KTO MI PROSIM VYPOCITA TIE PRIKLADY ? NEVIEM S NIMI ANI POHNUT ?
1. Traja strelci strieľajú po jednej strele na terč. Pravdepodobnosť, že prvý strelec zasiahne terč, je 0,75; druhý strelec zasiahne terč je 0,65 a tretí strelec zasiahne terč je 0,9. Aká j
určite tu nenájdeš dilino, ktoré ti vyráta robotu na dobré 2 hodinky možno aj teda, niekto pozrie a vidí, prípadne s tým má menší problém. Ale zabudni, že ti niekto za to sadne a všetko vyráta inak už potom jedine ako vraví @4
@allevoor nie nemám so sebou problém, len sa trošku zamysli nad sebou. Pokiaľ to potrebuješ dobrať, zaplať si doučovanie a nie že tu hodíš 28 príkladov či koľko a čakáš, že ti tu niekto hodí všetky výsledky. Stačí trošku zdvihnúť zadok, na nete máš kopu podobných príkladov či už na kombinatoriku alebo pravdepodobnosť, ktoré sú riešené a dá sa to podľa toho pochopiť a naučiť a predsa pokiaľ sinie si istá, tak sa opýtaj matikára v škole, ak máš učiteľa nejakého blbého, tak choď proste za iným. Stále sa to dá aj inak riešiť než sa snažiť toho zbaviť tým, že budeš hľadať debila, ktorý to za teba spraví
Ak som to spravne pochopila tak P= 0,92, opacny jav P´= 0,08
n=24
k=15
1. prave 15 znamena, ze ich musi byt PRESNE 15 a hodis si to do vzorceka » prntscr.com/65yadg...
» prntscr.com/65yadg... zapis kombinacnym cislom (sorry, opacne som to odfotila) Prave 4 muzi, zamena, ze PRESNE 4 muzi , lenze odmeny boli navrhnute 6ludom, takze ti chybaju este dve zeny , takze prve kombinacne cislo patri muzom vyberam 4 z 21 druhe kombinacne cislo patri zenam vyberam 2 z 19 a kombinacne cislo v menovateli patri celkovemu poctu vyberam 6 ludi z 40 (40= zeny+muzy t.j 21+19) duuuufam, ze aspon trosku chapes
Nie som si uplne ista, ci som ten priklad spravne pochopila, ale ak sa to chape tak, ze vyberam z 10 vzoriek tak by to malo byt takto
n=10
k=2
P= 0,0025
P´=0,9975
Zas pouzijes ten vzorcek » prntscr.com/65yadg...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
nemala si sa zajebavat ked ste sa v skole ucili pravdepodobnost
ako... mam aj ine veci na robote ako cudzich 28 prikladov
keby tak 1-2 tak ich aj precitam
b) P= 24,4% , co som tak zbezne checkla, tak 7. priklad je to iste, len ine cisla.
6. P=0,27
nie je za co len neviem na co ti to bude, ked to nebudes vediet sama vypocitat
n=24
k=15
1. prave 15 znamena, ze ich musi byt PRESNE 15 a hodis si to do vzorceka » prntscr.com/65yadg...
n=10
k=2
P= 0,0025
P´=0,9975
Zas pouzijes ten vzorcek
» prntscr.com/65yadg...