilo ale kedze mam z matiky 4 je vysoko nad moju uroven si to pamatat
2. Nebyt kokot/pica
3. ???
4. profit
ak sa nemýlim, tak musíš tie čísla akoby vydeliť, teda vždy chceš aby to druhé číslo ("menovateľ") bolo jedna. potom výsledné číslo iba vynásobíš základom, v tomto prípade pôvodnou dĺžkou úsečky.
teda 5:2 = 2,5 (to je akoby ti vyšlo že chceš dostať 250%)
2,5 * 4 = 10