Asi som primitívny, ale už 20 minút riešim tento príklad a nikdy mi to nevyjde, prosím vás, pomôžte mi. A ak sa vám to zdá ľahké, tak mi vynadajte do primítov, znesiem to
Nájdi hodnotu čísla c, tak aby daná sústava rovníc mala reálne rieš
Musíš namiesto x a y dosadiť také čísla, aby splnili všetky podmienky (boli na druhú tam kde je to napísané a násobilo sa jedno s druhým v strede) a musí to vyjsť jedna. Potom tie čísla dosadíš do druhej rovnice a "c" je výsledok. Ja som už ale zapísal tri papiere rôznych kombinácii "x" a "y" a stále nič. Mimochodom je učivo základnej školy, takže sme rodení matematici
@anddrrea to ťa len tak z hlavy napadlo ? alebo si to musela hodiť na papier a počítať ? ale inak hej, má to teda zjavne viacero riešení, ja som mal dosť práce z nájdením aspoň jedného
chodím na VŠ... na strednej som matiku neznášala... a teraz na VŠ... bolo to ťažké, ale dala sa zmáknuť... tento príklad som mala vypočítaný za minútku z hlavy ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
02+0x1+12=1
0+0+1=1
juchú
x= 1 , y= -1
1*1+1*(-1)+(-1)*(-1) = 1+(-1)+1 = 1-1+1 = 1
1=1
2*1+(-1) = 2-1 = 1
c=1
x2+xy+y2 = 1 , 2x+y=c
x= -1 , y= 1
-1*(-1) + (-1)*1 + 1*1