Neviete plíz aké uplatnenie je dnes keď vyštudujete niečo na katedre matematiky napr. aplikovanú matematiku....a z čoho treba maturovať okrem matiky? lebo ak je potrebná aj fyzika ta zbohom Vďaka
ak matika všeobecne, tak tá sa používa v ekonómii, poisťovníctve, informatike, biológii, fyzike alebo chémii, kde navrhuje riešenia konkrétnych problémov - napríklad medicínskych (tomu sa hovorí modelovanie, dá sa to prirovnať k tomu, keď vo vojenskom priemysle matematik počíta rôzne balistické krivky) a potom samozrejme štatistika a "vedecká" a učiteľská dráha. čiže dá sa povedať, že je to taký systém za všetkým.
aha, dlho píšem....a odbor aplikovaná matematika sa ďalej delí na študijné programy manažérska matematika a ekonomicka a finančna matematika. študijne programy treba pozerať, nie odbory, odbor je nad programom (alebo je to to isté, ale každopádne program je presnejší). potom je tu ešte matematika a poistná matematika. že vraj minimálne ekonómovia a poisťáci behajú po nejakých stážach, takže uplatnenie by mali mať dobré...
ja som prijímačky nerobila, ale neviem o tom, že by ich zaujímala fyzika, kedže za celé bakalárske štúdium sme žiadnu fyziku nemali.
@10 casy, kde bol matematik zaroven aj fyzikom a naopak uz davno skoncili... I ked ani matetici ci fyzici sami medzi sebou az na povinne predmety nemaju spolocne nic... Kazdy sa sam specializuje na uzko specializovane veci.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ak matika všeobecne, tak tá sa používa v ekonómii, poisťovníctve, informatike, biológii, fyzike alebo chémii, kde navrhuje riešenia konkrétnych problémov - napríklad medicínskych (tomu sa hovorí modelovanie, dá sa to prirovnať k tomu, keď vo vojenskom priemysle matematik počíta rôzne balistické krivky) a potom samozrejme štatistika a "vedecká" a učiteľská dráha. čiže dá sa povedať, že je to taký systém za všetkým.
ja som prijímačky nerobila, ale neviem o tom, že by ich zaujímala fyzika, kedže za celé bakalárske štúdium sme žiadnu fyziku nemali.